LG G5 Review

Gazzetta team
LG G5 Review
H LG Παρουσίασε στη Βαρκελώνη το LG G5, αποκαλύπτοντας μια διαφορετική προσέγγιση στην αγορά των high-end smartphones. Το LG G5, πέραν των δικών του ξεχωριστών χαρακτηριστικών, κυκλοφορεί και με μια σειρά περιφερειακών (πχ. 360o camera) που είναι γνωστά με την ονομασία LG Friends και επεκτείνουν περαιτέρω τις λειτουργίες του.

Του Παύλου Παπαπαύλου

Το πακέτο αγοράς περιλαμβάνει τη συσκευή, τον USB Type-C φορτιστή και όλα τα σχετικά manuals. Σχεδιαστικά και κατασκευαστικά, το τηλέφωνο έχει αλλάξει αρκετά σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις της σειράς και αφήνει πλέον μια premium αίσθηση στο χέρι. Η οθόνη των 5.3 ιντσών κάθεται άνετα στο χέρι, το περιθώριο γύρω από την οθόνη είναι μικρό και η συσκευή είναι γενικότερα αρκετά πιο μαζεμένη. Η πρόσοψή του είναι από γυαλί με ελαφρά κυρτότητα, ενώ στο κάτω μέρος υπάρχει ένα τμήμα που αποσπάται, απελευθερώνει την μπαταρία και επιτρέπει στο LG G5 να συνδεθεί με μια σειρά από αξεσουάρ. Πάνω από την οθόνη έχουμε μια κάμερα 8MP με f/2.0 που είναι κατάλληλη για selfies, ενώ εξωτερικά συναντάμε ακόμη την έξοδο των ακουστικών, τα πλήκτρα ρύθμισης έντασης του ήχου, το μονοφωνικό ηχείο και την υποδοχή USB Type-C για τη φόρτιση.

Η IPS οθόνη προσφέρει ανάλυση 2560x1440 pixels με υψηλή πυκνότητα pixels, ενώ κάτι που ξεχωρίζει από το design είναι το power button που βρίσκεται στο πίσω μέρος του τηλεφώνου και υποστηρίζει ανάγνωση δακτυλικών αποτυπωμάτων για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια. Πάνω από αυτό βρίσκονται οι δύο κάμερες (τοποθετημένες η μία δίπλα στην άλλη), με το LED flash και λειτουργία laser focus. Στα του video, η συσκευή καταγράφει σε ανάλυση έως 1080p, με την UHD να περιορίζεται μόνο στη μία κάμερα.

Στο εσωτερικό του τηλεφώνου βρίσκουμε τον Snapdragon 820 με 4GB μνήμης RAM, που καταφέρνουν να διαχειριστούν άριστα το Android 6. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας φτάνει τη μια μέρα χρήσης με τα βασικά, ενώ σαφέστατα μειώνεται όσο ο χρήστης απολαμβάνει λειτουργίες όπως αναπαραγωγή games ή VR περιεχομένου (σε συνεργασία με το ειδικό headset που ανήκει στην κατηγορία περιφερειακών LG Friends).

Μένει πλέον να δούμε αν το σκεπτικό των αφαιρούμενων τμημάτων της LG ακολουθηθεί και στα μετέπειτα μοντέλα ή ήταν απλά ένα πείραμα για το εν λόγω μοντέλο. Η ιδέα είναι εξαιρετική και σίγουρα οι ενδιαφερόμενοι θα εκμεταλλευτούν όλα τα δεδομένα. Με τιμή κοντά σε αυτή των βασικών ανταγωνιστών, το LG G5 προσφέρεται για πειραματισμούς, αν κάποιος δεν έχει κατασταλάξει σε συγκεκριμένο κατασκευαστή high-end συσκευών.

Ευχαριστούμε την COSMOTE για τη διάθεση της συσκευής.