MLS Magic: Laptop και tablet σε ένα

Gazzetta team
MLS Magic: Laptop και tablet σε ένα
Οι ανάγκες ενός σύγχρονου χρήστη φορητών συσκευών ολοένα και αυξάνονται και σίγουρα δεν υπάρχει πληθώρα προϊόντων που να καλύπτει τα πάντα. Άλλες φορές ένα tablet είναι ιδανικό για κάποιες βασικές δουλειές, ακόμη και σε business επίπεδο, άλλες φορές ένας φορητός υπολογιστής με μικρό βάρος κρίνεται απολύτως απαραίτητος. Σκέφτεστε το ενδεχόμενο να μπορούσαν αυτά τα δύο να συνδυαστούν αρμονικά;

Του Παύλου Παπαπαύλου

Κάτι τέτοιο σκέφτηκε και η ελληνική MLS και κυκλοφορεί στην αγορά το MLS Magic. Ο λόγος για μια συσκευή που είναι τόσο Android Tablet όσο και Windows laptop και μπορεί να σας λύσει τα χέρια μια και καλή! To πακέτο αγοράς του δεν ξεφεύγει πολύ από τα δεδομένα ενός laptop και στο εσωτερικό του βρίσκουμε την συσκευή, το manual με όλες τις απαραίτητες οδηγίες και έναν κλασικό φορτιστή Android tablet (USB-micro USB καλώδιο).

Η οθόνη του MLS Magic είναι διαγωνίου 11.6 ιντσών, ανάλυσης FHD και το περίβλημα της συσκευής είναι πλαστικό, δίνοντας συνολικά την αίσθηση ενός budget προϊόντος. Το βάρος ξεπερνάει κατά τι τα 700 γραμμάρια, χωρίς να το κάνει ιδιαίτερα δύσκολο στη μεταφορά και την καθημερινή χρήση. Σίγουρα με τη λογική του tablet είναι βαρύ, αλλά για τα δεδομένα των δυνατοτήτων του και ειδικά για έναν μέσο χρήστη laptop που το κουβαλάει καθημερινά, δεν θα του κάνει καν αίσθηση. Η λογική της λειτουργίας του MLS Magic είναι πως η οθόνη είναι αποσπώμενη και λειτουργεί αυτόνομα, με την σύνδεση με το σχετικό keyboard να γίνεται μέσω κάποιων ειδικών μαγνητικών υποδοχών. Στο πληκτρολόγιο υπάρχουν δύο κανονικές θύρες USB για να συνδέσετε όποια περιφερειακά επιθυμείτε, ενώ τα γράμματα είναι και στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Στο κάτω μέρος υπάρχει ένα touchpad, ενώ και το κενό ανάμεσα στα γράμματα είναι τέτοιο που να βολεύει την άνετη και γρήγορη πληκτρολόγηση. Στο εσωτερικό του MLS Magic βρίσκουμε το Z8300 Cherry-Trail T3 της Intel, 2GB RAM και 32GB αποθηκευτικού χώρου, τα οποία ωστόσο δεν προσφέρονται στον χρήστη χωρίς τις απαραίτητες…θυσίες. Η λειτουργία σε περιβάλλον Android είναι άνετη για όλες τις βασικές χρήσεις (social, browsing, mail), ενώ υποστηρίζεται και η φωνητική βοηθός MAIC και όλα τα σχετικά προγράμματα της MLS. Στα Windows και με τη λογική του laptop, μπορείτε να κάνετε άνετα όλες τις δουλειές γραφείου. Σε πιο απαιτητική λειτουργία, ίσως το δείτε να ζορίζεται, αλλά σαφώς δεν είναι αυτός ο σκοπός απόκτησής του. Οι δύο κάμερες στο μπροστινό και πίσω τμήμα μπορούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες, αφού έρχονται με αισθητήρες 5MP και 2MP.

Η μπαταρία του MLS Magic είναι 10.000mAh και σύμφωνα με την MLS μπορεί να βγάλει 150 ώρες σε κατάσταση αναμονής. Από πλευράς συνδεσιμότητας, υποστηρίζει WiFi και Bluetooth, αλλά όχι δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Συνολικά, πρόκειται για ένα προϊόν μεσαίων δυνατοτήτων (από πλευράς επιδόσεων), αλλά που προσφέρει μια μεγάλη σειρά ευκολιών που θα σας λύσουν τα χέρια, ειδικά αν κινείστε πολύ εκτός γραφείου και χρειάζεται να κουβαλάτε μαζί σας συνεχώς ένα φορητό υπολογιστή.
Ευχαριστούμε την COSMOTE για τη διάθεση της συσκευής.