Game of Thrones S06 E05: Ένα από τα καλύτερα επεισόδια της σειράς

Game of Thrones S06 E05: Ένα από τα καλύτερα επεισόδια της σειράς
SPOILER ALERT! Αν δεν το έχετε δει, απομακρυνθείτε από το συγκεκριμένο άρθρο όσο πιο γρήγορα γίνεται. Αν το έχετε δει, ελάτε να μας πείτε την γνώμη σας για ένα επεισόδιο που μας ανατρίχιασε όσο λίγα.

SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT!

Θα ήταν ένα απλό επεισόδιο. Το τελευταίο 10λεπτο όμως το έκανε ξεχωριστό. Μάθαμε την ιστορία του Χόντορ, που θυσιάστηκε για τον Μπραν και χειροκροτήσαμε για ένα από τα κορυφαία επεισόδια του GoT.

Η εκδίκηση της Σάνσα

Κι όμως, είναι αλήθεια! Η Σάνσα όρθωσε ανάστημα. Χρειάστηκε να περάσουν 6 σεζόν, 5 επεισόδια, οι δολοφονίες τουλάχιστον των μισών μελών της οικογένειας της, η παντρειά της με ό,τι χειρότερο έχει υπάρξει στα 7 Βασίλεια για να καταφέρει να απειλήσει αυτή πως θα πάρει την ζωή κάποιου, αντί να συμβεί το αντίθετο.

Yπό το σκληρό βλέμμα της Μπριέν, η Σάνσα τα λέει έξω από τα δόντια στον Μικροδάχτυλο, τον ταπεινώνει, όσο μπορεί να ταπεινώσει κάποιον μία τύπισσα με μόνιμο βλέμμα παρατημένου κουταβιού. Τελικά πάντως του χαρίζει την ζωή και ο – μετανιωμένος – Littlefinger – της πετάει το «τυράκι». Ο θείος σου επέστρεψε. Έχει ψωμί αυτό το τελευταίο στοιχείο.

Η δεύτερη ευκαιρία της Άρια

Η ιστορία της Άρια παρουσιάζει ακόμα αρκετό ενδιαφέρον. Κυρίως γιατί περιμένουμε να δούμε πως θα καταφέρει η μικρή Σταρκ να γίνει ο Σούπερ Σάγιαν του Game Of Thrones. Την πρώτη φορά πάντως τα πήγε περίφημα, αλλά σε «λάθος» άνθρωπο και ο καθηγητής της έβαλε 0 και της έβγαλε τα μάτια.

Τώρα βλέπουμε τον Τζάκεν Χαγκάρ να την εμπιστεύεται σε άλλη μία αποστολή, αν και τις τρώει κανονικότατα από την ιδανική σύντροφο για τον Ράμσεϊ Μπόλτον. Παρανοϊκό βλέμμα, κανένας συναισθηματισμός. Το τέλειο- χειρότερο ζευγάρι.

via GIPHY

Η Άρια λοιπόν πρέπει να σκοτώσει μία ηθοποιό από ένα θίασο του δρόμου. Η παράσταση αφορά την ιστορία με τον αποκεφαλισμό του πατέρα της από τον Τζόφρεϊ σε μορφή παρωδίας. Το καστ του Σεφερλή ανεβαίνει στην σκηνή και ψυχαγωγεί το πλήθος. Όλων εκτός της Άριας που δεν έχει πάρει με καλό μάτι τον διασυρμό του ονόματος «Σταρκ».

Ο πρωτος White Walker

Επιστροφή στα πάρα πολύ ενδιαφέροντα οράματα του Μπραν. Εκεί βλέπουμε την δημιουργία του πρώτου White Walker! Ποιος ήταν όμως αυτός προτού γίνει White Walker; Η ιστορία μοιάζει να είναι κομβικής σημασίας, καθώς ίσως παίζει καθοριστικό ρόλο στην εύρεση ενός – ακόμη – τρόπου εξολόθρευσης των «Άλλων».

Ο Γκρέιτζοϊ το έπαιξε άντρας κι έχασε

Στα Iron Islands επιλέγουν νέο βασιλιά. Η Γιάρα θέτει υποψηφιότητα με τις ευλογίες του Θίον, αλλά υπολογίζει χωρίς τον πολυταξιδεμένο θείο. Αυτός έρχεται, παραδέχεται την δολοφονία του βασιλιά, αποθεώνεται (!) και γίνεται με συνοπτικές διαδικασίες ο Βασιλιάς στα Iron Islands. Υπέροχη τελετή πνιγμού και ξύλινο στέμμα. Γουάου!

via GIPHY

Πρώτη ατάκα του νέου Βασιλιά «Που είναι τα ανίψια μου να τα θάψω;». Θα πάει μπροστά αυτός στα 7 Βασίλεια! Τα ανίψια έχουν πάρει τα πλοία, την έχουν κάνει κι αυτός διατάζει να φτιαχτεί ο μεγαλύτερος στόλος στον κόσμο! Είπαμε θα πάει μπροστά. Εκτός αν τον φάνε οι δράκοι της Καλίσι, την οποία δήλωσε πως θέλει να βγάλει για ποτάκι.

