Οι προτάσεις του Gazzetta για το Σαββατοκύριακο

Gazzetta team
Οι προτάσεις του Gazzetta για το Σαββατοκύριακο
Ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη ανεβαίνει στην ατζέντα του gazzetta.gr! Πέντε προτάσεις για διασκέδαση και ψυχαγωγία για όλα τα γούστα το Σαββατοκύριακο που έρχεται (22-24 Ιουλίου).

Συναυλία
Οι Muse στην Πλατεία Νερού για το Ejekt Festival

To Ejekt Festival 2016 υποδέχεται τους Muse, ένα από τα κορυφαία ροκ συγκροτήματα του πλανήτη θα είναι headliners της δεύτερης ημέρας του φεστιβάλ, το Σάββατο 23 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού. Στο απόγειο της απίστευτης καριέρας τους κι έχοντας μόλις κερδίσει το βραβείο Grammy για το καλύτερο Rock Album της χρονιάς για το “Drones”, οι Muse επιτέλους έρχονται στην Ελλάδα!

Τιμές; 45€ (αρένα), 85€ (VIP)
Πότε; Σάββατο 23 Ιουλίου 2016 στις 17.00
Που; Πλατεία Νερού, κτίριο πεζογέφυρας (δίπλα στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο), Νέο Φάληρο

Αρχαία τραγωδία
Επτά επί Θήβας σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις στην Επίδαυρο

Οι Επτά επί Θήβας του Αισχύλου, μια εξαιρετικά δυνατή πολιτική τραγωδία, που το κοινό δεν έχει την ευκαιρία να δει συχνά, είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Η παράσταση ανεβαίνει σε μια νέα, σύγχρονη μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα και σε σκηνοθεσία του διεθνούς φήμης Λιθουανού σκηνοθέτη Τσέζαρις Γκραουζίνις, στις 22 και 23 Ιουλίου στην Επίδαυρο. Ο Γιάννης Στάνκογλου θα ερμηνεύσει –σε διπλή διανομή με τον πρωταγωνιστή του ΚΘΒΕ Χρίστο Στυλιανού– τον ρόλο του Ετεοκλή.

Τιμές; Διακεκριμένη Ζώνη: 45€, Α’ Ζώνη: 40€, Β’ Ζώνη 20€ - 13€ (Φοιτητικό), Άνω Διάζωμα: 8€, Α.μεΑ.- Άνεργοι: 5€
Πότε; 22-23 Ιουλίου 2016 στις 21:00
Που; Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Επίδαυρος

Χορός

Cold Blood από τους Michèle Anne De Mey και Jaco Van Dormael στην Πειραιώς 260

Μετά την παγκόσμια επιτυχία του Kiss & Cry, η Μισέλ Αν ντε Με και ο Ζακό Βαν Ντορμέλ επιστρέφουν με την καινούργια τους παράσταση "Cold Blood", που αφηγείται τις ιστορίες επτά περίεργων θανάτων, στις 23 και 24 Ιουλίου στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Οι δημιουργοί της παράστασης συνδυάζουν τις τεχνικές και τα μέσα του κινηματογράφου, του θεάτρου, του χορού και της μουσικής, για να δημιουργήσουν μια εντελώς νέα και εντυπωσιακή καλλιτεχνική γλώσσα.
Τιμές; 20€, 10€ (Φοιτητικό), 5€ (Άνεργοι-Α.μεΑ.)
Πότε; 23-24 Ιουλίου 2016 στις 21:00
Που; Πειραιώς 260, Χώρος Δ’

Λυρικό Θέατρο

Μάκβεθ του Βέρντι σε σκηνοθεσία Μπρετ Μπέιλι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μετά την συγκλονιστική έκθεση / περφόρμανς Exhibit B, ο Νοτιοαφρικανός δραματουργός, σκηνοθέτης, σκηνογράφος και εικαστικός Μπρετ Μπέιλυ, επανέρχεται στη χώρα μας για να παρουσιάσει στις 22 και 23 Ιουλίου 2016, μία από τις πρόσφατες παραγωγές του, που περιοδεύει διεθνώς, την όπερα του Βέρντι "Μάκβεθ" (macbEth), στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Τιμές; Ζώνη VIP: 35€ Ζώνη Α: 25€, 20€ Ζώνη Β: 20€, 15€ (Φοιτητικό) Ζώνη Γ: 15€, 10€ (Φοιτητικό) A.μεΑ.: 5€
Πότε; 22 και 23 Ιουλίου 2016 στις 21.00
Που; Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη»

Σινεμά

Σε Ρηχά Νερά

Ο απόλυτος καλοκαιρινός τρόμος όπως μας τον πρωτοσύστησε πριν από 40 περίπου χρόνια ο Στίβεν Σπίλμπεργκ εξακολουθεί να προέρχεται από το βυθό της θάλασσας και να έχει κοφτερά δόντια.... Η Nancy Adams (Blake Lively) κάνει σερφ σε μια παραδεισένια παραλία στην άκρη του πουθενά, κάπου στο Μεξικό. Όταν ένας τεράστιος λευκός καρχαρίας εμφανίζεται, την τραυματίζει άσχημα και την καθηλώνει σε ένα μικρό σκόπελο που βρίσκεται μόλις διακόσια μέτρα περίπου από την ακτή...