H Vivendi αγόρασε ακόμα περισσότερες μετοχές της Ubisoft

Gazzetta team
H Vivendi αγόρασε ακόμα περισσότερες μετοχές της Ubisoft
Λίγες μέρες πριν την έναρξη της φετινής E3, η Vivendi απέκτησε μέσω επιθετικής εξαγοράς το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Gameloft, με τον CEO της δεύτερης, Michel Guillemot, να δηλώνει παραίτηση μετά από αυτή την κίνηση.

Φαίνεται όμως πως τίποτα δεν πτοεί τη Vivendi, αφού, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η εταιρεία αγόρασε περισσότερες μετοχές της Ubisoft αμέσως μετά το τέλος της Ε3 2016.

Όπως έχουν τα πράγματα, η Vivendi κατέχει πλέον το 20.1% των μετοχών της Ubisoft και σκοπεύει επίσης να αγοράσει ακόμη περισσότερες στο μέλλον.

Η Vivendi ζήτησε θέση (εκπροσώπηση) στο διοικητικό συμβούλιο της Ubisoft, ωστόσο τόνισε ότι δεν έχει καμία πρόθεση να αναλάβει την εταιρεία.

Σε ανακοίνωση της την Παρασκευή, η Vivendi δήλωσε ότι ψάχνει να χτίσει μια «εποικοδομητική συνεργασία» με το γνωστό publisher.

Μετά την αγορά του 30% των μετοχών της εταιρείας, το γαλλικό δίκαιο υποχρεώνει τον αγοραστή να υποβάλει δημόσια προσφορά, η οποία θα βρίσκεται σε ισχύ για τουλάχιστον τους επόμενους έξι μήνες. Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις.

Πηγή: enternity.gr