Η επιτυχημένη μουσικοθεαματική παράσταση «Τα 5 στοιχεία» επιστρέφει!

Gazzetta team
Η επιτυχημένη μουσικοθεαματική παράσταση «Τα 5 στοιχεία» επιστρέφει!
Μετά τα συνεχόμενα sold out την άνοιξη και το καλοκαίρι, η μουσικοθεαματική παράσταση «Τα 5 στοιχεία», ξεκινά τον νέο κύκλο εμφανίσεων της στο θέατρο «Αλκμήνη» στο Γκάζι.

Η παράσταση είναι βασισμένη στη θεωρία του Ησίοδου για τα πέντε θεμελιακά στοιχεία (φωτιά, αέρας, νερό, γη και 5ο στοιχείο) και κάθε Τετάρτη ανεβαίνει στην κεντρική σκηνή του «Αλκμήνη», έχοντας συγκεντρώσει εξαιρετικές εντυπώσεις από τις προηγούμενες παρουσιάσεις της.

Η Άννα Μπουρμά παρουσιάζει, ερμηνεύει και σκηνοθετεί, ενώ τα τραγούδια και τα κείμενα υπογράφει ο συνθέτης & στιχουργός Τάκης Μπουρμάς.

Στα «5 Στοιχεία» η χρήση της τεχνολογίας είναι έντονη, μέσα από τη χρήση video προβολών βασισμένα πάνω στην σύγχρονη τεχνική του projection mapping, που απογειώνουν αυτό το μουσικό ταξίδι.

Όργανα παραδοσιακά δίνουν τη δική τους νότα στην παράσταση, όπως νταούλια, τσαμπούνες, ελληνικές γκάιντες, καβάλι αλλά και σύγχρονες τεχνικές όπως computer programming και looping, επενδύουν σε ένα πρωτόγνωρο αποτέλεσμα.

Έτσι, ο ακροατής αντιλαμβάνεται από το πρώτο άκουσμα το ταξίδι της παράδοσης στο παρόν και συνδέεται με την αρχαία Ελληνική φιλοσοφία καθώς και με την σύγχρονη αναζήτηση και γραφή.