«Οι καλύτεροι φίλαθλοι του κόσμου!»

«Οι καλύτεροι φίλαθλοι του κόσμου!»

Αντώνης Καλκαβούρας
«Οι καλύτεροι φίλαθλοι του κόσμου!»

bet365

O Μίλος Τεόντοσιτς εξομολογείται στο gazzetta.gr τα συναισθήματα που ένιωσε μπαίνοντας στο ΣΕΦ ως αντίπαλος, αποθεώνει τους φιλάθλους του Ολυμπιακού και το μαχητικό πνεύμα των πρώην συμπαικτών του και ονειρεύεται ευρωπαϊκό τίτλο.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των ομάδων, το όνομά του – όλως τυχαίως επειδή φοράει το νο4 στην ΤΣΣΚΑ – ήταν το πρώτο που ακούστηκε από τον εκφωνητή. Το ζεστό χειροκρότημα που ακολούθησε την αναγγελία του πρώην “ερυθρόλευκου”, τον συγκίνησε και από την έκφραση του προσώπου, οι λίγοι πραγματικοί φίλοι του κατάλαβαν ότι εκείνη τη στιγμή κυριευόταν από ιδιαίτερα συναισθήματα. Σήκωσε το χέρι του και χαιρέτησε τον κόσμο και λίγο πριν από το τζάμπολ πέρασε από τον πάγκο για να ασπαστεί τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, που τον πίστεψε όσο κανείς άλλος προπονητής... Στο αγωνιστικό μέρος, ο Μίλος Τεόντοσιτς, δεν έκανε τη διαφορά, ωστόσο, στα 28 λεπτά που έμεινε στο παρκέ, ήταν ουσιαστικός (8π., 3ασ. με 2/4 τριπ.) και με 5 πόντους στην 3η περίοδο βοήθησε την ομάδα να ανατρέψει μία διαφορά 4 πόντων και να προηγηθεί για πρώτη φορά με +6...

Μετά το τέλος του αγώνα, έτρεξε γρήγορα στα αποδυτήρια και κατά την προσφιλή του συνήθεια έκανε ντους σε χρόνο... dt και μέσα σε 10 λεπτά, η αναμαλλιασμένη φιγούρα του ξεπρόβαλε από τα αποδυτήρια της ρωσικής ομάδας... «Φίλε, όχι τώρα σε παρακαλώ δώσε μου λίγο χρόνο... Θέλω να περάσω από τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού για να χαιρετήσω τον “Ντούντα” και τα παιδιά και μετά θέλω να δω τους φίλους μου... Μόλις μπω στο πούλμαν, πάρε με να πούμε ό,τι θέλεις», μας είπε σε σχεδόν άπταιστα ελληνικά ο 24χρονος διεθνής Σέρβος point-guard και κράτησε την υπόσχεσή του...

- Πως έζησες το παιχνίδι;

«Τι να σου πω ρε φίλε; Πραγματικά ήταν πολύ περίεργο και δύσκολο συναίσθημα να παίζω στο ΣΕΦ και να πρέπει να “νικήσω” τον Ολυμπιακό! Τα τέσσερα χρόνια που έπαιξα εδώ ήταν τόσο όμορφα κι έντονα, που μου φαίνονται μία ολόκληρη ζωή, οπότε καταλαβαίνεις... Μετά τα πρώτα λεπτά του αγώνα, σίγουρα ξεπερνάς το σοκ γιατί παίζεις μπάσκετ και κάνεις αυτό για το οποίο πληρώνεσαι, αλλά σε γενικές γραμμές, ήταν πιο δύσκολο απ' ότι περίμενα...»

- Πως ένιωσες μετά το θερμό χειροκρότημα του κόσμου, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των ομάδων;

«Ήταν υπέροχο συναίσθημα... Το σκεφτόμουν πριν από το ματς και ήθελα πολύ να συμβεί και όταν το έζησα αισθάνθηκα μία φοβερή εσωτερική ικανοποίηση... Ο Ολυμπιακός έχει τους καλύτερους φιλάθλους στον κόσμο και αυτό φάνηκε και απόψε (σ.σ.: χθες).....»

- Ο περισσότερος κόσμος, πάντως, περίμενε να κερδίσετε πιο εύκολα...

«Κάτσε να δούμε πόσοι και πως θα περάσουν από εδώ μέσα... Πριν από το παιχνίδι ο Ολυμπιακός ήταν αήττητος στην έδρα του, οπότε για μας ήταν μία πολύ σημαντική, “επαγγελματική” θα τη χαρακτήριζα, νίκη γιατί παίξαμε απλά όσο χρειαζόταν για να ξεκινήσουμε με το δεξί στο Top-16...»

