Retro αφιέρωμα στο Black Dahlia video game

Gazzetta team
Retro αφιέρωμα στο Black Dahlia video game
Η ιστορία του Black Dahlia ξεκινάει στις αρχές της δεκαετίας του ’40, σε μία μαύρη περίοδο για σχεδόν ολόκληρη την ανθρωπότητα. Στην Ευρώπη έχει ήδη ξεσπάσει ο Β’ παγκόσμιος πόλεμος και όλοι νοιάζονται για το πως θα επιζήσουν το επόμενο δευτερόλεπτο.

Βόμβες, χαρακώματα, τανκ, πολεμικά αεροπλάνα, στρατιώτες που ξεκινούν για το μέτωπο, γυναίκες που κλαίνε για τους συζύγους, τα αδέρφια, τα παιδιά τους, που δεν πρόκειται να δουν ξανά εν ζωή, και πολλά άλλα ζοφερά πράγματα, συνθέτουν το καθημερινό σκηνικό της φρίκης στη γηραιά ήπειρο. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού όμως, εκεί που διαδραματίζεται ένα μεγάλο μέρος του παιχνιδιού, η καθημερινότητα δεν έχει ακόμα παρασυρθεί στη δίνη της πολεμικής σύγκρουσης. Βεβαίως η Αμερική φλερτάρει ήδη με την είσοδό της στον πόλεμο και οι πολίτες της χώρας προβληματίζονται όλο και περισσότερο από μια τέτοια ενδεχόμενη δραματική τροπή των πραγμάτων.

Όλα αυτά κάνουν το μεγαλύτερο μέρος της κοινής γνώμης να μην αντιληφθεί τα όσα φρικιαστικά συμβαίνουν στο Cleveland. Εκεί, ένας κατά συρροή δολοφόνος, γνωστός ως "Torso Killer”, στοιχειώνει την τοπική κοινωνία και όλοι αγωνιούν για το ποιο θα είναι το επόμενο θύμα και αν οι τοπικές αρχές μπορέσουν ποτέ να τον συλλάβουν.

Σε επίπεδο πολιτικής τώρα, όλο και πληθαίνουν οι αναφορές για δράση Ναζί κατασκόπων, προδοτών και σαμποτέρ στη χώρα, με αποστολή να πείσουν τους πολίτες των Η.Π.Α. ότι ο αγώνας που διεξάγεται υπό την πεφωτισμένη ηγεσία του Αδόλφου Χίτλερ έχει ιερό σκοπό και όλοι οι Αμερικανοί πολίτες δεν έχουν να φοβούνται το παραμικρό.
Διαβάστε τη συνέχεια του αφιερώματος εδώ http://www.enternity.gr/Article/Games/Specials/Retrospective-Black-Dahlia/31950.html