Αυτό είναι το iPhone 7!

Gazzetta team
Αυτό είναι το iPhone 7!
H Apple παρουσίασε πριν από μερικές εβδομάδες το iPhone 7, το οποίο κυκλοφορεί πλέον και επίσημα στη χώρα μας, αφού συμπεριληφθήκαμε στο δεύτερο κύμα διάθεσης.

Toυ Παύλου Παπαπαύλου

Η συσκευή έρχεται με αρκετές αλλαγές στο εσωτερικό και λίγες στο εξωτερικό, ωστόσο μερικά από τα χαρακτηριστικά της έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ας δούμε αρχικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του iPhone 7. Διαστάσεις: 138.3x67.1x7.1mm Βάρος: 138 γραμμάρια Οθόνη: 4.7 IPS (1334x750 pixels) Επεξεργαστής: 4-core Apple A10 (2.3GHz) Μνήμη: 2GB RAM Αποθηκευτικός χώρος: 32GB/128GB/256GB Κάμερα: 12MP πίσω, 7MP μπροστά Μπαταρία: 1960mAh Εξωτερικά, το iPhone 7 δεν θα ξενίσει στους κατόχους των περσινών μοντέλων. Οι διαστάσεις του είναι ακριβώς οι ίδιες με λίγο μικρότερο βάρος. Πλέον έχουμε δύο ήχεία

(ένα στο χώρο του ακουστικού και ένα στο χώρο του μικροφώνου, στο κάτω μέρος), ενώ απουσιάζει εντελώς το audio jack 3.5 για τα παραδοσιακά ακουστικά. Τυπικά, ο χρήστης μπορεί πλέον να συνδέσει ενσύρματα ακουστικά στη θύρα lightning (από την οποία φορτίζει κιόλας τη συσκευή και τη συνδέει με υπολογιστή), ενώ μέσα στο πακέτο αγοράς περιλαμβάνεται και ένας αντάπτορας για χρήση των παλαιότερων παραδοσιακών ακουστικών. Το μεγάλο πρόβλημα που προκύπτει στην αρχή αυτής της αλλαγής πλεύσης της Apple είναι πως με τα δεδομένα του πακέτου αγοράς, ο χρήστης δεν μπορεί να φορτίζει και να μιλάει με το παρεχόμενο headset ταυτόχρονα. Τα νέα iPhone έχουν άλλο ένα σημαντικό χαρακτηριστικό, είναι αδιάβροχα κατά το πρότυπο IP67, κάτι που μεταφράζεται σε αντοχή έως και 1 μέτρο για έως και 30 λεπτά.

Η οθόνη παραμένει στις 4.7 ίντσες με ανάλυση λίγο παραπάνω από 720p, ωστόσο η απόδοση της απεικόνισης παραμένει εξαιρετική ακόμη και σε συνθήκες έντονης ηλιοφάνειας. Ο βελτιωμένος επεξεργαστής αναλαμβάνει να «τρέξει» τα πάντα, ενώ σημαντική είναι φέτος η απουσία μοντέλου με αποθηκευτικό χώρο 16GB. Οι διαθέσιμες χωρητικότητες ξεκινούν από τα 32GB, πάνε στα 128GB και τερματίζουν στα 256GB. Αλλαγμένο είναι και το Home button που πλέον έχει αλλάξει μορφή. Το νέο είναι ένα πλήκτρο αφής που δεν πιέζεται προς τα μέσα, αλλά αναγνωρίζει την ένταση του πατήματος και χρησιμοποιεί ένα μικρό σύστημα ανάδρασης. H κάμερα φέρει αισθητήρα ίδιας ανάλυσης αλλά με μικρότερο aperture και έτσι οι λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού είναι ακόμη καλύτερες. Το quad-LED dual tone flash στο πίσω μέρος βοηθάει ακόμη περισσότερο, ενώ μπορεί να γίνει πλέον και καταγραφή 4K video σε 30fps. H selfie cam ανέβηκε από τα 5 στα 7MP, ενώ και η μεγαλύτερη μπαταρία καταφέρνει να δώσει μερικές έξτρα ώρες ζωής σε μια δύσκολη ημέρα χρήσης. Όσον αφορά στις τιμές, για τη χώρα μας έχουν διαμορφωθεί στα €819 για το μοντέλο των 32GB, στα €939 για το μοντέλο των 128GB και στα €1049 για το μοντέλο των 256GB.

Κάτι που δεν πρέπει να ξεχάσουμε είναι πως η νέα συσκευή της Apple υποστηρίζει ταχύτητες download έως και τα 375Mbps, νούμερο -εξωπραγματικό μεν εφαρμόσιμο δε- στη χώρα μας αποκλειστικά μέσα από το δίκτυο της COSMOTE, η οποία και το υποστηρίζει αυτή τη στιγμή.

Ευχαριστούμε την COSMOTE για τη διάθεση της συσκευής.