Περήφανος ό,τι κι αν γίνει...

Περήφανος ό,τι κι αν γίνει...

Γιάννης Ράμμας
Περήφανος ό,τι κι αν γίνει...

bet365

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δε χρειάστηκε να υπενθυμίσει τη σημασία της τελευταίας αναμέτρησης με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (5/4, ΟΑΚΑ), αλλά επανέλαβε πως είναι περήφανος για τους παίκτες του ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού στη συνέντευξη Τύπου στο ΟΑΚΑ για...

...την αναμέτρηση της Πέμπτης (5/4, 21:45): «Δεν υπάρχουν πολλά να πούμε. Είναι η πέμπτη αναμέτρηση των playoffs. Αναμέτρηση δίχως "αύριο". Η μοναδική διαφορά είναι ότι ήδη έχουμε δώσει 4 αναμετρήσεις και με εξαίρεση την πρώτη οι υπόλοιπες ήταν πανομοιότυπες.

Παρότι παίζουμε στο ΟΑΚΑ, κάτι πολύ καλό για εμάς, θα προσπαθήσω να μεταδώσω στους παίκτες ότι είναι προνόμιο να αγωνιστούν μπροστά σε τέτοιο κοινό.

Θα είναι πολύ σημαντικό να έχουμε υψηλή συγκέντρωση κι όχι νευρικότητα. Δεν πρέπει να κάνουμε λάθη. Και θα πρέπει να κερδίσουμε τη μάχη των ριμπάουντ.

Από άποψη τακτικής, προσπαθούμε να προσθέσουμε κάποιες λεπτομέρειες. Θα το δούμε στην πράξη. Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ό,τι καινούριο προσπαθήσει να κάνει η Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Το καλό είναι πως όλοι οι παίκτες είναι καλά. Δουλεύουμε καλά».

...τι εκπλήξεις μπορεί να περιμένει κανείς: «Κάθε φορά προσπάθησαν να κάνουν κάτι καινούριο στην επίθεση. Ό,τι προσπαθούν στην άμυνα, για εμάς, έπειτα από 4 αναμετρήσεις, θα 'ναι εύκολο να το διαβάσουμε. Θα το δούμε στην πράξη. Στην επίθεσή τους προσπαθούμε να προετοιμαστούμε βάσει των χαρακτηριστικών κάθε παίκτη. Αν μιλάμε για εκπλήξεις, δε νομίζω να υπάρχουν. Έκπληξη θα 'ναι ο Σχορτσανίτης να κάνει pick and pop και να σουτάρει τρίποντο. Ο Χέντριξ με τη Μπαρτσελόνα ευστόχησε απ' τα 9 μέτρα. Τι να κάνεις;

Ποιοι είναι οι καλύτεροι παίκτες τους; Με αυτούς προσπαθούν να παίξουν. Όπως ήταν πριν απ' την πρώτη αναμέτρηση, έτσι και τώρα. Το ίδιο ισχύει για τη δική τους προετοιμασία. Ίσως γίνεται να αλλάξεις την ποιότητα σε μία επίθεση».

...τις αλλαγές στο παιχνίδι ενός παίκτη: «Βλέπεις την αναμέτρηση, κάνεις ανάλυση και βλέπεις μερικά στατιστικά, που είναι εμφανή, για παράδειγμα σε ποιους πιστεύει ο προπονητής τους. Έχουν, ας πούμε, 5 παίκτες με 25 λεπτά συμμετοχής κι άλλους με 12-13 λεπτά. H μόνη έκπληξη ίσως είναι οι εμφανίσεις του Οχαγιόν, τα υπόλοιπα είναι όπως όλη τη χρονιά. Όλα αυτά είναι θέματα τακτικής, όπως, για παράδειγμα, στα τελευταία λεπτά αποφάσισε να μη παίξει ο Οχαγιόν και να βάλει τον Μάλετ. Τώρα είναι απλό να πεις πώς έχει η επίθεση της Μακάμπι Τελ Αβίβ, ποιος σουτάρει, ποιος κάνει pick, ποιος βγαίνει στην απομόνωση.

Aυτή η αναμέτρηση είναι διαφορετική, γιατί έχουν μεσολαβήσει 7 ημέρες, οι προηγούμενες ήταν Τρίτη-Τετάρτη».

...το αν οι προσωπικότητες βγαίνουν μπροστά σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις: «Όπως σε όλες τις μεγάλες αναμετρήσεις, πάντα υπάρχει ένας παίκτης που αποφασίζει να κάνει μεγάλα πράγματα. Θυμά στε τον τελευταίο τελικό των playoffs με τον Ολυμπιακό; Ο κ.Φώτσης είχε 6/6 τρίποντα. Ήταν η βραδιά του. Ήταν ο παίκτης-"κλειδί". Αυτό το καταλαβαίνουν όλοι. Αλλά στο παρκέ υπάρχουν πολλά πράγματα. Δεν είναι σωστό να πεις πως ένας παίκτης κάνει τα πάντα.

