Κανονικό ποδόσφαιρο στην Τούμπα! Μετά βλέπουμε…

Κανονικό ποδόσφαιρο στην Τούμπα! Μετά βλέπουμε…

Κανονικό ποδόσφαιρο στην Τούμπα! Μετά βλέπουμε…

bet365

Συνήθως στην Ελλάδα δεν κάνουν παρέλαση οι «προβληματικοί» προπονητές. Φέτος οριακά τα κατάφερε το βρώμικο σύστημα! Στις 29 η FIFA όρισε διοικούσα επιτροπή εξομάλυνσης... Γράφει ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου.
Είπε σήμερα ο κ. Κουτσοκούμνης ότι… «διοικούσα επιτροπή σημαίνει ανωμαλία. Είμαστε όμως αναγκασμένοι να διορθώσουμε μία κατάσταση».
Μα εμείς εδώ ακούγαμε και διαβάζαμε ότι… «το ποδόσφαιρό μας είναι καθαρό, η Ομοσπονδία κινείται μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας και απλά φωνάζουν όσοι δεν έχουν ομάδες και δεν έχουν λεφτά να κάνουν επενδύσεις…».
Που είναι σήμερα όλοι αυτοί να βγουν και να απαντήσουν-διαφωνήσουν με τον Κύπριο εκπρόσωπο της παγκόσμιας ομοσπονδίας;
Που είναι τα φερέφωνα της Ομοσπονδίας;
Που είναι οι παράγοντες των ευνοούμενων;
Που είναι οι δημοσιογράφοι που τα έβλεπαν όλα καλά και άγια;
Που είναι οι σύμβουλοι του Σαρρή και του Γκιρτζίκη;
Σιωπή τώρα; Μούγκα; Χαθήκατε όλοι; Τόσα χρόνια κελαηδούσατε… Τώρα;
Ένα μόνο πράγμα για τους κυρίους που θα διοικήσουν… Το κύριο πρόβλημά σας δεν είναι ο Ολυμπιακός. Δεν είναι ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, η Πολιτεία, τα Μέσα, ο κόσμος… Το πολύ μεγάλο πρόβλημα το δημιουργούν τα «αιωνόβια» στελέχη της Ομοσπονδίας, οι πέντε-δέκα άνθρωποι που είχαν καίριες θέσεις πριν 15 χρόνια, αυτοί που παρέμειναν και μετά το 2010, αυτοί που και τώρα κόβουν και ράβουν σε κάθε τι που αφορά το ποδόσφαιρο…
Αυτούς προσέξτε. Μέχρι τώρα αυτοί είναι οι νικητές! Αυτοί κέρδισαν τους πάντες και τα πάντα και είναι ακόμα εκεί... Αν τα καταφέρουν και τώρα, αν και πάλι κάνουν το δικό τους σε κάθε τομέα του ποδοσφαίρου μας, τότε... δεν υπάρχει σωτηρία!
Ο αγώνας ΠΑΟΚ-ΑΕΚ που γίνεται αύριο δεν θα επηρεάζονταν έτσι και αλλιώς από όλα αυτά… Εκτός όλων των άλλων σφυρίζει και ο Σιδηρόπουλος, γεγονός που όπως βλέπετε δεν δημιουργεί τον παραμικρό ψίθυρο πριν τη σέντρα… (Ειδικά για την ΑΕΚ είναι τεράστια επιτυχία το ότι μέχρι τώρα στα δύο ντέρμπι σε Καραϊσκάκη και Τούμπα, την σφύριξε ο Σιδηρόπουλος…).
Εντός γηπέδου τώρα…
Όπως και να το δει κανείς, απ’ όποια πλευρά και αν το αναλύσει, ο ΠΑΟΚ είναι σαφώς καλύτερος ως ομάδα. Από τη στιγμή που παίζει και στην έδρα του, έχει έναν ακόμη λόγο για να θεωρείται φαβορί.
Είναι ξεκάθαρο ότι:
Ο ΠΑΟΚ έχει καλύτερη λειτουργία ως ομάδα. Επιτίθεται και αμύνεται πολύ πιο ορθολογικά από την Ένωση.
Ο Δικέφαλος του Βορρά παίζει πιο γρήγορα, πιο θεαματικά, παράγει με μεγαλύτερη ευκολία φάσεις.
Η ομάδα του Ίβιτς είναι πιο δεμένη και σίγουρη γι’ αυτό που παίζει σε σχέση με έναν αντίπαλο μπερδεμένο που μόλις άλλαξε προπονητή.
O ΠΑΟΚ έχει δώσει μέχρι τώρα πιο πολλά και πιο μεγάλα ματς και έτσι όλοι είναι καλύτερα προετοιμασμένοι.
Το τελευταίο διάστημα ο ΠΑΟΚ έχει πάρει και τον αέρα της ΑΕΚ, έχοντας περισσότερα επιτυχημένα αποτελέσματα στο ενεργητικό του.
Ο ΠΑΟΚ έχει περισσότερες λύσεις, ο ΠΑΟΚ θα έχει τον κόσμο στο πλευρό του, ο ΠΑΟΚ (εκτιμούμε) ότι το θέλει περισσότερο.
ΑΝ όλα τα παραπάνω επιβεβαιωθούν στο γήπεδο, θα δούμε αύριο το βράδυ…
Πρέπει να τονίσουμε ότι ένα θέμα… προσωπικότητας το έχει ο ΠΑΟΚ (ειδικά αν δεν παίξει και ο Τζαβέλλας αυτό μεγαλώνει) και εκεί ίσως οι γηπεδούχου αντιμετωπίσουν πρόβλημα.
Τι σημαίνει αυτό; Αν κάτι στραβώσει… ίσως λείψουν οι ψυχικές δυνάμεις. Τι είναι αυτό; Πώς πέρυσι ο ΠΑΟΚ το γύρισε δύο φορές μέσα στην Τούμπα επι της ΑΕΚ; Πώς στα πλέι οφ κράτησε το «σωτήριο» 0-0 παίζοντας με δέκα παίκτες;
Αυτή η τωρινή ομάδα των οκτώ –εννιά νεοφερμένων ξένων (άλλο το να έχεις ξένους για δύο-τρία χρόνια όπως η ΑΕΚ και άλλο αυτό που ισχύει στον ΠΑΟΚ) δεν είναι τόσο πολύ δοκιμασμένη σε δύσκολες συνθήκες…
Είτε έτσι, είτε αλλιώς, ο Έλληνας φίλαθλος που θα δει αυτό το ματς είναι σίγουρος ότι θα χαρεί καθαρό και κανονικό ποδόσφαιρο. Όποιος κερδίσει, αποκτά και ψυχολογία και συνεχίζει να «βλέπει» -έστω και με δυσκολία- την κορυφή, ενώ ο χαμένος (ειδικά αν είναι ο ΠΑΟΚ) θα χρειαστεί να πάρει κιάλια...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.