Πρώτη επαφή με την closed beta του Rainbow Six: Siege

Gazzetta team
Πρώτη επαφή με την closed beta του Rainbow Six: Siege
Αναμφισβήτητα, από την αποκάλυψή του κατά τη διάρκεια της Ε3 2014, το Rainbow Six: Siege κέντρισε το ενδιαφέρον του κοινού.

Αφ’ ενός αφού τα χρόνια από την τελευταία κυκλοφορία της σειράς είναι πολλά. Αφ’ ετέρου γιατί, πέρα από ελάχιστες εξαιρέσεις, στο είδος των multiplayer FPS επικράτησε μια φόρμουλα πολύ διαφορετική. Τα πρώτα δείγματα φανέρωναν μια «επιστροφή στις ρίζες», με την τακτική να αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο και το άρωμα Rainbow Six να αναδύεται έντονο για ακόμη μια φορά.

Εν συνεχεία ήρθε η closed alpha και της φετινής Gamescom, όπου και το Enternity είχε τη δυνατότητα μιας hands-on προσέγγισης, με τις πρώτες εντυπώσεις να είναι, αν μη τι άλλο, θετικές. Σειρά έχει η closed beta, όπου και τα συμπεράσματα που εξάγονται είναι σαφώς ασφαλέστερα, αφού ο τίτλος σιγά σιγά πλησιάζει στην τελική του μορφή. Σε αντίθεση λοιπόν με την closed alpha, στην beta οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να αναμετρηθούν σε 2 διαφορετικά competitive modes, πιο συγκεκριμένα στα “Bomb” και “Secure Area”, τα οποία θα μπορούσαν και να θεωρηθούν και ως παραλλαγές της ίδιας ιδέας.

Αυτό γιατί στο πρώτο οι αμυνόμενοι αναλαμβάνουν να υπερασπιστούν 2 διαφορετικές βόμβες και οι επιτιθέμενοι να αφοπλίσουν τη μία από αυτές (με τη χρήση ειδικού diffuser kit και τη διαδικασία να διαρκεί 45 δευτερόλεπτα), ενώ στο δεύτερο η βόμβα είναι μία - και η νίκη επιτυγχάνεται με την παρουσία των επιτιθέμενων στον άμεσο χώρο για δέκα συνεχόμενα δευτερόλεπτα. Για όσους θέλουν ένα…διάλειμμα από τις μάχες με πραγματικούς αντιπάλους την επιστροφή του κάνει το Terrorist Hunt Classic, όπου και οι παίκτες καλούνται να εισβάλλουν σε ένα σημείο και να εξολοθρεύσουν συγκεκριμένο αριθμό ΑΙ bots.

Αν και το βασικό concept πίσω από την δράση του Rainbow Six: Siege είναι πλέον σαφές, αξίζει να σημειωθεί για ακόμη μια φορά πως η τακτική προσέγγιση και η συνεργασία είναι το άλφα και το ωμέγα για την επικράτηση. Ίσως ακούγεται κλισέ, ωστόσο δε χρειάζεται παρά ένας αγώνας για να συνειδητοποιήσει κανείς πόσο μεγάλη διαφορά έχει στο πεδίο της μάχης μια ομάδα που συντονίζει τις κινήσεις της εν αντιθέσει με πέντε lone wolves.

Για τους…οργανωμένους, οι δυνατότητες εντυπωσιακών plays και επιχειρήσεων που μοιάζουν βγαλμένες από χολιγουντιανό blockbuster είναι πάρα πολλές, ενώ η αμεσότητα του χειρισμού εξασφαλίζει τη -σχετικά- γρήγορη εξοικείωση των παικτών.

Διαβάστε τη συνέχεια της παρουσίασης εδώ