Κέλι Φίνιγκαν στο Reader.gr: «Είμαι πολλά περισσότερα από τραγουδιστής των Monophonics»

Gazzetta team
Κέλι Φίνιγκαν στο Reader.gr: «Είμαι πολλά περισσότερα από τραγουδιστής των Monophonics»
O Κέλι Φίνιγκαν μιλάει στο Reader.gr λίγο πριν τη συναυλία του στο Gazarte.

Ο Κέλι Φίνιγκαν, η ψυχή και φωνή των αγαπημένων Monophonics, επιστρέφει στην Ελλάδα για μια ξεχωριστή εμφάνιση στο Gazarte το Σάββατο 19 Οκτωβρίου.

Προτού ανέβει στη σκηνή, ο πολυτάλαντος Φίνιγκαν, αποκαλύπτει μέσω του Reader στην Τζωρτζίνα Ντούτση όλα όσα θα θέλαμε να ξέρουμε για το ολόφρεσκο ντεμπούτο άλμπουμ του «The Tales People Tell», τις αγαπημένες του ιστορίες αλλά και τα σχέδια του για τους Monophonics.

Τι ιστορίες λέει ο Κέλι Φίνιγκαν; Πείτε μας δυο λόγια για το ολοκαίνουριο ντεμπούτο άλμπουμ σας με τίτλο «The Tales People Tell».
O δίσκος γράφτηκε σε ένα διάλειμμα από τους Monophonics. Δούλευα χωρίς να έχω κάποιο συγκεκριμένο concept ή την ιδέα να κάνω άλμπουμ. Μετά από μια χούφτα τραγούδια συνειδητοποίησα ότι κάτι σχηματιζόταν μέσα από αυτά τα 4-6 σπουδαία κομμάτια. Έτσι από εκείνο το σημείο εστίασα περισσότερο σε αυτό και έγραψα άλλα 5 τραγούδια που μπήκαν στο δίσκο. Όσον αφορά την παραγωγή του, ήταν μια καθαρά οργανική διαδικασία. Απλώς ήθελα να δημιουργήσω κάτι που ήταν εξαιρετικά εκφραστικό και ατμοσφαιρικό.

Ποια είναι η ιστορία πίσω από τον τίτλο του άλμπουμ «The Tales People Tell»;
Όντας τραγουδοποιός και τραγουδιστής, αισθάνομαι πολύ σαν αγγελιοφόρος και παραμυθάς. Μεγάλωσα σε ένα σπίτι με δυο γονείς που ήταν υπέροχοι στο να λένε ιστορίες. Οι ιστορίες στους στίχους και τις συνθέσεις είναι ακριβώς ο τρόπος που ο ακροατής συνδέεται ή αισθάνεται συνδεδεμένος με το τραγούδι. Αγαπούσα πάντα αυτή την πτυχή των τραγουδιών και της μουσικής και φαινόταν ως ο κατάλληλος τίτλος για αυτά τα κομμάτια.

Και η δική σας αγαπημένη ιστορία;
Είναι μάλλον εκείνη που το αγόρι συναντά το κορίτσι και ερωτεύονται. Τότε το κορίτσι, πληγώνει την καρδιά του αγοριού αλλά στο τέλος εκείνο την κερδίζει ξανά.

Ποιος είναι ο στόχος του νέου σας άλμπουμ και ποιος με τους Monophonics;
Δεν είχα πραγματικό κάποιον στόχο να το κάνω εκτός από να φτιάξω μουσική που μου αρέσει και με παρακινεί. Ο στόχος μου ίσως είναι ότι με την κυκλοφορία του θέλω να επιτρέψω τους ανθρώπους να μάθουν ότι έχω πολλά να προσφέρω ως καλλιτέχνης, τραγουδοποιός, παραγωγός, διοργανωτής, μηχανικός ήχου και τραγουδιστής. Είμαι πολλά περισσότερα από «ο τραγουδιστής των Monophonics», έτσι απλά. Είμαι η δημιουργική κινητήρια δύναμη της μπάντας, αλλά είναι δύσκολο για τους ανθρώπους να το γνωρίζουν αυτό όταν παρουσιαζόμαστε ως μπάντα. Αυτός ήταν ένας τρόπος για εμένα να κάνω μια δήλωση και να επιδράσω ως καλλιτέχνης έξω από το συγκρότημα.

