Παρουσίαση: Coolpad Torino

Gazzetta team
Παρουσίαση: Coolpad Torino
Η αγορά των value for money συσκευών έχει αρχίσει και μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και σε αγορές όπως η ελληνική (με τα όποια προβλήματά της), συνεχίζει να έχει ολοένα και μεγαλύτερο νόημα. Η Coolpad κάνει δυναμική είσοδο στην αγορά με το Coolpad Torino, στοχεύοντας στο χρήστη που ναι μεν θέλει αρκετά, αλλά δεν θέλει να επενδύσει αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής είναι τα εξής: Διαστάσεις: 154 x 76.5 x 8.7 mm Βάρος: 163 γραμμάρια Οθόνη: 5,5 ιντσών IPS με ανάλυση 1280x720 pixels Επεξεργαστής: 8-core Snapgragon 415 (1,36 GHz) Μνήμη: 3GB RAM.

Του Παύλου Παπαπαύλου

Αποθηκευτικός χώρος: 16GB, επεκτάσιμος με microSD έως 32GB Συνδεσιμότητα: 3G, 4G, Wi-Fi 802.11 b/g/n-hotspot-Direct-DLNA, Bluetooth v4.0, GPS-AGPS-GLONASS, FM Radio Λειτουργικό: Android 5.1.1, CoolUI 8.0 Κάμερα: 13 MPixel πίσω, εμπρόσθια 5 MPixel Μπαταρία: 2.500mAh Το τηλέφωνο είναι κατασκευασμένο από μέταλλο και κρύσταλλο, με κυρτές πλευρές, ενιαίο σώμα λευκού χρώματος και κατασκευή που δεν το αφήνει να γλιστρήσει. Στο κουτί αγοράς θα βρείτε και μια θήκη σιλικόνης που σας παρέχει την απαραίτητη προστασία για το γύρω και πίσω τμήμα, καθώς και έναν φορτιστή, ακουστικά και καλώδιο microUSB.

H οθόνη του Coolpad Torino έχει διαγώνιο 5.5 ιντσών και μπορεί να καλύψει και τους πλέον απαιτητικούς, καθώς είναι αρκετά μεγάλη για τις περισσότερες εφαρμογές, ενώ πλέον είναι ιδανική για θέαση multimedia περιεχομένου. Από πλευράς λειτουργικού η συσκευή έρχεται με Android 5.1 και CoolUI, ένα περιβάλλον χρήσης που έχει δημιουργήσει η ίδια η Coolpad.

Ο Snapdragon 415 είναι οκταπύρηνος και με τη βοήθεια των 3GB μπορεί να προσφέρει άνετη λειτουργία στην πλειοψηφία των εφαρμογών. Ο αποθηκευτικός χώρος των 16GB καλύπτει τις βασικές ανάγκες, αλλά με τη χρήση της microSD μπορείτε να τον φέρετε στα μέτρα σας. Η συσκευή δέχεται και δεύτερη nano-SIM (αρκεί να μην έχετε τοποθετήσει microSD) για όσους επιθυμούν δίκαρτο κινητό. Το Private Space είναι ένα ειδικό χαρακτηριστικό που κάνει το Coolpad Torino να ξεχωρίζει, αφού τυπικά δημιουργεί ένα δεύτερο προφίλ, στο οποίο μπορείτε να έχετε έγγραφα και επαφές που δεν θέλετε να μπορεί να βρει κανείς.

Όλα αυτά γίνονται προσβάσιμα με τη χρήση του ειδικού αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων που βρίσκεται στο πίσω μέρος του κινητού και έχει πολλαπλές χρήσεις. Στα της κάμερα, πίσω συναντάμε μία με αισθητήρα 13MP και μπροστά μία με 5MP, που μπορούν να καταγράψουν video σε 1080p με 30 καρέ και με HDR. Το Coolpad Torino κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά στην τιμή των €199.