Οι προτάσεις του gazzetta.gr για το Σαββατοκύριακο

Gazzetta team
Οι προτάσεις του gazzetta.gr για το Σαββατοκύριακο
Σαββατοκύριακο με κρύο αυτό που έρχεται και το gazzetta.gr σας προτείνει πέντε «ζεστές» ιδέες για να περάσετε όμορφα.

Μουσική

Τα «Κίτρινα Ποδήλατα» στον Σταυρό του Νότου

Ένα από τα πιο δραστήρια και διαχρονικά συγκροτήματα της ελληνικής ροκ σκηνής, παίζει live για τρία Σάββατα (6, 13, 20 Φεβρουαρίου) στo club του Σταυρού του Νότου. Αυτές θα είναι και οι 3 μοναδικές ηλεκτρικές εμφανίσεις που οι δυο δημιουργοί (Γιώργος και Αλέξανδρος Παντελιάς) θα δώσουν στην Αθήνα, μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι, ώστε να αφοσιωθούν ξανά στην προώθηση του νέου ακουστικού τους album "Κίτρινα Ποδήλατα- the acoustic project".

Που; Σταυρός του Νότου Club. Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος, τηλ: 2109226975

Πότε; Σάββατο στις 21.30

Τιμές; 12€ με ποτό

Έξοδος

O Μίμης Πλέσσας στο Ρυθμός Stage

Ο Μίμης Πλέσσας είναι ένας δημιουργός που τις τελευταίες δεκαετίες μάς έχει χαρίσει μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια του ελληνικού πενταγράμμου και έντυσε με τις μουσικές του τις πιο δημοφιλείς ελληνικές ταινίες. Μαζί με εξαιρετικές φωνές, την Ελένη Πέτα, την Fide Köksal και τον Σπύρο Κλείσσα, θα βρεθεί στη σκηνή του Ρυθμού Stage για δυο Σάββατα (6 και 13 Φεβρουαρίου), παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με επιλογές από όλη τη μουσική του διαδρομή καθώς και ένα μοναδικό αφιέρωμα στον Ελληνικό Κινηματογράφο.

Που; Ρυθμός Stage, Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη Τηλ: 210 9750060

Πότε; Σάββατο στις 22.30

Τιμές; 12€ με μπύρα ή κρασί

Αφιέρωμα στους Beatles και τους Doors στον Σταυρό του Νότου

Οι Sgt. Pepper’s Beatles Tribute Band και οι Moonlight Overdrive – The Doors Tribute Band μοιράζονται τη σκηνή του Σταυρού του Νότου για ένα live - αφιέρωμα σε δύο από τα σημαντικότερα συγκροτήματα του 20ου αιώνα. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η μουσική των Beatles και των Doors θα παρουσιαστεί ζωντανά το ίδιο βράδυ, στην ίδια σκηνή, από δύο πιστά tribute bands, για μια μεγάλη γιορτή, αφιερωμένη στην τεράστια κληρονομιά τους.

Που; Σταυρός του Νότου, Φραντζή 14, Νέος Κόσμος , Τηλ: 210 9226975

Πότε; Κυριακή στις 21.30

Τιμές; 12€ με ποτό

Θέατρο

Δαμάζοντας τα κύματα του Λαρς φον Τρίερ στο Εθνικό Θέατρο

Για πρώτη φορά, η μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία του Δανού Λαρς φον Τρίερ «Δαμάζοντας τα κύματα» ανεβαίνει στη σκηνή του Νέου Rex σε σκηνοθεσία της Ρούλας Πατεράκη. Η Μπες, ζει ακόμα με τη μητέρα της, τον παππού της και τη γυναίκα του αδελφού της, ερωτεύεται τον Γιαν, εργάτη σε πετρελαιοπηγή. Η εκκλησία της κοινότητας στην οποία η Μπες είναι μέλος εκφράζει έντονες αντιρρήσεις για το γάμο αυτόν. Η κοπέλα όμως δεν υποχωρεί και παντρεύεται. Η συνέχεια ωστόσο δεν είναι η αναμενόμενη…

Πρωταγωνιστούν: Ρούλα Πατεράκη, Ιωάννα Τσιριγκούλη, Άκης Σακελλαρίου, Παρθενόπη Μπουζούρη κ.α.

Που; Εθνικό Θέατρο - Νέο Rex
Πανεπιστημίου 48, τηλ. 2103305074, 2107234567

Πότε; Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 19.30

Τιμές; 10€ και 15€

Κινηματογράφος

Το δωμάτιο

Το φαβορί για την κατάκτηση του φετινού Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου, η αποκαλυπτική Brie Larson πρωταγωνιστεί σε μια από τις πιο σπαραχτικές ταινίες που έχουν γίνει ποτέ γύρω από τη σχέση μητέρας- γιου, σε σκηνοθεσία Lenny Abrahamson. Η ιστορία της ταινίας βασίζεται στο μυθιστόρημα της Ντόναχιου το 2010, κι όχι μόνο έγινε bestseller, αλλά χαρακτηρίστηκε κι άμεσα κλασσικό. Η Μητέρα (ποτέ δεν μαθαίνουμε το όνομα της) ζει εδώ και χρόνια με τον 5χρονο γιο της Τζακ, στο μόλις 10 τετραγωνικών δωμάτιο. Πριν από 7 χρόνια η νεαρή κοπέλα είχε πέσει θύμα απαγωγής ενός άντρα, που την κρατάει φυλακισμένη στο «Δωμάτιο». Όμως τώρα εκείνη σκέφτεται ότι ίσως έφτασε η ώρα της απόδρασης...