Ο στόχος μου με τους Monophonics είναι να συνεχίσω να φτιάχνω σπουδαίους δίσκους και να κάνουμε περιοδείες ανά τον κόσμο. Για να συνεχίσει το γκρουπ να μεγαλώνει, να κάνει νέους οπαδούς και να φέρνει σε νέους ανθρώπους τη μουσική μας. Έχουμε στα σκαριά ένα νέο δίσκο που θα κυκλοφορήσει στο άμεσο μέλλον και είμαι ενθουσιασμένος για αυτό.

Ποια είναι η πιο σημαντική πτυχή στη μουσική σας;
Για μένα, η τιμιότητα είναι το πιο σημαντικό.

Επιστρέφετε στην Ελλάδα για μια ζωντανή εμφάνιση. Ποια είναι η σχέση σας με τη χώρα μας και το ελληνικό κοινό;
Aπό το 2012 έχω έρθει μερικές φορές με τους Monophonics και κάθε ταξίδι είναι αξέχαστο για τους δικούς του λόγους. Το ελληνικό κοινό είναι είναι από τα καλύτερα στον κόσμο. Ο κόσμος έχει χαρά και ενθουσιασμό για τη μουσική που είναι μεταδοτικός και συναρπαστικός.

Όταν παίζετε ζωντανά, τι σας ενδιαφέρει περισσότερο;
Να κάνω ένα υπέροχο σόου. Οι άνθρωποι ξοδεύουν χρόνο από τη ζωή τους και χρήματα από την τσέπη τους για να περάσουν δυο ώρες με εμένα και τη μουσική μου. Θέλω να είμαι σίγουρος λοιπόν ότι κάθε φορά θα δίνω μια αξέχαστη συναυλία που θα σε κάνει να χαμογελάς για την υπόλοιπη νύχτα και να νιώθεις ικανοποιημένος.

Τι θα παίξετε στο Gazarte στις 19 Οκτωβρίου;
Θα παίξω όλα τα τραγούδια από το σόλο άλμπουμ μου, μερικές επιλεγμένες διασκευές και ορισμένα ξεχωριστά τραγούδια.

Ποια είναι το επόμενα σχέδιά τόσο στην προσωπική σας πορεία όσο και με τους Monophonics;
Έχω ακόμα μερικές νέες κυκλοφορίες που θα βγουν μέσα στο 2019, όπως επίσης και το πρώτο νέο single με τους Monophonics. Το 2020 θα είναι γεμάτο συναυλίες με το συγκρότημα και τον νέο μας δίσκο. Επίσης του χρόνου θα συνεχίσω με προσωπικές κυκλοφορίες και θα κάνω περιοδεία σε Ευρώπη και Αμερική. Όμως το επίκεντρο θα είναι οι Monophonics. Σίγουρα θα υπάρχουν περισσότερα σόλο άλμπουμ αλλά και με την μπάντα στο μέλλον, ως συνέχεια της δουλειάς μας. Παράλληλα δουλεύω και σε κάποια άλλα συναρπαστικά πράγματα που όμως δεν θα αποκαλύψω, θα είναι έκπληξη!

Πληροφορίες
Gazarte: Βουτάδων 32-34, Γκάζι
Τηλέφωνο: 210 3460347, 210 3452277
Τιμές Εισιτηρίων:
Προπώληση: Όρθιοι - 15€ // Ζώνη Γ’ - 22€ // Ζώνη Β’ - 26€ // Ζώνη Α’ - 29€
Ταμείο: Όρθιοι - 17€ // Ζώνη Γ’ - 24€ // Ζώνη Β’ - 28€ // Ζώνη Α’ - 31€
**Τα εισιτήρια είναι θεάματος και δεν περιλαμβάνουν ποτό.
Προπώληση Εισιτηρίων: Ηλεκτρονικά στο www.viva.gr και τηλεφωνικά στο 11876
Οι πόρτες ανοίγουν: 21:00
Ώρα Έναρξης: 22:00

Πηγή: reader.gr