Ο Κυνηγός: Η Μάχη του Χειμώνα

Gazzetta team
Ο Κυνηγός: Η Μάχη του Χειμώνα
Ήρθε η ώρα να μάθουμε και τα υπόλοιπα πρόσωπα του παραμυθιού της Χιονάτης, σε μια ιστορία που μας ταξιδεύει πριν από την αρχή αλλά και μετά από το τέλος των γνωστών γεγονότων.
Πολλά χρόνια προτού πεθάνει από το ξίφος της Χιονάτης, η κακιά βασίλισσα Ραβένα είχε προδώσει την καλόκαρδη αδερφή της Φρέια, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί η δύναμη του πάγου μέσα της. Η Φρέια, η νεαρή βασίλισσα του πάγου, αποσύρεται σε ένα βασίλειο στο Βορρά όπου εκπαιδεύει τα «παιδιά» της, έναν επίλεκτο στρατό κυνηγών. Πρόκειται για χαρισματικά παιδιά που μεγαλώνουν από μικρή ηλικία δίπλα της, με μοναδικό σκοπό στη ζωή τους να προστατεύουν τη βασίλισσα τους. Ο νόμος που υπάρχει στο παγωμένο βασίλειο της Φρέια κι απαγορεύει την Αγάπη, όπως είναι αναμενόμενο σπάει όταν οι δύο καλύτεροι στρατιώτες της Φρέια, ο Έρικ και η Σάρα, ερωτεύονται μεταξύ τους...

maxi

Το σκοτάδι που γνωρίσαμε στην πρώτη ταινία του 2012 «Η Χιονάτη και ο κυνηγός», συναντά την παγωμένη από αισθήματα και ζωή, ατμόσφαιρα του βασιλείου της Φρέια σε μια μεσαιωνική δημιουργία που θέλει να πει πολλά αλλά δεν τα καταφέρνει πάντα. Αιτία δεν είναι μόνο η φλυαρία που σε κάποιες σεκάνς καταντά κουραστική αλλά κι η αμηχανία από πλευράς σκηνοθέτη για το πότε θα κάνει το θέαμα του ανάλαφρο και πότε θα του δώσει δραματουργική βαρύτητα. Αποτέλεσμα είναι να έχουμε ένα παραμύθι καλοφτιαγμένο μεν, αλλά χωρίς το διαφορετικό εκείνο στοιχείο που θα το έκανε αληθινό αξέχαστο. Το κέντρο βάρους της ιστορίας είναι μοιρασμένο σε δύο ίσα μέρη. Το πρώτο αφορά στο αξιοπρεπέστατο love story μεταξύ του Κυνηγού Έρικ (ο Chris Hemsworth σε μια ερμηνεία που δεν την βάζεις και στις καλύτερες του) και της αγαπημένης του Σάρα (η Jessica Chastain με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτει στο φιλμ, καταφέρνει να πετύχει περισσότερο από όσα θα της ζητούσε κανείς), ενώ στο δεύτερο μέρος συναντάμε τη σχέση της κακιάς βασίλισσας Ραβένα (ο αυτοσαρκασμός της Charlize Theron την σώζει) με την αδελφή της Φρέια (Emily Blunt) τη νεαρή βασίλισσα του Πάγου. Προδοσίες πάσης φύσης (ερωτικές και αδελφικές), αληθινοί έρωτες, παραμυθένιες περιπέτειες, κωμικά ενσταντανέ –και πάλι από την πλευρά των νάνων που αυτή τη φορά αποτελούνται από δύο ζευγάρια-, εκθαμβωτικά εφέ, εικαστική και σκηνική αρτιότητα (τα κοστούμια της βραβευμένης με 3 Όσκαρ –«Σικάγο», «Οι αναμνήσεις μιας γκέισας», «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων»- ενδυματολόγου Colleen Atwood προσθέτουν λάμψη στην ταινία) κινούνται γύρω από τους δύο αυτούς σεναριακούς άξονες με τα γνωστά αφηγηματικά θεματάκια που προαναφέραμε. Η προσπάθεια του γάλλου σκηνοθέτη Cedric Nicolas-Troyan να μιμηθεί το «Game of Thrones» είναι φανερή σε κάθε πλάνο, όπου σχεδόν νιώθεις τον...παγωμένο αέρα να αγγίζει το δέρμα σου κάθε φορά που η δράση μεταφέρεται στο βασίλειο της Φρέια!

Πηγή: monopoli.gr