- Δεν ξέρουμε ποια είναι η άποψή σου, αλλά ο Ολυμπιακός, παρ' ότι δεν είναι η ομάδα των προηγούμενων ετών, απόψε (σ.σ.: χθες) παρουσιάστηκε αρκετά ανταγωνιστικός...

«Αυτό είναι η αλήθεια, αλλά το περίμενα γιατί ξέρω τα περισσότερα παιδιά και ήμουν σίγουρος ότι θα παρουσιάσουν ένα πολύ μαχητικό αγωνιστικό “πρόσωπο”... Έπαιξαν πολύ καλά με πολύ επιθετική διάθεση και κάποιες στιγμές, δεν ξέραμε τι να κάνουμε... Αν συνεχίσουν έτσι, μπορουν να κοντράρουν οποιονδήποτε αντίπαλο και τους εύχομαι να είναι η δεύτερη ομάδα του ομίλου που θα πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης...»

- Ούτε εσείς, πάντως, βρεθήκατε σε καλή βραδιά...

«Για μας ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι... Δεν μπορώ να παίξαμε άσχημα γιατί κερδίσαμε έναν αντίπαλο που παρουσιάστηκε πολύ πιο βελτιωμένος από τα προηγούμενα παιχνίδια του στην Ευρωλίγκα, αλλά θα συμφωνήσω ότι δεν πλησιάσαμε το επίπεδο απόδοσης που αναλογεί στις δυνατότητές μας... Το σημαντικότερο είναι ότι διατηρήσαμε το αήττητό μας στην διοργάνωση, ειδικότερα τώρα που βρισκόμαστε στο Top-16 και κάθε ήττα μετράει πολύ περισσότερο απ' ότι στην 1η φάση...»

- Με δεδομένο ότι η ΤΣΣΚΑ φέτος, πέρα από τις εγχώριες διοργανώσεις, συμμετέχει και στην VTB League, να υποθέσουμε ότι η κούραση από τους συνεχόμενους αγώνες και τα αλλεπάλληλα ταξίδια είναι λογικό να σας επηρεάζει αρκετά...

«Σίγουρα, αυτή είναι μία σημαντική παράμετρος γιατί πραγματικά σχεδόν κάθε εβδομάδα, είτε παίζουμε στην Ευρωλίγκα, είτε όχι, είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε 1-2 ταξίδια, με πτήσεις που δεν διαρκούν λιγότερες από 3 ώρες... Είναι δύσκολο, αλλά είναι μέρος του προγράμματος και γι' αυτό έχουμε ένα ρόστερ με μεγάλο βάθος και περισσότερους από 12 ποιοτικούς παίκτες που ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμοι να παίξουν...»

- Πως αντιμετωπίζετε το γεγονός ότι όλοι σας θεωρούν το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση της εφετινής Ευρωλίγκα... Το αήττητο ρεκόρ σας (11-0) στην διοργάνωση, σας κατατάσσει ήδη στο υψηλότερο επίπεδο και πολλοί θεωρούν ότι φέτος θα είναι η χρονιά σας...

«Σίγουρα όλες αυτές οι προβλέψεις προκύπτουν από το παιχνίδι μας και την απόδοσή μας, οπότε είναι κολακευτικές... Παράλληλα, όμως, μας δημιουργούν και επιπλέον πίεση και αυτό είναι λογικό... Πιστεύω, όμως, ότι σαν ομάδα έχουμε αρκετή εμπειρία και ξέρουμε τον τρόπο να διαχειριστούμε την ετικέτα του φαβορί... Δεν την απορρίπτουμε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε ήδη πετυχημένοι... Έχουμε δρόμο ακόμη, αλλά αν συνεχίσουμε έτσι νομίζω ότι θα προκριθούμε στο φάϊναλ-φορ και μετά θα σκεφτούμε το πως θα κατακτήσουμε τον τίτλο...»

- Τι σου έλειψε περισσότερο από την Ελλάδα και το συνειδητοποίησες σ' αυτές τις δύο μέρες που βρέθηκες στην Αθήνα...

«Ο ήλιος, οι πολλοί φίλοι που έχω και οι πολλές επιλογές που έχει κανείς σε αυτή την πόλη... Φοβερή η ζωή στην Ελλάδα φίλε...»

- Σου λείπει η ξένοιαστη ζωή και το έξω;

«Σίγουρα, αλλά πλέον τέρμα το έξω... Έχω γίνει καλό παιδί (γέλια)... Άλλωστε, στη Μόσχα έχει πολύ κρύο και δεν με τόσα ταξίδια και παιχνίδια, δεν έχουμε και πολύ χρόνο... »!

 

Τελευταία Νέα