«Πήγαινε να πλύνεις κανένα πιάτο καλύτερα»!

Δημήτρης Τομαράς
«Πήγαινε να πλύνεις κανένα πιάτο καλύτερα»!

bet365

Εν έτει 2016 οι γυναίκες στην διαιτησία συνεχίζουν να προσπαθούν για καλύτερη αντιμετώπιση, γεγονός που αποτέλεσε μεγάλο θέμα συζήτησης και έρευνας στην Κύπρο. Το Gazzetta.gr έχει το θέμα.

Από το 1994 υπάρχει και λειτουργεί στην Κύπρο μία ειδική επιτροπή για τον ρόλο της γυναίκας στον αθλητισμό. Πρόκειται για μία επιτροπή ιδιαίτερα δραστήρια που πολύ προσφάτως σε συνεργασία με την οργάνωση της FARE αλλά και καθηγητές Πανεπιστημίου επιχείρησε να ρίξει... φως στο πως αντιμετωπίζονται οι γυναίκες στο ποδόσφαιρο της χώρας και φυσικά οι διαιτητές.

Όπως αναλύθηκε σχετικά η συμπεριφορά της εξέδρας αλλά και παικτών προς τις γυναίκες που σφυρίζουν αγώνες ποικίλει. Έχουν παρατηρηθεί ακραίες συμπεριφορές εκτός από ύβρεις και προσπάθεια χλευασμού και ειρωνίας.

Στην καλύτερη των περιπτώσεων η γυναίκα διαιτητής θα ακούσει τις εξής φράσεις: «Πήγαινε να πλύνεις κανένα πιάτο καλύτερα», «Πήγαινε να απλώσεις ρούχα» και «Πήγαινε να βάλεις κανένα πλυντήριο».

Κατά το παρελθόν στην Κύπρο έχουν υπάρξει ουκ ολίγες περιπτώσεις λεκτικών και μη επιθέσεων σε διαιτητές. Η FARE μάλιστα ασχολήθηκε ενδελεχώς με αυτό το κομμάτι στο κυπριακό ποδόσφαιρο, διότι υπάρχουν έντονα φαινόμενα βίας σε διαιτητές ή παίκτες αντιπάλων ομάδων (σ.σ. ανάλογα με τους οπαδούς) αλλά και πολύ φανατικοί... πυρήνες οπαδών στο νησί της Αφροδίτης.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα