Η ιστορία των FIFA video games

Gazzetta team
Η ιστορία των FIFA video games
Τα αθλητικά video games είναι σίγουρα από τα πιο εμπορικά για τη βιομηχανία τα τελευταία χρόνια και αυτό οφείλεται σε εταιρείες που έχουν επενδύσει αρκετά πάνω τους.

Η ΕΑ Sports δείχνει να πιστεύει αρκετά το ποδόσφαιρο και έτσι προσφέρει από το καλοκαίρι του 1993 στους fans των video games τη δυνατότητα να ζήσουν μοναδικές στιγμές στο σπίτι, αντιμετωπίζοντας είτε φίλους τους, είτε ομάδες που ελέγχονται από τη CPU, είτε και άγνωστους μέσω των διαφόρων online υπηρεσιών. Η σειρά videogames FIFA αριθμεί πάρα πολλούς τίτλους μέχρι σήμερα και φαίνεται πως είναι από τις λίγες που μπορεί να οδηγεί κάθε χρονιά τον καταναλωτή στα καταστήματα, έτσι ώστε να προμηθεύεται κάθε νέο μέρος της. Το FIFA franchise πέρασε πολλά σκαμπανεβάσματα και πλέον βρίσκεται ξανά στην κορυφή. Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στο παρελθόν του.

Η αγορά των video games ζητούσε επίμονα ποδοσφαιρικά video games, όσο και το πραγματικό ποδόσφαιρο συνέχιζε να αποκτά ολοένα και περισσότερους fans και τα συστήματα οικιακής ψυχαγωγίας έμπαιναν σε ολοένα και περισσότερα σπίτια. Οι παίκτες στην αγορά των video games ήταν ήδη αρκετοί όταν η ΕΑ αποφάσισε να μπει δυναμικά μέσω της EA Sports στην αγορά και να δημιουργήσει το video game FIFA. Το πρώτο FIFA game κυκλοφόρησε στις 15 Ιουλίου του 1993 με την ονομασία FIFA International Soccer και την επίσημη άδεια της ομώνυμης ομοσπονδίας. Ήταν σαφές από εκείνη τη στιγμή πως η ΕΑ θα έμπαινε γερά στο «κόλπο» και θα επένδυε αρκετά χρήματα.

FIFA International Soccer (FIFA 94)

Το FIFA International Soccer ξεκίνησε με την κωδική ονομασία EA Soccer και κυκλοφόρησε με την τελική του ονομασία και τους David Platt, Piotr Swierczewski, Packie Bonner και Ruud Gullit στο εξώφυλλο σε εκδόσεις για PC, Amiga, SEGA CD, 3DO, SNES, SEGA MegaDrive, SEGA Master System, SEGA Game Gear και Game Boy στις 15 Ιουλίου του 1993. Ο τίτλος ξεχώρισε στην εποχή των συστημάτων 16-bit χάρη στην ισομετρική οπτική του, περιελάμβανε μόνο εθνικές ομάδες, ενώ δεν φιλοξενούσε πραγματικά ονόματα παικτών. Η εμπορική του πορεία ήταν εξαιρετική φτάνοντας μέχρι και την κορυφή των charts στην Αγγλία, ενώ ανά περιοχές και formats περιελάμβανε και μερικές έξτρα ομάδες.

Διαβαστε αναλυτικά όλα τα FIFA video games που έχουν κυκλοφορήσει και δείτε σχετικά videos στο enternity.gr