Τζόρα σου έφεξε!

Και μιας και είπαμε Καλίσι, το κορίτσι μας, έχοντας πλέον ένα στρατό από Ντοθράκι να την ακολουθούν αποφασίζει να συγχωρέσει τον Σερ – Για Πάντα Φίλο – Τζόρα.

via GIPHY

Συγκινητική η σκηνή, καθώς ο Τζόρα παραδέχεται πως είναι έτοιμος να γίνει Stoneman, παίρνει απόφαση να φύγει μία και καλή από το Friendzone (και την ζωή), αλλά παίρνει διαταγή από την Καλίσι να... ζήσει! Ο ΝΤΡΟΓΚΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;;; Θέλουμε να δούμε δράκους!

Βάρυς, ο νέος Στάνις

Αυτές οι ιέρειες της φωτιάς κάνουν πλάκα. Η Μελισάντρε «γλένταγε» τον Στάνις για 5 σεζόν μέχρι που εξαιτίας της σκοτώθηκε. Τώρα βλέπουμε τον Βάρυς να γίνεται έρμαιο της Μελισάντρε του Μιρίν, που ξέρει πολλά για το παρελθόν του. Να μάθουμε όμως κι εμείς ε..;

via GIPHY

Πάντως Και μόνο που ο Βάρυς και ο Τύριον την ακούνε και δεν μιλάνε – ποιοι; ο Βάρυς και ο Τύριον!!! - καταλαβαίνει κανείς πως η συγκεκριμένη κυρία έχει μέλλον στην σειρά.

Το ψέμα της Σάνσα και οι συμμαχίες για το Γουίντερφελ

Επιστροφή στο Black Castle εκεί που όπου η Σάνσα λέει για κάποιο λόγο ψέματα στον Τζον για τον Μικροδάχτυλο και την πληροφορία που της έδωσε για τον θείο της. Όσον αφορά την επιχείρηση επανάκτησης του Γουίντερφελ, ο σχεδιασμός έχει μόλις ξεκινήσει. Αναμένουμε με ανυπομονησία να δούμε ποιοι θα συνταχθούν στο πλευρό τον Σταρκ και ποιοι όχι...

Ακόμα κλαίμε για τον Χόντορ...

Και πάμε στην σκηνή έπος. Σε μία από τις πιο Σ Υ Γ Κ Λ Ο Ν Ι Σ Τ Ι Κ Ε Σ σκηνές στην ιστορία του Game Of Thrones, που καθιστά από μόνη της το Επεισόδιο 5 της σεζόν 6 ένα από τα καλύτερα της σειράς ever.

Τι ήταν κι αυτό ρε παιδιά;

Αφού προηγουμένως έχουμε δει τον Μπραν να βολτάρει ανάμεσα στους White Walkers μέχρι που φτάνει στον Βασιλιά τους κι αυτός τον πιάνει (!), επιστρέφουμε τώρα στην σπηλιά εκεί που ο Μπραν για άλλη μία φορά «ταξιδεύει». Το κοράκι όμως τον έχει προειδοποιήσει: «Έρχονται για εμάς...». Εε λοιπόν ήρθαν.

via GIPHY

H Mίρα προσπαθεί να τον ξυνπήσει μάταια, την ίδια ώρα που ο Χόντορ παθαίνει νευρικό κλονισμό χωρίς τον Μπραν εκεί να του δώσει οδηγίες. Ο Μπραν μέσα στον ύπνο του ακούει τις φωνές και ειδοποιεί τον πιτσιρικά Χόντορ (!), που βρίσκεται μέσα στο όραμά του.

via GIPHY

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ: Εδώ βρίσκεται το πιο σημαντικό κομμάτι του επεισοδίου. Πλέον επιβεβαιώνεται η θεωρία πως ο Μπραν μπορεί να επηρεάσει το παρόν μέσω του παρελθόντος.

Ο Χόντορ της σπηλιάς ξυπνάει και προσπαθεί να σώσει τον Μπραν από τον Night King και τους υπόλοιπους White Walkers. Πεθαίνει ο λύκος, πεθαίνουν τα παιδιά του δάσους, σφαγή γενικότερα, μέχρι που φτάνουμε στο σημείο που ο Χόντορ ανοίγει την πόρτα, βγάζει τον Μπραν εκτός και στέκεται ανάμεσα στους White Walkers και την σωτηρία του Μπραν.

«Hold the door. Hold the door. Hold door. Hold dor. Hod dor. Hodor.»

Ανατριχίλα...

*Πλέον το έχετε μάθει όλοι. Χάρη στα κανάλια Novacinema αποφεύγετε τα spoilers, γιατί βλέπετε τα επεισόδια του Game of Thrones σε ταυτόχρονη μετάδοση με την Αμερική αποκλειστικά κάθε Κυριακή βράδυ! Και μάλιστα, αν δε θέλετε να ξενυχτήσετε, με τη νέα λειτουργία τα γράφετε και πατάτε το play όποτε εσείς θέλετε!