Αποκαλύφθηκε το Disaster Report 4 Plus: Summer Memories

Gazzetta team
Αποκαλύφθηκε το Disaster Report 4 Plus: Summer Memories
Μετά από αρκετά teasers το περασμένο καλοκαίρι, επιβεβαιώθηκε και επίσημα ότι το Disaster Report 4 Plus: Summer Memories έρχεται στο PlayStation 4. Ο τίτλος εμφανίστηκε στο Famitsu και όπως μεταφράζεται από το Gematsu, τοποθετεί τους παίκτες στο ρόλο ενός άνδρα ή γυναίκας νεοαφιχθέντες σε μια μεγάλη πόλη όπου βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας.

Μετά τις καταστροφικές απεργίες, οι πρωταγωνιστές έρχονται αντιμέτωποι με διάφορους κίνδυνους που μαστίζουν την πόλη (λιμοκτονία και ασθένειες). Οι ενέργειες των παικτών κατά τη διάρκεια μίας εβδομάδας θα έχουν άμεσο αντίκτυπο για το πώς θα κινηθούν τα πράγματα στην πόλη. Το Disaster Report 4 Plus: Summer Memories αναπτύχθηκε από μια ομάδα που αποτελείται κυρίως από πρώην επιτελικά στελέχη της ιαπωνικής Irem και που τώρα ανήκουν στην Granzella label GZ Studio.

Το sequel θα αξιοποιεί το hardware του PS4 και θα περιλαμβάνει διάφορα features. Για παράδειγμα, οι τοποθεσίες που επισκέπτονται οι παίκτες θα αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου. Η τέταρτη προσθήκη στη σειρά είχε αρχικά ανακοινωθεί ως Disaster Report 4: Summer Memories, αλλά ακυρώθηκε το 2011.

Παρά το γεγονός ότι η χρονική στιγμή που εμφανίστηκε σχετίζεται με τους σεισμούς και το τσουνάμι στο Tohoku το Μάρτιο του ίδιου έτους, ο δημιουργός Kazuma Kojo είπε ότι το project είχε μείνει πολύ πίσω από το χρονοδιάγραμμα και πως η ομάδα δεν μπορούσε να ανταποκριθεί εκείνη τη περίοδο. Ο Kojo επανάλαβε σε πρόσφατη συνέντευξη του ότι το “Plus” στον τίτλο δείχνει ότι πρόκειται για ένα συνολικό rebuild του game.

Στα χρόνια που μεσολάβησαν μετά την ακύρωση του Disaster Report 4, η ομάδα ανάπτυξης κατάφερε να τελειοποιήσει τους μηχανισμούς του παιχνιδιού.

Τέλος, την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται και το πρώτο trailer του Disaster Report 4 Plus: Summer Memories. Επομένως, μείνετε συντονισμένοι!

Πηγή: enternity.gr