Παπανικολάου: «Πάνω απ’ όλα η άμυνα»

Παπανικολάου: «Πάνω απ’ όλα η άμυνα»

Gazzetta team
Παπανικολάου: «Πάνω απ’ όλα η άμυνα»
Παιχνίδι με ιδιαιτερότητες χαρακτήρισε το ματς κόντρα στην Κίμκι ο Κώστας Παπανικολάου, που τόνισε ότι ο Ολυμπιακός πρέπει πάνω απ’ όλα να παίξει καλή άμυνα.

«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, ένα ματς με ιδιαιτερότητες. Η αναμέτρηση διεξάγεται νωρίς το απόγευμα και όπως έχουμε ενημερωθεί μιας και το παιχνίδι είναι νωρίς, είναι κάπως παράξενο με τις μετακινήσεις και την κίνηση στους δρόμους, οπότε πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και έτοιμοι.

Η Κίμκι είναι μια ομάδα που παίζει οργανωμένο μπάσκετ, ομάδα του προπονητή θα έλεγα. Εμείς από τη μεριά μας πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας και να παίξουμε άμυνα πάνω από όλα. Η Κίμκι μετακινεί σωστά τη μπάλα στην επίθεση οπότε χρειάζεται απόλυτη συγκέντρωση και μέσω της άμυνας μας να καταφέρουμε να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό. Για τον τελικό του Κυπέλλου, όσο πιο γρήγορα το αφήσουμε πίσω, τόσο καλύτερα.

Ήταν μια μέρα ντροπής για το ελληνικό μπάσκετ και συμφωνούμε όλοι νομίζω. Εμάς η δουλειά μας είναι να παίζουμε μπάσκετ και με όλα αυτά που έγιναν την Κυριακή δεν τα καταφέραμε. Πρέπει να ανέβουμε ψυχολογικά και να πατήσουμε και πάλι στα πόδια μας σβήνοντας από τον σκληρό μας αυτό το παιχνίδι. Θέλουμε να πάρουμε τη νίκη στην Μόσχα και να συνεχίσουμε στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας. Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό και κρίσιμο για εμάς. Μακάρι όπως και στο Τελ Αβίβ να μας βγει η πίεση σε καλό και να πάρουμε τη νίκη»
, είπε ο Κώστας Παπανικολάου, λίγο πριν πετάξει ο Ολυμπιακός για τη Ρωσία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.