Oι προτάσεις του Gazzetta για το Σαββατοκύριακο!

Gazzetta team
Oι προτάσεις του Gazzetta για το Σαββατοκύριακο!
Ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη ανεβαίνει στην ατζέντα του gazzetta.gr. Πέντε προτάσεις για διασκέδαση και ψυχαγωγία για όλα τα γούστα!

Θέατρο
Όρνιθες του Αριστοφάνη στην Επίδαυρο


Με την δημοφιλή Αριστοφανική κωμωδία, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση συμμετέχει για πρώτη φορά στο φεστιβάλ Επιδαύρου, στις 19 και 20 Αυγούστου. Το έργο αφηγείται την ιστορία δύο φίλων, του Πεισθέταιρου και του Ευελπίδη, που εγκαταλείπουν την πόλη τους, την Αθήνα, για να αναζητήσουν μια νέα περισσότερο δίκαιη πολιτεία την οποία βρίσκουν στη χώρα των πουλιών, που την ονομάζουν «Νεφελοκοκκυγία».
Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Νίκος Καραθάνος ενώ στο καστ συμμετέχει μια πλειάδα λαμπερών πρωταγωνιστών μεταξύ των οποίων είναι οι: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Νίκος Καραθάνος, Έμιλυ Κολιανδρή, Χρήστος Λούλης, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Νατάσσα Μποφίλιου, Άγγελος Παπαδημητρίου, Μιχάλης Σαράντης, Άρης Σερβετάλης, Άγγελος Τριανταφύλλου, Γαλήνη Χατζηπασχάλη κ.α
Πότε: 19 και 20 Αυγούστου
Που: Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Mουσική
Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μουσικές διαδρομές στις γειτονιές της πόλης» που διοργανώνει όλο το καλοκαίρι ο Δήμος Αθηναίων, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου πραγματοποιεί μια συναυλία την Κυριακή 21 Αυγούστου στο Πεδίον του Άρεως. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Πότε: 21 Αυγούστου στις 19.30
Που: Πεδίον του Άρεως

Χορός
Music & Ballet Gala, καλλιτέχνες από την Όπερα του Παρισιού στην Άνδρο


Μια ξεχωριστή εκδήλωση για την οποία αξίζει να κάνετε μια εκδρομή στην Άνδρο είναι το «Μusic & dance Gala, the French tradition in Andros» (η Γαλλική παράδοση στην Άνδρο). Πρόκειται για μια παράσταση μουσικής και χορού μιας εξαιρετικής ομάδας νέων χορευτών και μουσικών από την Όπερα του Παρισιού, που θα παρουσιάσει σε παγκόσμια πρεμιέρα το έργο Caspian Suite, Medianoche. Οι καλλιτέχνες, φέρνουν μαζί τους στο Ανοιχτό Θέατρο της Άνδρου τον αέρα των θρυλικών Ballet Russes που έκαναν την επανάσταση στον Γαλλικό χορό το 1909 στο θέατρο Chatelet, και καθόρισαν τον χορό στις επόμενες δεκαετίες.
Πότε: Κυριακή 21 Αυγούστου στις 21:00
Που: Ανοιχτό Θέατρο Άνδρου, Χώρα Άνδρου

Σκοτεινές Ψυχές

Μια από τις καλύτερες ιταλικές ταινίες των τελευταίων ετών είναι το σπαραχτικό, σκοτεινό μαφιόζικο δράμα «Anime nere» που σάρωσε πέρυσι τα βραβεία της Ιταλικής Ακαδημίας κινηματογράφου, συγκεντρώνοντας 9 βραβεία (μεταξύ των οποίων καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσία και σεναρίου). Δημιουργός της είναι ο Francesco Munzi, ένας ταλαντούχος σκηνοθέτης από τη Ρώμη, που στη 3η του μόλις ταινία («Saimir»-2004, «Il resto della notte»- 2008) βασίζεται στο μυθιστόρημα του Gioacchino Criaco και μέσω της αντιπαλότητας των δύο οικογενειών αποκαλύπτει όλο το σύστημα αξιών, δομών και, κυρίως, των παραδόσεων που έθρεψαν – αν όχι ηρωοποίησαν- τη Μαφία στο πέρασμα των χρόνων.

Έξοδος
Το Frangelico επιστρέφει!


Ένα από τα πιο δημοφιλή στέκια της παραλιακής επιστρέφει μετά από… διακοπές από την Πέμπτη 18 Αυγούστου. Με ένα νεανικό σχήμα που αποτελείται από τους Γιώργο Γιαννιά, Λένα Παπαδοπούλου και Σάκη Αρσενίου αποτελεί μια ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν μια κεφάτη καλοκαιρινή έξοδο.
Πότε: Πέμπτη έως Σάββατο
Πού: Λ. Ποσειδώνος 35, Καλαμάκι, Τηλ. 210 9843 250
Τιμές: από 140 ευρώ/ 4 άτομα και φοιτητικό από 110 ευρώ /6 άτομα