Όταν ερωτευθήκαμε ξανά την Καλίσι!

Gazzetta team
Όταν ερωτευθήκαμε ξανά την Καλίσι!
Ναι ρε Καλίσι! Επιτέλους. Ε Π Ι Τ Ε Λ Ο Υ Σ. Εκεί που δεν πήγαινε άλλο, που το storyline της είχε γίνει πιο βαρετό κι από σκηνή με τον κύριο Σπουργίτη και τον Βασιχαχαχαχα Τόμεν, η Μητέρα των Δράκων έκανε ΤΟ comeback!

SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT!

Ας μην βιαζόμαστε όμως, γιατί υπάρχουν κι άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία πιο πριν.

Τα «αδέρφια» ενώθηκαν!

Ο Τζον Σνόου λέει πως δεν έχει λόγο να μείνει στο Wall και δευτερόλεπτα αργότερα ένας… λόγος περνάει τις πύλες. Οι Σταρκ έχουν περάσει τόσα πολλά μακριά ο ένας από τον άλλον που η επανένωση οποιονδήποτε χαρακτήρων τους θα ήταν δεδομένα καλύτερη από οποιοδήποτε επεισόδιο του «Πάμε Πακέτο»!

Σάνσα και Τζον λοιπόν τα ξαναλένε μετά από χρόνια σε μία συγκινητική σκηνή και το επεισόδιο ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς. Στα καπάκια ρίχνουν κι έναν «αδερφικό» τσακωμό για το μέλλον τους, καθώς η Σάνσα τώρα που βρήκε τον Τζον έγινε μεγάλο παλικάρι και θέλει να πάρει πίσω το Γουίντερφελ. Καλά κάνει, αλλά να λέει πως «Θα το κάνω και μόνη μου αν χρειαστεί» όταν εδώ και 6 σεζόν το μόνο που έχει καταφέρει είναι να την λυπόμαστε, τερματίζει το γραφικόμετρο.

Λίγα λεπτά μετά, όλο το παρεάκι δειπνεί (Μικρή παρένθεση: Πάει να δημιουργηθεί ειδύλλιο Τόρμουντ - Μπριέν. Απλά, ναι! Τίποτα άλλο. Κλείνει η μικρή παρένθεση) και φτάνει ένα γράμμα από τον Ράμσεϊ που προκαλεί τον Χιονιά να πάει στο Γουΐντερφελ! Ο Τζον το σκέφτεται, αλλά λίγο που μαθαίνει ότι είναι εκεί ο Ρίκον, λίγο που η Σάνσα το έχει πάρει πατριωτικά, δέχεται να κατέβει εκεί! Θα γίνει μεγάλος πανικός!

Η Μπρίεν παίρνει την «εκδίκησή» της

Επόμενη σκηνή με την Μελισάντρε – τι φάση με αυτήν; Μάθαμε πως είναι γριά, ανέστησε τον Γιάννη και τώρα τι; - να λέει πως θα ακολουθήσει τον Τζον Σνόου όπου κι αν πάει. Ο Σερ Ντάβος όμως αρχίζει τις ερωτήσεις κι εκεί που η Μελισάντρε δεν έχει απαντήσεις, αυτές δίνονται από την ψηλή, ξανθιά, γαλανομάτα – δεν είναι αυτό που νομίζεις – Μπρίεν. Το χειρότερο trash talking στην ιστορία του Game of Thrones. Πάντως η σκηνή έχει ένα καλό build up για το τι θα ακολουθήσει, ενώ μαθαίνουμε και οριστικά (;) ότι ο Στάνις καπούτ!

Μικροδάχτυλος & Βυζαινιάρικο πιτσιρίκι: Συνδυασμός που σκοτώνει

Ο Littlefinger πρέπει να είναι ο μοναδικός χαρακτήρας σε όλο το Game of Thrones που δεν ξέρει να κρατά σπαθί, αλλά έχει καταφέρει επιβιώσει για 6 σεζόν! Τα καταφέρνει για ακόμη μία φορά, χάρη στον επόμενο γκόμενο της Σάνσα – αν όχι αυτός μετά τους Τζόφρεϊ και Ράμσεϊ, τότε ποιος; - , ο οποίος μάλιστα αποφασίζει να στείλει βοήθεια για την ξαδέρφη του.

7 χρόνια σκλάβος

Πόσο έπος είναι η σκηνή με το τύπο που αγόρασε τον Τύριον για 1 χρυσή λίρα και ξαφνικά το βρίσκει σε μία πυραμίδα να πίνει κρασί και να του βάζει διλήμματα; Ο αγαπημένος νάνος λοιπόν διαπραγματεύεται με τους Masters για να αφήσουν ήσυχη την Νταϊνέρις. Αλέξη βλέπε και κράτα σημειώσεις. Λίγο μετά έχουμε και τον Γκρι – Σκώληκα/ Βαρουφάκη να προειδοποιεί τον Τύριον να μην διαπραγματεύεται με την Τρόικα, γιατί θα τον χρησιμοποιήσουν. Άντε να δούμε ποιος θα υπογράψει τελικά Μνημόνιο από όλους αυτούς. Γιατί κάποιος θα το υπογράψει σίγουρα…

Μικρή παρένθεση: Πόσο μωρό είναι η Μισάντεϊ! Πόσο πια; Δώστε της τον θρόνο τώρα! Κλείνει η μικρή παρένθεση.

Το σωστό trash talking

Ο γκόμενος της Καλίσι προφανώς βαριέται και αρχίζει να τρολάρει τον Σερ Τζόρα, αλλά αυτός δεν λυγίζει. Είναι από πέτρα (You saw what I did there…). Οι δυο τους τελικά μπαίνουν ανάμεσα στους 100.000 ντοθράκι, βρίσκουν μπαμ-μπαμ την Νταϊνέρις, η οποία έχει ήδη το μεγάλο σχέδιο το κεφάλι της. Περισσότερα σε λίγο…

Ο Σπουργίτης μεγάλωσε μέσα στην αλητεία, αλλά τελικά το γύρισε κι έγινε παιδί της Εκκλησίας. THE END

Στο King’s Landing τα πράγματα συνεχίζουν να κινούνται με ρυθμούς χελώνας, όμως η αλήθεια είναι ότι είχαμε εξελίξεις. Δεν αναφερόμαστε βεβαίως στον Αρχι-Σπουργίτη, ο οποίος μας αποκαλύπτει την ενδιαφέρουσα (Not) ιστορία του στην Μάρτζορι και μετά την πηγαίνει να δει τον αδερφό της. Εκεί βλέπουμε άλλη μία φορά ότι η Βασίλισσα είναι δέκα φορές πιο «άντρας» από τον Λόρας!

Στο Μικρό Συμβούλιο, όμως, τα πράγματα είχαν ενδιαφέρον. Κι αυτό γιατί τα αδέρφια Λάνιστερ έπεισαν την γριά-Ολέννα και τον θείο τους να φέρουν το στρατό των Ταϊρέλ στην πρωτεύουσα για να ξεκάνουν τα Σπουργίτια! Interesting!

Κι άλλα αδέρφια ενώθηκαν!

Ο Θίον ως άλλη Κέιτ Γουίνσλετ φτάνει πάνω στον Τιτανικό στα Σιδερένια νησιά και συναντάει τη Γιόρα. Αφού κλαψουρίζει για κανά πεντάλεπτο, υπόσχεται να την υποστηρίξει για να αναλάβει αυτή τον έλεγχο. Έχουμε ακόμα πολλές πράξεις να παικτούν στα Νησιά για να βγει νόημα!

Όσα, dead!

Αφού έχει στείλει το γράμμα του το ωραίο στον Σνόου, ο Ράμσεϊ τρώει ένα μήλο όταν σκάει στο δωμάτιό του η Όσα. Εκείνη βλέπει ένα μαχαίρι, σκέφτεται να τον φάει, του πιάνει και το πέος έτσι για το ξεκάρφωμα, αλλά ο Ράμσεϊ δε νιώθει και της καρφώνει ένα άλλο μαχαίρι στο λαιμό.

Έχει λίγο την πλάκα του αυτός ο Ράμσεϊ, αλλά μαζεύονται πλέον πολλοί εχθροί και δεν τον βλέπουμε να έχει καλό τέλος!

Νταϊνέρις, καλώς όρισες (ξανά)!

Και φτάνουμε επιτέλους στο μεγάλο τέλος! Όταν δηλαδή ερωτευθήκαμε ξανά την Νταϊνέρις, η οποία εκμεταλλεύεται για δεύτερη φορά το cheat της με τη φωτιά στους Ντοθράκι!

Η σκηνή ανοίγει με την Καλίσι ανάμεσα σε καμιά δεκαριά Καλ που θέλουν να τη βιάσουν. Αυτή το παίζει υπεράνω κι εκεί που λες «πάει, θα την πάρουν και τα άλογα», ρίχνει μέσα στη σκηνή κάτι κεράκια ρεσώ και όλα αρπάζουν σαν να είναι Πάσχα στη Χίο! Η πόρτα είναι κλειδωμένη (το σχέδιο που λέγαμε παραπάνω) κι ενώ όλοι καίγονται, η Νταϊνέρις σκάει μύτη μπροστά σε 100.000 Ντοθράκι γυμνή, σαν τον Τερμινέιτορ και όλοι σκύβουν να την προσκυνήσουν!

Άκου Νταϊνέρις: Αν και τώρα δεν περάσεις απέναντι, νισάφι! Τι άλλο θέλεις πια; Πάρε τους δράκους, τα άλογα, τους Ντοθράκι, τους Αλύγιστους, την Μισάντεϊ, τον Τίριον, τον Γκριζοσκώληκα και πέρνα επιτέλους απέναντι!

Ο 6ος κύκλος του Game of Thrones προβάλλεται αποκλειστικά στα κανάλια Novacinema κάθε Κυριακή στις 04:00 μετά τα μεσάνυχτα, ταυτόχρονα με τις ΗΠΑ, ενώ με τη νέα λειτουργία εγγραφής μπορεί κανείς να γράψει και να δει το επεισόδιο όποτε θέλει. Όσο για εκείνους που επιθυμούν να έχουν την πλήρη εικόνα του 6ου κύκλου; Κάθε Σάββατο η νέα εκπομπή «After The Thrones» δίνει ακόμη περισσότερες πληροφορίες για τα επεισόδια της σειράς.