Ο μεγάλος... κόκκινος φόβος του Γκιγκς

Κώστας Ζάλιαρης
Ο μεγάλος... κόκκινος φόβος του Γκιγκς

bet365

Η γενιά που μεγάλωσε με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να κυριαρχεί στο αγγλικό ποδόσφαιρο από τα τέλη της δεκαετίας του '90, έχει έναν μεγάλο φόβο και ο Ράιαν Γκιγκς το παραδέχεται ανοιχτά...

Ο Ουαλός θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν κρύβει την ανησυχία για του για την πορεία της Λίβερπουλ και τα όσα μπορεί να καταφέρει ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ με τον Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο της.

Όπως το ανέφερε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον που θεωρεί απόλυτα πιθανή την επαναφορά της Λίβερπουλ στην κορυφή με τον Γερμανό κόουτς, έτσι και ο Γκιγκς παραδέχθηκε μιλώντας στη «Daily Telegraph» ότι:

«Το ενδεχόμενο να δούμε αυτούς να βρίσκονται στην κορυφή για πρώτη φορά μετά το 1990, με γεμίζει με φόβο...Κάποτε μας προκαλούσαν να ξεπεράσουμε τα 18 τους πρωταθλήματα και το πετύχαμε, όμως τώρα, ουδείς από εμάς που κάναμε αυτή τη μεγάλη ανατροπή στους τίτλους και οδηγήσαμε την ομάδα μας στα 20 πρωταθλήματα, δεν θέλει να δει τη Λίβερπουλ πρώτη».

Μάλιστα, πριν από λίγες μέρες, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον (που είχε βάλει... στόχο της θητείας του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να ρίξει τους «κόκκινους» από τον ήταν να ρίξει τη Λίβερπουλ από τον... γαμ&$%# θρόνο τους) είχε δηλώσει στο «Kicker»:

«Ασφαλώς και μπορεί ο Κλοπ να επαναφέρει τη Λίβερπουλ στην κορυφή. Έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και ο ενθουσιασμός έχει επιστρέψει στον σύλλογο. Επί δύο δεκαετίες, η Λίβερπουλ έχανε την ταυτότητά της με τις συχνές αλλαγές προπονητών. Τώρα, όμως, δείχνει ότι πραγματικά μπορείς να ποντάρεις πάνω της.

Μπορείς να καταλάβεις πολύ εύκολα την αφοσίωση και το πάθος του Κλοπ με τις κινήσεις του στη γραμμή του πλαγίου άουτ. Είμαι σίγουρος ότι δουλεύει το ίδιο έντονα και στις προπονήσεις. Έχει ισχυρή προσωπικότητα και είναι εξαιρετικά σημαντικό αυτό για έναν σύλλογο. Με ανησυχεί γιατί αυτό που δεν θέλει κανείς να δει στη Γιουνάιτεντ, είναι να προσπερνάει η Λίβερπουλ και να βρίσκεται στην κορυφή».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα