Game of thrones s06e02 - Καλή Ανάσταση! (pics & vid)

Game of thrones s06e02 - Καλή Ανάσταση! (pics & vid)
(ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 8.652 SPOILERS!) Ανήμερα της Ανάστασης, το δεύτερο επεισόδιο του έκτου κύκλου του Game of Thrones ήταν μια ωριαία ανατροπή. Απελευθέρωση δράκων, ταξίδια στο χρόνο, συζητήσεις επί των συζητήσεων και ένα come back μούρλια!

To επεισόδιο ξεκινάει με τον Μπραν, ο οποίος μεγάλωσε αρκετά θα λέγαμε, έγινε ολόκληρο μισό παλικάρι, να ταξιδεύει πίσω στο χρόνο στο δοξασμένο (πάλαι ποτέ) Γουίντερφελ και να βλέπει τον πατέρα του μικρό να εκπαιδεύεται στο σπαθί με τον αδερφό του.

Και πάνω στην μάχη τσουπ, να σου η Λυάννα Σταρκ, η σγχωρεμένη αδερφή του Νέντ να μπαίνει στο πλάνο. Πρώτη φορά την είδαμε, μακάρι Παναγιά μου να την ξαναδούμε σε flash back! Το γιατί θα το εξηγήσουμε στο τέλος.

Επίσης ακούσαμε και τον Χόντορ να μιλάει σαν άνθρωπος, δηλαδή σαν μεθυσμένος Άγγλος τουρίστας.

Λίγο πιο βόρεια τώρα, στο Τείχος, ο Σερ Ντάβος κόντρα στον Άνθιμο, ετοιμάζει την καύση του νεκρού Τζον. Να πάει όπως του πρέπει του Lord Commander, με δόξα και τιμή. Στο μεταξύ κάνουν ντου οι Άγριοι, σε μισό δευτερόλεπτο παίρνουν το Τείχος και ο Άλισερ Θόρν μαζί με τον μικρό προδότη-φονιά (που πλέον τον σιχαινόμαστε παραπάνω από τον Τζόφρι) φυλακίζονται.

Στα υπόλοιπα βασίλεια τώρα:

Στο Kings Landing η Σερσέι δεν μπορεί να πάει στην κηδεία της Μιρσέλλα, ο Τζέιμι τα λέει με τον Σπάροου και ο Τόμμεν, το τρίτο (και μόνο ζωντανό πλέον) παιδί της Σερσέι, ζητά συγνώμη από την μαμά του γιατί τις εφάρμοσε τον Νόμο 4000, και ζητά την βοήθειά της.

Επίσης, το Βουνό κάνει το πιο epic comeback σπάζοντας το κεφάλι ενός που κορόιδευε την Σέρσει. Την ώρα που εκείνος κατούραγε! Δηλαδή πόσο πιο τέλειο;

Λίγο πιο Νότια στο Μιρίν, ο Τύριον τα λέει με τον Βάρυς καθώς τώρα με την απουσία της Ντάνυ τα πράγματα γίνονται σιγά σιγά όπως ήταν πριν. Οπότε ο Τύριον σκέφτεται να απελευθερώσει τους Δράκους, που δεν έχουν φάει τίποτα από τότε που έφυγε η Ντάνυ με τον Ντρόγκο. Κατεβαίνουν λοιπόν στο μπουντρούμι, ο Βάρυς μένει στην κορυφή της σκάλας γιατί είναι έξυπνος και ο Τύριον που είναι πιο έξυπνος, πάει μέχρι κάτω στα δρακουλάκια! Με το «Είμαι φίλος της μαμάς σας, ήρθα να σας βοηθήσω, μην φάτε την βοήθεια», τα απελευθερώνει. Well played.

Στο Μπράβος τώρα, η Άρια συνεχίζει να τις τρώει από την ανώμαλη βλαμμένη με το κοντάρι, όμως αυτό τώρα θα τελειώσει καθώς σκάει εκεί ο Τζακεν Χιτζάρ, ο οποίος αφού της ζητάει 3 φορές να του πει το όνομά της με αντάλλαγμα ακόμα και την όρασή της, εκείνη επιμένει ότι «το κορίτσι δεν έχει όνομα», άρα πέρασε την δοκιμασία των Faceless Men και την παίρνει μαζί του. Έτσι δεν θα ζητιανεύει, ίσως θα είναι ακόμα τυφλή και σίγουρα θα βρει τη ηλίθια με το κοντάρι και θα της σπάσει τα κόκκαλα.

Σε ένα παγωμένο δάσος του Βορρά τώρα, η αδερφή της Σάνσα, τα λέει με την Μπριεν, τον Θίον και τον Πόντρικ. Ο Θίον εκεί κάνει την ανατροπή και λέει ότι δεν θα τους ακολουθήσει γιατί ο φοβάται ότι ο Τζον θα τον σκοτώσει με όλα όσα έχει κάνει (δεν είχαν κινητά τότε, δεν ήξεραν ότι είναι νεκρός ο Τζον). Έτσι αποφασίζει να πάει σπίτι του στα Iron Islands των Γκρέιτζόι.

