Ζαγκλής: «Ευγνώμονες στον Θανάση και τα αδέρφια του, που "μεγάλωσαν" το μπάσκετ»

Ζαγκλής: «Ευγνώμονες στον Θανάση και τα αδέρφια του, που "μεγάλωσαν" το μπάσκετ»

Gazzetta team
Ζαγκλής: «Ευγνώμονες στον Θανάση και τα αδέρφια του, που "μεγάλωσαν" το μπάσκετ»

bet365

Η FIBA με ανακοίνωσή της και ο γενικός γραμματέας της, Ανδρέας Ζαγκλής, με δήλωσή του εξέφρασαν την θλίψη τους για την απώλεια του Θανάση Γιαννακόπουλου.

Αναλυτικά:

«Η οικογένεια του ευρωπαϊκού μπάσκετ θρηνεί την απώλεια του Θανάση Γιαννακόπουλου, του μακροχρόνιου πατριάρχη του Παναθηναϊκού, που απεβίωσε την Τρίτη σε ηλικία 88 ετών.

Ο Γιαννακόπουλος και ο εκλιπών αδερφός του, Παύλος, μεταμόρφωσαν τον Παναθηναϊκό σε ένα μεγαθήριο στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ στα 25 χρόνια τους (1987-2012) στην κεφαλή του συλλόγου.

Κάτω από την καθοδήγησή τους οι «πράσινοι» κατέκτησαν 13 πρωταθλήματα, εννιά Κύπελλα, έξι Ευρωλίγκες και ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο.

Οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι ήταν ιδιοκτήτες της φαρμακευτικής εταιρείας Vianex, που είχε ιδρυθεί πριν 95 χρόνια από τον πατέρα τους, Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος απεβίωσε πριν από εννιά μήνες.

Ο θάνατος των ιδιοκτητών του Παναθηναϊκού, Παύλου και Θανάση, ήρθε μετά την απώλεια τον περασμένο Απρίλιο του μικρότερου αδερφού τους, Κώστα, που είχε επίσης αναμειχθεί στη διοίκηση του συλλόγου, ενώ ήταν κοντά στην ομάδα».

Ο γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, τόνισε: «Εκ μέρους της FIBA, θέλω να μεταφέρω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του Θανάση Γιαννακόπουλου, στον Παναθηναϊκό και την οικογένεια του ελληνικού μπάσκετ. Είχα το προνόμιο να γίνω μάρτυρας του αξιοθαύμαστου πάθους του για τον σύλλογο και το παιχνίδι μας. Είμαστε ευγνώμονες σε εκείνον και στα αδέρφια του, Παύλο και Κώστα, για όλα όσα έκαναν για να μεγαλώσει το μπάσκετ».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα