Στους λόγους που ώθησαν τη διοίκηση της Ρουμπίν Καζάν στην επιλογή του αχανούς «Λουζνίκι» για τις ανάγκες του πρώτου ευρωπαϊκού της παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό για την φάση των «32» του Europa League στάθηκε ο πρόεδρος της ρωσικής ομάδας Ντιμίτρι Σαμαρένκιν.
 

Στα ακραία καρικά φαινόμενα που επικρατούν αυτή την εποχή στο μακρινό Καζάν εστίασε τους λόγους της επιλογής του σταδίου «Λουζνίκι της Μόσχας για τις ανάγκες της πρώτης ευρωπασίκής αναμέτρησης της Ρουμπίν με τον Ολυμπιακό για την φάση των «32» του Europa League  ο Ντιμίτρι Σαμαρένκιν.

Θα πάρει την πρόκριση ο Ολυμπιακός επί της Ρούμπιν Καζάν; Παίξτο σε απόδοση 2.10 στην vistabet

Ο πρόεδρος της προσεχούς ευρωπαϊκής αντιπάλου των πρωταθλητών Ελλάδας μιλώντας στην εφημερίδα «Sport Express» αναφέρθηκε στα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικρατούν στο μακρινό Καζάν:

«Η επιλογή μας για το γήπεδο Λουζνίκι για το ματς του Europa League οφείλεται στις προβλέψεις του καιρού για εκείνες τις ημέρες. Έχουμε άσχημες εμπειρίες από προηγούμενα χρόνια και γι αυτό αποφασίσαμε να διεξαχθεί το ματς στο «Λουζνίκι». Πριν από δύο χρόνια είχαμε παίξει στο Καζάν δύο παιχνίδια και ο χλοοτάπητας σχεδόν καταστράφηκε. Έτσι επιλέξαμε τη Μόσχα, λόγω και της διαθεσιμότητας μεταφοράς των φιλάθλων μας από το Καζάν».