Στα Iron Islands τώρα τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά αφού ο πατέρας του Θίον μετά από ένα καβγά με την κόρη του σκοτώνεται από τον αδερφό του (όπως στα λέω είναι), και οι ιερείς των νησιών πάλι κάνουν την ανατροπή, λέγοντας στην Γιάρα ότι δεν είναι απαραίτητο ότι θα πάρει εκείνη τον Θρόνο. Αντιφεμινισμός στα καλύτερά του δηλαδή!

Και επιτέλους φτάνουμε στις 2 τελευταίες ιστορίες του επεισοδίου.

Στην πρώτη βλέπουμε τον τρελό-Ράμσεϊ να μιλάει με τον πατέρα του για την κατάκτηση του Βορρά. Εκεί λοιπόν έρχονται και τα χαρμόσυνα ότι η Γουάλντα (η μητριά του Ράμσεϊ) έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι. Άρα ο Ράμσεϊ δεν θα είναι πρωτότοκος αλλά απλά ένας μπάσταρδος. Και ποιος τον είδε και δεν φοβήθηκε. Πρώτα σκότωσε με ένα μαχαίρι τον πατέρα του και μετά φώναξε την Γουάλντα με το νεογέννητο και έκανε το καλύτερο δώρο για τα γεννητούρια. Στα σκυλιά.

Κοίτα τώρα τι έγινε. Με την σκηνή αυτή, το Game Of Thrones κατέρριψε ένα ακόμα τηλεοπτικό ταμπού, σκοτώνοντας ένα βρέφος. Ξέρουμε όλοι την τρέλα του Ράμσεϊ και τα απαίσια πράγματα που έχει κάνει κατά καιρούς, αλλά με αυτή την σκηνή, έγινε πλέον ένας κουραστικός και αηδιαστικός χαρακτήρας, χωρίς να προκαλεί πια καμία αίσθηση η κάθε του πράξη. Έχει αρχίζει και κουράζει (και ίσως τον κρατάνε μόνο και μόνο για να τον σκοτώσει αυτός της επόμενης παραγράφου).

Και τέλος πίσω στο Τείχος, όπου ο Ντάβος παρακαλάει την Μελισσάντρε να φέρει πάλι στην ζωή τον Τζον. Εκείνη στην αρχή κάνει την δύσκολη, λέγοντας ότι έχει απογοητευτεί από την ζωή και τους άντρες, θα τα παρατήσει όλα και θα πάει να πουλάει χειροποίητα κοσμήματα στην Ικαρία και τέτοια κουλά. Εκείνος όμως επιμένει και την πάει τελικά στο νεκροκρέβατο. Εκείνη τον καθαρίζει από τα αίματα, του κόβει τα μαλλιά, του τριμάρει λίγο τα γένια και αρχίζει κάτι ακαταλαβίστικα. Μια ευχή, τίποτα, δύο τίποτα, τρίτη τίποτα, οπότε είδε και απόειδε και έφυγε και εκείνη και οι υπόλοιποι από το δωμάτιο με τον Τζον νεκρό και τον σκύλο του δίπλα του να τον προσέχει. Φώτα κάμερες πάνω του, όπου ξαφνικά τσουπ, ξύπνησε!

Τζον Σνόου is back!

Tι θα γίνει από εδώ και πέρα;

Μια από τις θεωρίες των fans του Game of Thrones, αυτή της ανάστασης του Σνόου, επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά! Μένει τώρα να επιβεβαιωθεί ότι κάθε άλλο παρά μπάσταρδος είναι, αλλά ότι είναι ο γιος της Λυάννα Σταρκ και του Ρήγκαρ Ταργκάριεν.

Μένει να δούμε δηλαδή, αν τελικά ο Τζον ΕΙΝΑΙ το “song of ice and fire”, γιος της Λυάννα που αντιπροσωπεύει τον πάγο και τον Βορρά και του Ρήγκαρ Ταργκάριεν, της φωτιάς και των Δράκων.

Ε και είναι, ε και είναι!

Θυμίσου εδω και το πρώτο επεισόδιο!

*Πλέον το έχετε μάθει όλοι. Χάρη στα κανάλια Novacinema αποφεύγετε τα spoilers, γιατί βλέπετε τα επεισόδια του Game of Thrones σε ταυτόχρονη μετάδοση με την Αμερική αποκλειστικά κάθε Κυριακή βράδυ! Και μάλιστα, αν δε θέλετε να ξενυχτήσετε, με τη νέα λειτουργία τα γράφετε και πατάτε το play όποτε εσείς θέλετε!