«Φαβορί και στον παγετό ο Ολυμπιακός»

«Φαβορί και στον παγετό ο Ολυμπιακός»

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
«Φαβορί και στον παγετό ο Ολυμπιακός»

bet365

Το θερμόμετρο δεν θα... παγώσει, ο Ολυμπιακός θα παίξει στους -14 και ο αρχισυντάκτης της «Championat», Σάμβελ Αβακιάν αναλύει στο gazzetta.gr πως η ομάδα του Βαλβέρδε μπορεί να τα καταφέρει!

Μόσχα ώρα 21.00, το θερμόμετρο έχει... παγώσει, όμως πρόλαβε να δείξει τους -27 βαθμούς Κελσίου! Η UEFA πήρε σωστή απόφαση, αφού στις 13.00 οι δυο ομάδες θα είναι σε θέση να παίξουν στους -14, κάτι που τονίζει και στο gazzetta.gr ο αρχισυντάκτης της κορυφαίας ρωσικής ιστοσελίδας «Championat», Σάμβελ Αβακιάν. Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί σύμφωνα με τους Ρώσους και πλεονέκτημά είναι πως βρίσκεται σε φουλ ρυθμό.

- Υπάρχει ανησυχία για τη μη διεξαγωγή του ματς;

«Πιστεύω πως είναι η καλύτερη ώρα για να γίνει το ματς. Είναι σωστή απόφαση, αφού μετά το μεσημέρι η θερμοκρασία πέφτει ακόμα περισσότερο. Σκεφτείτε πως μετά τις πέντε η θερμοκρασία έχει πέσει κάτω από τους 20, ενώ το βράδυ αγγίζει τους 30! Στις 13.00 θα είναι γύρω στους 10 με 15 βαθμούς! Το Λουζνίκι είναι ένα απίστευτο γήπεδο που δεν θα έχει παγίδες για τους παίκτες των δυο ομάδων».

- Το πλεονέκτημά της είναι ο καιρός; το μειονέκτημά της ποιο είναι;

«Οι παίκτες της Ρούμπιν είναι σίγουρα πιο συνηθισμένοι στις καιρικές συνθήκες που θα συναντήσουν στην Μόσχα οι δύο ομάδες. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το πλεονέκτημα είναι τόσο μεγάλο, καθώς στην περσινή αναμέτρηση με την Τβέντε στο «Λουζνίκι» το τελικό αποτέλεσμα ήταν 2-2 σε αυτό το σημείο της σεζόν. Επίσης, αν εξαιρέσουμε το φιλικό με την Ντιναμό Κιέβου, στο οποίο η Ρούμπιν ήταν πολύ καλή και πήρε τη νίκη 2-1, τα υπόλοιπα παιχνίδι ήταν απέναντι σε αντιπάλους πολύ χαμηλότερης δυναμικότητας. Έτσι, ο Ολυμπιακός, που βρίσκεται σε πλήρη αγωνιστικό ρυθμό, έχει σίγουρα το προβάδισμα».

- Πως παίζει η Ρούμπιν;

«Ο Μπερντίγιεβ δουλεύει πάνω σε δύο συστήματα. Το πρώτο είναι το κλασικό 4-4-2, όμως η απώλεια του Νομπόα είναι μεγάλη και σίγουρα θα υπάρχουν προβλήματα προσαρμογής. Αν ο Μπερντίγιεβ αποφασίσει να παίξει η Ρούμπιν πιο αμυντικά, τότε αγωνίζονται 5 μέσοι και μόνο ένας επιθετικός. Συνήθως στα εντός έδρας παιχνίδια η Ρούμπιν παίζει με δύο καθαρόαιμους επιθετικούς, ενώ πλέον ο Νάτχο θα παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες. Οι ακραίοι της είναι πολύ καλοί και ο Μπερντίγιεβ έχει πολλές λύσεις σε αυτές τις θέσεις, ενώ οι παίκτες της διακρίνονται για την ικανότητά τους στις στημένες φάσεις, από τις οποίες προέρχονται πολλά γκολ».

- Ο παίκτης που πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός;

«Με την αποχώρηση του Νομπόα την σκυτάλη παίρνει ο Αλεξάντρ Ριαζάντσεβ. Ο Ρώσος παίζει κυρίως στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής, ενώ μπορεί να δώσει λύσεις και στα αριστερά. Η φετινή σεζόν που κάνει είναι εξαιρετική, ενώ κάνει καλή δουλειά τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Από εκεί και πέρα ο Νάτχο είναι το μυαλό στη μεσαία γραμμή, ενώ και ο Ρόμαν Ερεμένκο, η μεγάλη μεταγραφή του περασμένου καλοκαιριού, είναι πολύ επικίνδυνος, όμως δεν έχει ακόμα προσαρμοστεί πλήρως στην φιλοσοφία της ομάδας. Στην ενδεκάδα μπορεί να γίνει και η έκπληξη να παίξει στη θέση του Βαλντέζ ο Ντιαντιούν, αν και θεωρώ φαβορί τον Παραγουανό».

- Αν θα δίνατε περισσότερες πιθανότητες;

«Η Ρούμπιν είναι δυνατή ομάδα με πολύ καλούς παίκτες, αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή θα σταθώ στην ετοιμότητα των δυο ομάδων και ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε φουλ ρυθμό και δείχνει να έχει περισσότερες πιθανότητες».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα