Στην κορυφή της Ευρώπης ο Γιώργος Λάνθιμος και η «Ευνοούμενη» (vid)

Gazzetta team
Στην κορυφή της Ευρώπης ο Γιώργος Λάνθιμος και η «Ευνοούμενη» (vid)
Ο Γιώργος Λάνθιμος «νίκησε» Pedro Almodóvar και Roman Polanski, κατακτώντας το Βραβείο Σκηνοθεσίας στα 32α Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου, στο Βερολίνο, για την «Ευνοούμενη», που βραβεύτηκε ως η Καλύτερη Ευρωπαϊκή Ταινία της χρονιάς!

Ελληνικός θρίαμβος στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου, στο Βερολίνο!

Ο Γιώργος Λάνθιμος πήρε το Βραβείο Σκηνοθεσίας για την «Ευνοούμενη», επικρατώντας των Roman Polanski και Pedro Almodóvar, αλλά και των Céline Sciamma και Marco Bellocchio, ενώ η ταινία του βραβεύτηκε ως η Καλύτερη Ευρωπαϊκή Κωμωδία και Καλύτερη Ταινία για το 2019, σαρώνοντας με 8, συνολικά, βραβεία! Την ώρα, δε, της ανακοίνωσης για την Καλύτερη Ευρωπαϊκή Ταινία έγινε... ο χαμός στην αίθουσα!

H εκπληκτική Olivia Colman, πρωταγωνίστρια της «Ευνοούμενης», κατέκτησε, εξάλλου, το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού! Καλύτερος Ευρωπαίος ηθοποιός ο Αντόνιο Μπαντέρας για την ερμηνεία του στο εξαιρετικό «Πόνος και Δόξα» του Pedro Almodóvar.

Άλλα τέσσερα -τεχνικά- βραβεία πήρε η ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη.

H «Ευνοούμενη» έλαβε τέσσερα από τα οκτώ τεχνικά βραβεία: Best Makeup and Hairstyling (Nadia Stacey), Best Editor (Γιώργος Μαυροψαρίδης), Best Cinematographer (Robbie Ryan) και Best Costume Designer (Sandy Powell).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτή ήταν η τρίτη... και φαρμακερή υποψηφιότητα για τον Γιώργο Λάνθιμο, μετά τον «Αστακό» και τον «Θάνατο του Ιερού Ελαφιού». Δύο υποψηφιότητες, θυμίζουμε, έχει ο αξέχαστος Θεόδωρος Αγγελόπουλος, για τις ταινίες «Τριλογία 1: Το λιβάδι που δακρύζει» και «Τοπίο στην Ομίχλη».