Αγγέλου: «Η αρχή του μπάσκετ είναι μία, ανταγωνισμός»

Αγγέλου: «Η αρχή του μπάσκετ είναι μία, ανταγωνισμός»

Βασίλης Βλαχόπουλος
Αγγέλου: «Η αρχή του μπάσκετ είναι μία, ανταγωνισμός»

bet365

Ο Βαγγέλης Αγγέλου έδωσε απαντήσεις για το επεισόδιο με τον Τσάβι Πασκουάλ στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου (13/10) του Άρη με τον Παναθηναϊκό στο Nick Galis Hall.

Νέο παιχνίδι στα φρουτάκια! Το «Rise of Olympus» προσγειώθηκε στην Sportingbet.gr!

Στη σημερινή (16/10) Media Day του Άρη ενόψει της πρεμιέρας των υποχρεώσεών του στο FEC απέναντι στην Κατάγια, ο Βαγγέλης Αγγέλου ρωτήθηκε και για το επεισόδιο με τον Τσάβι Πασκουάλ αλλά και τα επικριτικά σχόλια που δέχθηκε ο ίδιος. «Δεν ξέρω τι γράφτηκε. Τα επικριτικά σχόλια γράφονται και λέγονται. Εγώ σέβομαι πάντα τη κριτική, από εκεί και πέρα εμείς ξέρουμε πολύ καλά τι γίνεται. Η στάση η δική μας, είτε με σωστά είτε με λάθη, που εγώ δεν αρνούμαι ποτέ ότι γίνονται λάθη, είναι σε μια κατεύθυνση. Να υποστηρίξεις αυτό που δουλεύεις κάθε μέρα στην προπόνηση, αυτό που έχεις υποσχεθεί στην ομάδα των ανθρώπων που δουλεύεις και η αρχή του μπάσκετ είναι μια. Είναι ο ανταγωνισμός. Οπότε, αν δεν είσαι ανταγωνιστικός πρώτα με τον εαυτό σου...Τώρα οι ακραίες αναλύσεις κι αυτές που είπανε, εγώ δεν συμφωνώ αλλά τις σέβομαι», είπε.

Βάσει της συμπεριφοράς που είχε ρωτήθηκε για το στοιχείο που τον εξόργισε και απάντησε… «Δεν με εξόργισε τίποτα. Ρωτήστε τι εξόργισε τον Παναθηναϊκό… Τον Παναθηναϊκό τι τον εξόργισε; Δεν ξέρω, αν είδατε το βίντεο, εμένα δε με εξόργισε τίποτα. Σέβομαι και τον Παναθηναϊκό και τον κόουτς Πασκουάλ. Σας είπα, η αρχή του ανταγωνισμού είναι η φιλοσοφία του παιχνιδιού. Παίξαμε ένα παιχνίδια, υπήρχε μια κατάσταση που οι διαιτητές την αξιολόγησαν όπως την αξιολόγησαν, προχωράμε παρακάτω και συνεχίζουμε. Καλή επιτυχία στον Παναθηναϊκό και συγκεντρωνόμαστε στις δικές μας υποχρεώσεις».

Σχετικά με το αν θα έπρεπε να είχε καλύτερη αντίδραση δεδομένου του ότι η ομάδα επηρεάστηκε από την αποβολή του, είπε. «Σαφώς. Καταρχάς η ομάδα δεν είναι δικό μου παιδί, ενώ είμαι παιδί της ομάδας. Η ομάδα έχει διοίκηση κι εγώ είμαι υφιστάμενος της διοίκησης. Το ότι κάποια στιγμή η δική μου απόφαση μπορεί να κριθεί με το σωστό ή λάθος, είναι δεκτό».

Αναφερόμενος στον αγώνα με την Κατάγια και γενικός στον τρόπο προσέγγισης της διοργάνωσης, ο προπονητής του Άρη, είπε. «Έχουμε πέντε παιχνίδια σε 14 ημέρες και κάτω από την ιδιομορφία που έχει το δικό μας ρόστερ και την κατάσταση που βρίσκεται αυτή η ομάδα, η οργάνωση έχει μεγάλη σημασία. Πρέπει να είμαστε ενεργειακά έτοιμοι. Είδαμε ότι κορυφαίες ομάδες της Euroleague όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός μετά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια είχαν είχαν ενεργητική κατάπτωση. Είναι σημαντικό πως θα διαχειριστούμε ενεργειακά και εγκεφαλικά αυτά τα παιχνίδια».

Ρωτήθηκε για το αν η ομάδα είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε πλάνο δύο αγώνων την εβδομάδα αλλά και για το κίνητρό της. «Καταρχήν το κίνητρο της Ευρώπης ήταν βασικό ατού στο να έρθουν κάποιοι παίκτες. Δεν υπήρχε γυρισμός. Έγινε μάχη και από τη διοίκηση ώστε η ομάδα να μπει στα προκριματικά του Basketball Champions League. Η ομάδα χτίστηκε να παίζει τρία παιχνίδια την εβδομάδα. Ταυτόχρονα, αυτό που έχω υποσχεθεί στους παίκτες, ότι εγώ μέσα από όλη αυτή τη πορεία, εγώ θα σεβαστώ όλο το κομμάτι της καριέρας τους, δίνοντας σου και αγωνιστική παρουσία στην Ευρώπη αλλά και τακτική κατεύθυνση σε σχέση με τη διάρκεια των παιχνιδιών. Αυτό θα γίνει ένα ταμείο στο τέλος»», είπε και αναφέρθηκε στο επίπεδο της διοργάνωσης.

«Το επίπεδο θα φανεί στη διάρκεια αλλά το ζήτημα είναι πώς προσεγγίζεις εσύ τη διοργάνωση. Η ενεργειακή και η τακτική οργάνωση που έχεις έχει πλέον σχέση με δεκαήμερο προγραμματισμό. Η ομάδα θα παίξει με τη Κατάγια, μετά θα κατέβει στην Αθήνα, θα φύγει από την Αθήνα και θα πάει στην Ουκρανία, μετά τα παίξει με τον Ολυμπιακό, μετά έχει ένα άλλο ταξίδι στη Βουλγαρία… Είναι σα να παίζεις δεκάλεπτο-δεκάλεπτο αυτή η εβδομάδα. Αν αντιμετωπίσω έναν αδύνατο αντίπαλο, θα είμαι έτοιμος για έναν πιο δυνατό; Αν δεν έχω κοιμηθεί για δύο βράδια στα ταξίδια μου, θα έχω ενέργεια όταν πρέπει;».

Ερωτηθείς για το αν η ομάδα – σε βαθμό ετοιμότητας – βρίσκεται στο σημείο που είχε προγραμματίσει αναφέρθηκε κυρίως στο διάστημα που λείπει ο ΜακΓκι από το παρκέ. «Κοιτάμε κι έχουμε εντοπίσει ορισμένα πράγματα όπως το πώς παίζει η ομάδα στο μισό γήπεδο όταν λείπει ο ΜακΓκι, υπάρχει έλλειμμα στο rotation του δεύτερου δεκαλέπτου. Μη ξεχνάμε ότι η ομάδα άρχισε να διεκδικεί στους στηριζόμενη στην ενέργεια και στις σχέσεις μεταξύ των παικτών, πλέον όμως θα έρθουν οι επιθετικοί και οι αμυντικοί αυτοματισμοί, αυτοί θα μας χρειαστούν γιατί δεν γίνεται να συνεχίζει να πιέζει σε όλο το γήπεδο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα