O τεράστιος Τζον Φρουσιάντε επιστρέφει στους Red Hot Chili Peppers! (pic & vids)

Gazzetta team
O τεράστιος Τζον Φρουσιάντε επιστρέφει στους Red Hot Chili Peppers! (pic & vids)
Τρομερά νέα για τους απανταχού θαυμαστές των Red Hot Chili Peppers, καθώς μόλις ανακοινώθηκε ότι ο σπουδαίος Τζον Φρουσιάντε επιστρέφει στην μπάντα!

Τρίτη... θητεία για τον Τζον Φρουσιάντε στους Red Hot Chili Peppers!

Το συγκρότημα έκανε γνωστό το βράδυ της Κυριακής (ώρα Ελλάδας) πως ο σπουδαίος κιθαρίστας επιστρέφει στην μπάντα -με την οποία ηχογράφησε πέντε άλμπουμ!

Θυμίζουμε, ο 49χρονος, σήμερα, Φρουσιάντε, ανακοίνωσε, στις 16 Δεκεμβρίου 2009, τη δεύτερη αποχώρησή του από τους Red Hot Chili Peppers, με σκοπό, όπως είχε πει, να επικεντρωθεί στην προσωπική του καριέρα. Δέκα χρόνια μετά, όμως, είναι και πάλι εδώ, και θα πάρει τη θέση του Τζος Κλινγκχόφερ, ο οποίος αποχωρεί, έχοντας συμμετάσχει στα άλμπουμ I'm With You και The Getaway.

Ο Φρουσιάντε έγινε μέλος των Red Hot Chili Peppers σε ηλικία 18 ετών, και έκανε το ντεμπούτο του στο άλμπουμ του 1989, Mother's Milk.

Το επόμενο άλμπουμ, το Blood Sugar Sex Magik, είχε απροσδόκητη επιτυχία. Παρ' όλα αυτά, η δημοσιότητα κατέκλυσε τον Φρουσιάντε, ο οποίος το 1992 αποχώρησε από το συγκρότημα.

Εκείνη την περίοδο κλείστηκε στον εαυτό του και με τον καιρό εθίστηκε στην ηρωίνη και έφτασε πολύ κοντά ακόμη και στον θάνατο. Σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο της ζωής του, εθισμένος βαριά σε ναρκωτικές ουσίες, κυκλοφόρησε και τα πρώτα του προσωπικά άλμπουμ: Niandra Lades and Usually Just a T-Shirt (1994) και Smile from the Streets You Hold (1997).

Το 1998 απεξαρτήθηκε πλήρως από τα ναρκωτικά και την επόμενη χρονιά ενώθηκε πάλι με τους Red Hot Chili Peppers και κυκλοφόρησαν το Californication (1999).

Από τότε συνεχίζει να ηχογραφεί με το συγκρότημα και σταδιακά βιώνει την αναγνώριση, κυρίως για το ταλέντο του στην κιθάρα. Απόδειξη αποτελεί η παρουσία του στη 18η θέση των καλύτερων κιθαριστών όλων των εποχών, σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone's (2003).

Το ερχόμενο καλοκαίρι, λοιπόν, την Παρασκευή 5 Ιουνίου, στο EJEKT Festival 2020, θα απολαύσουμε τους Red Hot Chili Peppers με τον Φρουσιάντε στην κιθάρα!