Με μάτια που γυαλίζουν

Gazzetta team
Με μάτια που γυαλίζουν

bet365

Η μεγάλη στιγμή του Ολυμπιακού έφτασε. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν τη Μπαρτσελόνα (21:00, ET1/novasports 1) στον δέυτερο ημιτελικό του Final Four και ψάχνουν το πρώτο απ' τα δύο βήματα για το όνειρο.

Οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους και θα εμφανιστούν στο Sinan Erdem Spor με την καλύτερη πιθανή 12άδα. Εκτός αναμένεται να μείνουν οι Κατσίβελης, Πελεκάνος, Παπαδόπουλος και Γκετσεβίτσιους. Λογικά ο Ντούσαν Ίβκοβιτς θα προτιμήσει τους Βασιλόπουλο και Γλυνιαδάκη αντί των Γκετσεβίτσιους και Παπαδόπουλου, ώστε να έχει περισσότερες «απαντήσεις» για τα μαρκαρίσματα των Μάικλ, Πέροβιτς, ΕνΝτονγκ, Βάσκεθ και Λόρμπεκ.

Οι Πειραιώτες θα έχουν στο πλευρό τους περίπου 2.500 φίλους τους, την ίδια στιγμή που απ' την άλλη πλευρά δεν αναμένονται περισσότεροι από 2.000 Καταλανοί. Όσο για τους «Μπλαουγκράνα», απ' το μεσημέρι ο Τσάβι Πασκουάλ προσπάθησε να... παίξει με το μυαλό των ανθρώπων του Ολυμπιακού μιλώντας για προβλήματα των Ναβάρο κι ΕνΝτονγκ. Οι δύο παίκτες θα αγωνιστούν κανονικότατα, με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να δείχνουν πως δεν «τσίμπησαν» ποτέ στο τρικ του Καταλανού.

ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΕΔΩ: Ο Ολυμπιακός λίγο έλειψε να μείνει εκτός Ευρωλίγκας απ' την πρώτη φάση. Αντί των «ερυθρολεύκων», θύμα έκπληξης έπεσε η Κάχα Λαμποράλ, η οποία έπειτα τον αποκλεισμό της αποδέσμευσε τον Τζόι Ντόρσεϊ. Οι Πειραιώτες απέκτησαν τον Αμερικανό σέντερ και με την προσθήκη και του Έισι Λο κατάφεραν να περάσουν κι απ' το TOP 16. Στα προημιτελικά κόντρα στη Σιένα έκαναν τη μεγάλη ανατροπή, φτάνοντας στην Πόλη. Η Μπαρτσελόνα δείχνει ανίκητη. Έχει μόλις 1 ήττα στη φετινή Ευρωλίγκα και σε κανένα σημείο της διοργάνωσης δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα που να βάλει σε κίνδυνο την πρόκρισή της στο Final Four.

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟΝ: Τώρα είναι η ώρα του αρχηγού του Ολυμπιακού, Βασίλη Σπανουλη. Πρόκειται για τον πιο έμπειρο παίκτη των Πειραιωτών από τέτοιες καταστάσεις και τον φυσικό ηγέτη τους. Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα πάνω στον Λαρισαίο γκαρντ. Όσο καλύτερα παίξει, τόσες περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης θα έχει ο Ολυμπιακός.

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ: Αν κάποιος θέλει να... ποντάρει, αξίζει να «ρισκάρει» με τη νίκη του Ολυμπιακού. Το παιχνίδι μοιάζει αρκετά ισορροπημένο. Αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες, καθώς οι δύο ομάδες έχουν στοιχεία που μοιάζουν ικανά να τις αλληλοεξουδετερώσουν. Αν τώρα πρέπει οπωσδήποτε να δώσουμε πιθανότητες, τότε το 55-45% υπέρ των Καταλανών είναι το πιο λογικό.

FACE TO FACE

16,5 Σπανούλης ΠΟΝΤΟΙ Λόρμπεκ 13,9
4,7 Χάινς ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ Λόρμπεκ 4,7
3,9 Σπανούλης ΑΣΙΣΤ Χουέρτας 4,6
0,9 Λο/Ντόρσεϊ Λο ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ Έιντσον 1,3
3,6 Σπανούλης ΛΑΘΗ Χουέρτας 1,9
16,4 Σπανούλης RANKING Λόρμπεκ 16,3

ΣΥΝΟΛΟ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 77,6π, 52,4%δίπ., 32,6%τρίπ., 73,7%β., 34,3ρίμπ., 14,1ασ., 5,7κλ., 13,5λ., 3,2κοψ.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: 77,6π., 50,6%δίπ., 35,5%τρίπ., 78,9%β., 35ρίμπ., 15,8ασ., 7,3κλ., 10,4λ., 3,8κοψ.

Διαιτητές της αναμέτρηση είναι οι Λαμόνικα (Ιταλία), Λότερμοζερ (Γερμανία) και Σαχίν (Τουρκία).

 

Τελευταία Νέα