Μπα... ήταν καλοί (vid)!

Μπα... ήταν καλοί (vid)!

Γιώργος Καραμάνος
Μπα... ήταν καλοί (vid)!

bet365

Η γκολάρα του Ντεμπά Μπα και το πέναλτι του κορυφαίου Μπεν Αρφά χάρισαν στη Νιούκαστλ τη νίκη (2-1) επί της Τότεναμ, λίγο πριν τον ερχομό της στο Περιστέρι....

Μέχρι την χειμωνιάτικη απόκτηση του Παπίς Σισέ, εκείνος ήταν το πρώτο βιολί στην επίθεση της Νιούκαστλ. Από εκείνη τη στιγμή όμως και μετά κόμπλαρε. Στα 1.094 λεπτά που είχε αγωνιστεί στο πλευρό του Σισέ, ο Ντεμπά Μπα είχε σκοράρει μόλις μία φορά. Κόντρα στην Τότεναμ όμως έδειξε πως αυτό του το κόλλημα ανήκει στο παρελθόν. Με μία σούπερ εκτέλεση (λόμπα-πλασέ) στο 54' βρήκε δίχτυα για πρώτη φορά τους έξι τελευταίους μήνες (14 ματς) και έδωσε στις Καρακάξες το προβάδισμα για μία νίκη (2-1) που ήρθε πολύ δύσκολα.

Ηταν ό,τι καλύτερο για την ομάδα του Αλαν Πάρντιου που απέναντι σε έναν εκ των πλέον βασικών αντιπάλων της για τις θέσεις της Ευρώπης, εμφανίστηκε δυνατή. Σίγουρα η Νιούκαστλ δεν ήταν στην καλύτερη κατάσταση της, αλλά ήταν μόλις η πρεμιέρα. Με κινητήριο μοχλό τον Χατέμ Μπεν Αρφά που δημιουργούσε συνεχώς ρήγματα, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν. Λίγο έλειψε όμως να βρεθούν εκείνοι πίσω στο σκορ, με τον Ντεφόε να σημαδεύει το δοκάρι (32').

Τελικά ο Αγγλος επιθετικός βρήκε δίχτυα στο 76' όταν μετά από δική του κεφαλιά και απόκρουση του Κρουλ, πήρε ο ίδιος το ριμπάουντ και πλάσαρε από κοντά τον Ολλανδό τερματοφύλακα που τα... έχωσε στους κεντρικούς αμυντικούς του, οι οποίοι απλά παρακολουθούσαν τη φάση. Η χαρά των Λονδρέζων ωστόσο, κράτησε μόνο για τέσσερα λεπτά. Ο Μπεν Αρφά έκανε χαζούς δύο αμυντικούς και κέρδισε το πέναλτι από τον Λένον. Τότε συνέβη κάτι περίεργο. Ο Μπα πήγε να του πάρει τη μπάλα για να το εκτελέσει εκείνος. Ο Μπεν Αρφά δεν του την έδωσε και η μεταξύ τους μουρμούρα κράτησε για 1-2 λεπτά. Ο Μπεν Αρφά εκτέλεσε εύστοχα και άφησε την Τότεναμ χωρίς επιτυχία στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» από το 2004 και με αρνητική εντύπωση το ντεμπούτο του Αντρέ Βίλας Μπόας.

Γκουτιέρες, Σισέ και Καμπάιγ δεν βρέθηκαν στην καλύτερη μέρα τους. Ακόμα και έτσι όμως η Νιούκαστλ έδειξε αρκετά συμπαγής, με αρκετή δύναμη στο κέντρο. Στην επίθεση δεν βγήκαν φάσεις, αλλά αντίπαλος ήταν η ισχυρή Τότεναμ. Σε αυτή την αρκετά καλή κατάσταση οι Καρακάξες ταξιδεύουν στο Περιστέρι για το ματς της Πέμπτης κόντρα στον Ατρόμητο.

Νιούκαστλ (Αλαν Πάρντιου): Κρουλ, Σαντόν, Σίμονς, Περτς, Τέιλορ, Καμπάιγ (71' Ανίτα), Μπεν Αρφά, Τιοτέ, Γκουτιέρες, Σισέ, Μπα (85' Ομπερτάν)

Τότεναμ (Αντρέ Βίλας Μπόας): Φρίντελ, Καμπούλ, Γκαλάς, Ασού-Εκοτό, Γουόκερ, Λένον, Μπέιλ, Σίγκουρντσον (68' Φαν ντερ Φάαρτ), Λίβερμορ, Σάντρο (85' Κέιν), Ντεφόε

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα