Oι προτάσεις του Gazzetta για το Σαββατοκύριακο!

Gazzetta team
Oι προτάσεις του Gazzetta για το Σαββατοκύριακο!
Ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη ανεβαίνει στην ατζέντα του gazzetta.gr. Πέντε προτάσεις για διασκέδαση και ψυχαγωγία για όλα τα γούστα!

Αρχαία τραγωδία

Οιδίπους Τύραννος του Σοφοκλή από τον Ρίμα Τούμινα στην Επίδαυρο

Στο πλαίσιο της επιδίωξής του για συνεργασία τόσο με ελληνικούς όσο και διεθνείς θεατρικούς οργανισμούς, το Εθνικό Θέατρο συμπράττει για πρώτη φορά με το φημισμένο Θέατρο Βαχτάνγκοφ παρουσιάζοντας τον "Οιδίποδα Τύραννο" του Σοφοκλή, το εμβληματικότερο ίσως δράμα της αρχαίας γραμματείας, που μιλά για τον αγώνα του ανθρώπου να αποφύγει το πεπρωμένο του, στις 29 και 30 Ιουλίου στην Επίδαυρο. Τιμές; Ζώνη VIP: 45€, Ζώνη Α: 40€, Ζώνη Β: 20€, 13€ (Μαθητικό, έως 18 ετών), Άνω διάζωμα: 8€, 5€ (Άνεργοι) A.μεΑ.: 5€ Πότε; 29-30 Ιουλίου 2016 στις 21:00 Που; Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Επίδαυρος.

Θέατρο

Περιμένοντας τον Γκοντό του Σάμουελ Μπέκετ στο Μουσείο Μπενάκη

Το αριστούργημα της παγκόσμιας δραματουργίας "Περιμένοντας τον Γκοντό", του Σάμουελ Μπέκετ, που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Νατάσσας Τριανταφύλλη, ολοκληρώνεται αυτή την Κυριακή στο Μουσείο Μπενάκη. Η νεαρή σκηνοθέτις επιλέγει το Αίθριο της οδού Πειραιώς, ως ιδανικό τόπο για να αναπτυχθεί αυτός ο «μη-κόσμος» όπως περιγράφεται από τον συγγραφέα, αλλά και για να κλείσει μια άτυπη τριλογία γύρω από το "απόκοσμο" και το "κοσμικό", ανάμεσα στους Σοφοκλή, Ντοστογιέφσκι και Μπέκετ.

Τιμές; 20€ κανονικό, 15€ μειωμένο (φοιτητικό, ΑΜΕΑ, ανέργων, άνω των 65), 50€ χορηγικά εισιτήρια για στήριξη της παράστασης Πότε; Τρίτη έως Κυριακή στις 21:30 Που; Αίθριο Μουσείου Μπενάκη, Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου, Αθήνα

Φεστιβάλ

Skyeland Music Festival στο Allu Fun Park

Ένα φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις 29, 30 και 31 Ιουλίου στο Allou! Fun Park και υπόσχεται τρία all-night parties με dance μουσική από διεθνείς αλλά και Έλληνες καταξιωμένους Djs. Darren Emerson, Ben Delay, Joe T Vanelli, John Revox, Luigi Rocca, Maria Antwna, Soulfellaz είναι μερικοί από τους Djs του φεστιβάλ που θα παρασύρουν το κοινό μέσα από τη μουσική τους και θα το απογειώσουν με τα dance vibe τους.

Τιμές; 10€

Πότε; 29, 30 και 31 Ιουλίου στις 21:00

Που; Allou Fun Park, Αγ. Ι. Ρέντης, Καμίνια

Athens Retro Festival 2016 στο Παλαιό Αμαξοστάσιο στο Γκάζι

Άλλο ένα φεστιβάλ που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Αθήνα από τις 29 έως τις 31 Ιουλίου στο Παλαιό Αμαξοστάσιο Ο.Σ.Υ, αφιερωμένο στους λάτρεις του ρετρό. Διαδραστικά δρώμενα, θεματικά μπουθ, παλαιά οχήματα από την Ελληνική Ομοσπονδία Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου, εκθεσιακά συλλεκτικά κομμάτια, μοντέλα με ρούχα εποχής, δωρεάν χτενίσματα ρετρό από την σχολή κομμωτικής VANG, χειροτεχνήματα, φαγητό, ποτό, μουσική εποχής από Djs αλλά και Live με πίστα και ειδικό φωτισμό για ξέφρενους χορούς και πολλές εκπλήξεις οπού θα πλαισιώσουν την εκδήλωση κατά το τριήμερο.

Τιμές; Γενική είσοδος 2€, Δωρεάν είσοδος για Άνεργους, πολύτεκνους, ΑΜΕΑ και παιδιά ηλικίας έως 3 χρονών (Επίδειξη του κατάλληλου δικαιολογητικού στην είσοδο)

Πότε; 29, 30 και 31 Ιουλίου (10:00 – 02:00)

Που; Παλαιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ, Γκάζι

Σινεμά

Ποιος Κλέβει Ποιον;

Η μεγαλύτερη μέχρι τώρα ισπανική επιτυχία της χρονιάς είναι ένα καλοφτιαγμένο περιπετειώδες θρίλερ γύρω από το χρονικό ληστείας μιας τράπεζας. Ένα βροχερό πρωί, έξι ένοπλοι μεταμφιεσμένοι, εισβάλουν σε μια τράπεζα στη Βαλένθια και με ασπίδα τους τους δεκάδες ομήρους που κρατούν, αδειάζουν όσα περισσότερα χρηματοκιβώτια μπορούν. Το σχέδιο πάει όπως το είχαν υπολογίσει αλλά ένας απρόβλεπτος παράγοντας κάνει τη φυγή τους αδύνατη. Το τούνελ που είχαν σκάψει τους προηγούμενους μήνες είναι πλημμυρισμένο από το νερό της βροχής...