Γκιστ: «Πετυχημένοι στην πράξη, όχι στα λόγια»

Γκιστ: «Πετυχημένοι στην πράξη, όχι στα λόγια»

Gazzetta team
Γκιστ: «Πετυχημένοι στην πράξη, όχι στα λόγια»
Ο Τζέιμς Γκιστ δήλωσε πως ο Παναθηναϊκός διαθέτει όλα τα εργαλεία ώστε να πετύχει για ακόμη μια χρονιά.

Σε συνέντευξη που φιλοξενείται στο match programme του αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Ρεάλ Μαδρίτης ο φόργουορντ των έξι φορές Πρωταθλητών Ευρώπης μίλησε για τις αλλαγές που έγιναν το καλοκαίρι, αποκάλυψε γιατί χάλασε η μεταγραφή του τον Σεπτέμβρη, αλλά τελικά έγινε λίγους μήνες μετά και εξήγησε πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να πετύχει στην πράξη και όχι στα λόγια.

Αναλυτικά, ο Τζέιμς Γκιστ μίλησε για:

τους λόγους που είχε «χαλάσει» η μεταγραφή του το καλοκαίρι: «Ήταν μια απόφαση δική μου και του εκπροσώπου μου. Συγκρίναμε κάποιες καταστάσεις και κυρίως το ισπανικό και το ελληνικό πρωτάθλημα γενικότερα. Στο σύνολό του το ισπανικό είναι καλύτερο αυτή τη στιγμή σε σχέση με το ελληνικό. Θεωρείται το καλύτερο στην Ευρώπη. Από την άλλη ήξερα πως ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα και ένα όνομα που δύσκολα προσπερνάς. Δεν είναι εύκολο να πεις όχι, αλλά έπαιξαν ρόλο η χρονική στιγμή και το ισπανικό πρωτάθλημα γενικότερα».

την «επανασύνδεση» με τον Παναθηναϊκό: «Όταν το ανακάλυψα, η πρόταση ήδη είχε γίνει. Μου λένε ‘θα πας στον Παναθηναϊκό’. Για λίγο έμεινα άναυδος και το μόνο που πρέπει να είπα είναι ‘τι;’. Έμεινα έκπληκτος, με την καλή έννοια. Ήταν έκπληξη, δεν ήξερα καν ότι μπορούσε να γίνει αυτή η ανταλλαγή. Ανυπομονούσα να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να αγωνιστώ στον Παναθηναϊκό».

το αν τον επηρέασαν οι αλλαγές στον Παναθηναϊκό: «Αρνητικά σίγουρα όχι. Είναι μια διαφορετική ομάδα, έχει ένα καινούριο ρόστερ, με εξαίρεση δύο παίκτες και νέο τεχνικό επιτελείο. Είναι δύσκολο για μας, όχι γιατί υπάρχουν νέα πρόσωπα, αλλά γιατί όλοι περιμένουν ο Παναθηναϊκός να κάνει ό,τι έκανε και τα προηγούμενα χρόνια. Να έχει τις ίδιες επιτυχίες. Στην ομάδα υπάρχουν παίκτες που δουλεύουν σκληρά καθημερινά κι όλοι μαζί προσπαθούμε να φτιάξουμε κάτι δυνατό. Έχουμε όλα τα εργαλεία για να γίνουμε πετυχημένοι. Το θέμα είναι να αποδείξουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και στην πράξη».

το ματς με τη Μάλαγα: «Ανυπομονούσα. Δεν ήταν δύσκολο για μένα. Το μπάσκετ είναι το ίδιο όπου κι αν παίζεις. Είναι το ίδιο κίνητρο, η ίδια θέληση. Κι έπρεπε να παίξω για την ομάδα μου. Σίγουρα ήθελα να είμαι η αιτία για τη νίκη μας και δεν θα άφηνα τίποτα να με σταματήσει. Αυτό όμως δεν είχε να κάνει με τον αντίπαλο. Ήταν ένα παιχνίδι, δεν ήταν εκδίκηση. Δεν έχει να κάνει με κάτι ή κάποιον άλλο».

τα κρίσιμα σουτ που δεν διστάζει να παίρνει: «Δεν φοβάμαι να πάρω τέτοια σουτ. Αν είμαι σε θέση να πάρω το σουτ, θα το κάνω. Δεν μπορείς να σκεφτείς ότι μπορεί να αστοχήσεις».

την παρουσία φιλάθλων του ΠΑΟ: «Ήταν έκπληξη για μένα να δω κόσμο του Παναθηναϊκού στο Βερολίνο. Το λάτρεψα. Δεν είναι πολλές οι ομάδες που θα δεις κόσμο να τις ακολουθεί όπου κι αν παίζουν. Πόσω μάλλον στο εξωτερικό. Με τέτοιο κόσμο είναι εκπληκτικό το συναίσθημα για τους παίκτες κι όλοι θα έπρεπε να μπορούν να το νιώσουν».

την αναμέτρηση με τη Ρεάλ: «Έχει ομάδα με πολύ ταλέντο, μπορεί να σκοράρει με μεγάλη ευκολία, εμείς όμως παίζουμε καλή άμυνα, έχουμε πλεονεκτήματα που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε, όπως και η Ρεάλ έχει πλεονεκτήματα απέναντί μας, ιδιαίτερα αν επιβάλει γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι. Πιστεύω πως μπορούμε να κερδίσουμε οποιαδήποτε ομάδα, αλλά σίγουρα δεν θα είναι εύκολο. Η Ρεάλ δεν θα μας χαριστεί».