To oσκαρικό «Shape of Water» είναι η ταινία που πρέπει να δεις τα Χριστούγεννα

Gazzetta team
To oσκαρικό «Shape of Water» είναι η ταινία που πρέπει να δεις τα Χριστούγεννα
Το σκοτεινό παραμύθι του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο κάνει πρεμιέρα στις 22 Δεκεμβρίου στο COSMOTE CINEMA 1HD.

Είμαστε βέβαιοι ότι όπως κάθε χρόνο, έτσι και τα φέτος τα Χριστούγεννα ανυπομονείς να καθίσεις με την κουβέρτα σου και τη ζεστή σου σοκολάτα στον καναπέ για να απολαύσεις μια ταινία μαζί με την οικογένειά σου, τους φίλους σου ή το έτερόν σου ήμισι. Γιατί, ας είμαστε ειλικρινείς, καλές οι βόλτες, αλλά τη συγκεκριμένη περίοδο απολαμβάνουμε περισσότερο από ποτέ εκείνες τις βραδιές που είναι αφιερωμένες στην τηλεόραση, δίπλα στο στολισμένο δέντρο, αγκαλιά με τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες.

Ξέρουμε ότι συμφωνείτε μαζί μας και γι αυτό σας έχουμε καλά νέα. Η COSMOTE TV φροντίζει για όλους εμάς και στις 22 Δεκεμβρίου φέρνει στις οθόνες μας το αριστούργημα του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο «Shape of Water», μια ταινία που πραγματικά δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Η ιστορία διαδραματίζεται στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 1960, στο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου. Η Elisa, μία μοναχική κωφάλαλη καθαρίστρια που εργάζεται σε ένα απόρρητο κυβερνητικό εργαστήριο, έρχεται σε επαφή με ένα αλλόκοτο αμφίβιο, που κρατείται στην υπηρεσία για ερευνητικούς σκοπούς. Ενώ οι Αμερικανοί θέλουν να το υποβάλλουν σε φριχτά βασανιστήρια και Ρώσοι πράκτορες προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο περίεργο πλάσμα, εκείνη θα κάνει τα πάντα για να το σώσει από όλους, υπερασπιζόμενη μέχρι τέλους το δικαίωμα να αγαπάς και να αγαπιέσαι.

Το «Shape of Water» δεν είναι απλώς μια ταινία φορτωμένη με τέσσερα Όσκαρ (Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Πρωτότυπης Μουσικής και Σχεδιασμού Παραγωγής). Πρόκειται για ένα σκοτεινό «παραμύθι» -όπως το χαρακτήρισε ο Ντελ Τόρο- αγάπης που μάγεψε θεατές και κριτικούς. Όμως είναι και κάτι πέρα από αυτό. Το ασφυκτικό κοινωνικό περιβάλλον που δημιουργεί ο ίδιος για τους ήρωές του, στο οποίο επικρατεί ο ρατσισμός και το μίσος (γι’ αυτό άλλωστε η ιστορία τοποθετείται χρονικά κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου) μας κάνει να αναρωτιόμαστε ποιος τελικά είναι το τέρας στην υπόθεση, στέλνοντας με τον δικό του μοναδικό τρόπο ένα μήνυμα για τη διαφορετικότητα.

Εντάξει, ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο είναι συνηθισμένος στους διθυράμβους και στα βραβεία, όμως στην προκειμένη περίπτωση, για πολλούς, ξεπέρασε τον εαυτό του και με συμμάχους του την ατμοσφαιρική φωτογραφία του Νταν Λόστσεν και την ευαισθητή μουσική του Αλεξάντρ Ντεσπλά, αφηγείται μια διαφορετική ιστορία αγάπης, που θα σας συνεπάρει εικαστικά και θα σας συγκινήσει βαθιά.

Παίζουν : Σάλι Χόκινς, Μάικλ Σάνον, Ρίτσαρντ Τζένκινς, Νταγκ Τζόουνς, Μάικλ Στούλμπαργκ, Οκτάβια Σπένσερ

H ταινία κάνει πρεμιέρα στις 22 Δεκεμβρίου στις 21:00 στο COSMOTE CINEMA 1HD