Είδα τον τελικό του NCAA ανάμεσα στο Κεντάκι και στο Κάνσας. Προς τη λήξη του ημιχρόνου, το σχόλιο ήταν πως ένας παίκτης κυριαρχούσε, χωρίς να έχει σκοράρει ούτε 1 πόντο, ο Αντόνιο Ντέιβις. Έκανε τα πάντα: ριμπάουντ, ασίστ, κλεψίματα. Πρέπει να βρούμε έναν τέτοιο παίκτη (γέλια)».

...την ομαδική άμυνα του Παναθηναϊκού: «Η Μακάμπι Τελ Αβίβ έχει πολλές φάσεις όπου απομονώνουν έναν παίκτη και πάνε "1 εναντίον 1". Οπότε πάμε στην αμυντική ικανότητα ενός παίκτης. Αυτό σημαίνει πως ο καθένας θα πρέπει να 'ναι έτοιμος. Είναι η απαρχή της άμυνας. Αποτελεί το όνειρο όλων των προπονητών, να υπάρχουν παίκτες με την ικανότητα να αμυνθούν "1 εναντίον 1". Αν έχεις έναν τέτοιο, έχεις το πλεονέκτημα. Επιθετικά τους δίνεις τη μπάλα και μετατρέπεται σε παρτίδα σκάκι. Όπως στη ζωή, τα πιο απλά πράγματα είναι τα καλύτερα».

...τα όσα αποκάλυψε ο Μάικ Μπατίστ πριν απ' το 2-2 και τις συναντήσει ς με τον ίδιο: «Δεν έχω ιδέα τι είναι αυτό, πώς το είπες; Blog (σ.σ. ερώτηση για τη δήλωση πως θα πεθάνει για τους παίκτες, την οποία ανταπέδωσαν); Μιλάω ειλικρινά. Όλη ημέρα εδώ είμαστε, ας έρθουν να μου το πουν. Κοίτα τον άλλον στα μάτια και πες το. Δεν είναι κάτι νέο για εμένα και για τους ίδιους, τι είπε ο ένας για τον άλλον».

Είναι αλήθεια πως υπήρχε και πνευματική προετοιμασία πριν απ' το 2-2. Είδαμε και τα 40 λεπτά του προηγούμενης αναμέτρησης. Συζητήσαμε με όλους τους παίκτες, υπήρχε ανάγκη να μιλήσουμε και με κάποιος ξεχωριστά. Είναι σημαντικό να μην υπάρχει νευρικότητα. Αυτό θα γίνει και τώρα. Και στην προπόνηση και στο ξενοδοχείο. Αλλά μία διεκρίνυνση: Δεν ήρθε κανείς στο δωμάτιό μου στις 04:00. Πήγαμε σε δωμάτιο συνάντησης».

...το αν αυτό είναι το μυστικό του Παναθηναϊκού, πώς ήδη οι πάικτες του έχουν κατακτήσει τα πάντα, άλλοι έχουν κάνει ακόμη κι οικογένειες, παρόλα αυτά έρχονται πρωί-πρωί για προπόνηση: «Θα επαναλάβω πως είμαι πάρα πολύ περήφανος για τους παίκτες μου. Ό,τι γίνει τώρα, μετά την Α1, το καλοκαίρι. Οι άνθρωποι αλλάζουν. Κάποιοι είναι πια οικογενειάρχες. Αλλά εξακολουθούν να έχουν το ίδιο πάθος για το μπάσκετ. Όλοι οι παίκτες θα θυμούνται αυτή την περίοδο ως την καλύτερή τους. Εννοώ ότι έπαιζαν μπάσκετ. Στην τελευταία προπόνηση ήταν εδώ ο Τρέισι Μάρεϊ. Ήταν εδώ για λίγο καιρό. Αλλά ξέρετε ποια η άποψή του για όλα όσα έζησε εδώ. Επαναλαμβάνω πως είμαι περήφανος κι είμαι σίγουρος πως οι πιο πεπειραμένοι θα δώσουν τα "φώτα" τους. Το χρειαζόμαστε κι ως απλοί άνθρωποι, να έχεις μπροστά σου κάποιον να σου δίνει το παράδειγμα.

Ένα τελευταίο: ο κόσμος να έρθει να βοηθήσει την ομάδα, με σωστό τρόπο, όπως στις πρώτες δύο αναμετρήσεις. Για να είμαι ειλικρινής, η φιλοξενία στο Ισραήλ ήταν άψογη».

 

Τελευταία Νέα