Inferno

Gazzetta team
Inferno
O Ron Howard σκηνοθετεί το πρόσφατο best seller του Dan Brown κι ο Tom Hanks υποδύεται εκ νέου τον καθηγητή Langdon, με τη συνταγή επιτυχίας να τηρείται ευλαβικά!
Ο καθηγητής του Harvard και master της σημειολογίας Robert Langdon ξυπνάει σε νοσοκομείο της Φλωρεντίας με αμνησία, έχοντας τρομερούς πονοκεφάλους και βλέποντας ακαταλαβίστικα οράματα. Για να σώσει την ίδια του τη ζωή ενώνει τις δυνάμεις του με τη Sienna Brooks, μια γιατρό που ελπίζει να τον βοηθήσει να ανακτήσει τη μνήμη του.

Όπως και στα 2 προηγούμενα φιλμ που βασίστηκαν στις εμπνεύσεις του αμερικανού συγγραφέα Dan Brown να χρησιμοποιεί αυθεντικά ντοκουμέντα για να επενδύσει με ρεαλισμό και αληθοφάνεια τις ακραίες και αμφιλεγόμενου ρεαλισμού συνωμοσίες του, έτσι κι εδώ ο αγώνας δρόμου των δύο ηρώων πηγάζει από την «Θεία κωμωδία» του Δάντη.

inferno

Τα κρυφά μυστικά του εμβληματικού αυτού έργου της ιταλικής τέχνης καθώς και τα ιστορικά γεγονότα που συνοδεύουν τη συγγραφή του, εισέρχονται έξυπνα στην προβληματική της ταινίας που δεν είναι άλλη από την απειλή μιας ολοκληρωτικής καταστροφής για την ανθρωπότητα εξαιτίας του συνεχώς αυξανόμενου παγκόσμιου πληθυσμού της. Καθώς όμως το σινεμά είναι πάνω από όλα ψυχαγωγία και διασκέδαση, ο Ron Howard, αφήνει στην άκρη γρήγορα το διαλεκτικό κομμάτι και δίνει έμφαση στο θέαμα και τη χορταστική δράση, προσθέτοντας πινελιές καλλιτεχνικής αξίας (και βαρύτητας αφού τα μνημεία της Φλωρεντίας, της Βενετίας και της Κωνσταντινούπολης παίζουν σημαντικό ρόλο στην πλοκή) στα προσεγμένα καρέ του. Οταν όλα έχουν πάρει το (σωστό) δρόμο τους, βάζει τον αυτόματο πιλότο σε θέση καθοδηγητή και το αποτέλεσμα είναι ένα σφιχτοδεμένο, καταιγιστικό θρίλερ χωρίς περαιτέρω εκπλήξεις αλλά ούτε κι απογοητεύσεις.

Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Πηγή: monopoli.gr