Παρουσίαση των ακουστικών Creative Aurvana Gold

Gazzetta team
Παρουσίαση των ακουστικών Creative Aurvana Gold
Δεν θα το αρνηθούμε. Όταν έφτασε στα χέρια μας το Aurvana Gold, ένα νέο headset της Creative, το πήραμε με πολύ καλό μάτι. Απευθύνεται άλλωστε, βάσει τιμής, σε εκείνους που θέλουν να κάνουν ένα βήμα παραπέρα στον ασύρματο και μη ήχο, ενώ ποτέ δεν μπορούμε να πούμε όχι στη τεχνολογία Active Noise Cancelling.

Βέβαια, σημασία έχει τόσο αν ισχύουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά, όσο και το πώς δένουν μεταξύ τους οι υποσχέσεις που κοσμούν το σχετικά καλαίσθητο κουτί. Η θήκη μεταφοράς που συνοδεύει το προϊόν μπορεί να μην είναι από κάποιο εξωτικό υλικό, αλλά προστατεύει το headset, ενώ μπορεί να κρατά διαχωρισμένες τις κάψες.

Πιάνοντας τα ίδια τα ακουστικά παρατηρούμε όχι μόνο ότι είναι τελείως πλαστικά, αλλά γρήγορα φαίνεται ότι δεν έχουν και το καλύτερο δυνατό δέσιμο, με το πλαίσιο να τρίζει με λίγη μόνο πίεση κατά τη χρήση. Τα μόνα μη πλαστικά μέρη είναι το μαξιλαράκι στο μέρος που ακουμπά στο κεφάλι του χρήστη αλλά και οι κάψες. Αν αναρωτιέστε μήπως πρόκειται για δέρμα, όχι, δεν είναι δέρμα, αλλά δερματίνη. Η αίσθηση είναι καλή καθώς ψηλαφίζουμε το υλικό, αλλά και κατά τη χρήση των ίδιων των ακουστικών. Δεδομένης αυτής της εντύπωσης και της σχετικά σφιχτής εφαρμογής των ακουστικών, δεν περιμέναμε μετά από μία ώρα χρήσης περίπου να αισθανθούμε πίεση στο πάνω μέρος της κεφαλής, πόσο δε μάλλον όταν εκεί ακριβώς υπάρχει και το σχετικό μαξιλαράκι για να αποφεύγονται τέτοια φαινόμενα.

Οι βραχίονες είναι πτυσσόμενοι για να βρει ο καθένας τη ρύθμιση που του ταιριάζει, ενώ οι κάψες περιστρέφονται στους κάθετους άξονες, ώστε να μπορούμε να ακουμπήσουμε κάπου τα ακουστικά χωρίς να πιάνουν και πολύ χώρο. Η κάθε κάψα/ηχείο μένει στη θέση της με τη βοήθεια μιας πλαστικής αψίδας στην κάθε πλευρά που προσφέρει δύο σημεία στήριξης, δημιουργώντας ουσιαστικά έναν οριζόντιο άξονα στον οποίο μπορεί να περιστραφεί λίγο μεν η κάθε κάψα, αλλά αρκετά ώστε να εφαρμόζει σωστά σε κάθε κεφάλι.

Διαβάστε τη συνέχεια της παρουσίασης εδώ