Sónar Athens 2019: 5 τραγούδια των UNKLE που ακούσαμε σε soundtrack (pics & vids)

Γιάννης Κονταξής
Sónar Athens 2019: 5 τραγούδια των UNKLE που ακούσαμε σε soundtrack (pics & vids)
Κάτι παραπάνω από 30 τραγούδια των UNKLE έχουν εμφανιστεί σε τηλεοπτικές εκπομπές, ταινίες και video games. Εμείς επιλέξαμε 5 από αυτά. Του Γιάννη Κονταξή.

Η ώρα έφτασε! Το Sónar Athens είναι η ελληνική εκδοχή του μεγάλου, πρωτοποριακού φεστιβάλ της Βαρκελώνης και φέτος θα το απολαύσουμε και στη χώρα μας, την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019, στο Gazi Music Hall!

Το πρόγραμμά του Sónar Athens συνδυάζει μεγάλα ονόματα της ηλεκτρονικής μουσικής και πειραματικά συγκροτήματα από ολόκληρο τον πλανήτη, ενώ παράλληλα παρουσιάζει αναγνωρισμένους αλλά και ανερχόμενους εγχώριους καλλιτέχνες.

Το Gazzetta, πιστό στο ραντεβού του με κάθε μεγάλο μουσικό γεγονός, μετά το αφιέρωμα στους Modeselektor, σάς παρουσιάζει 5 από τα δεκάδες τραγούδια των UNKLE που «έντυσαν» κάποια ταινία.

Lonely Soul ("The Beach" OST, 2000)

Το 1998, οι UNKLE κυκλοφορούν το ντεμπούτο LP τους με τον παιχνιδιάρικο τίτλο "Psyence Fiction". Ανάμεσα στα 12 τραγούδια του δίσκου, θα ακούσει κάποιος και μια τρομερά γνώριμη φωνή. Ο Richard Ashcroft «χρωματίζει» με τον δικό του, υπέροχο τρόπο το "Lonely Soul". Δύο χρόνια αργότερα, το 2000, ο Ντάνι Μπόιλ (τι απίθανη ταινία το "Trainspotting και εκείνο το «28 Μέρες Μετά», ε;) θα συμπεριλάβει αυτό το τραγούδι στο soundtrack της τέταρτης ταινίας του με τίτλο «Η Παραλία», όπου πρωταγωνιστεί τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο.

Leap of Faith ("Goal!" OST, 2005)

Δεν υπάρχει σημερινός 30άρης που να λατρεύει το ποδόσφαιρο και να μην έχει δει την τριλογία των ταινιών "Goal!". Αν παράλληλα τυχαίνει να σας αρέσει και η βρετανική indie/electro/triphop σκηνή, στην πρώτη ταινία θα χαρήκατε πολύ με εκείνο το soundtrack. Εκεί μέσα βρίσκεται και το "Leap of Faith", ένα τραγούδι που οι UNKLE το έγραψαν αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη ταινία.

Burn My Shadow ("Repo Men" OST, 2010)

Το 2007, ήταν η χρονιά που οι UNKLE κυκλοφόρησαν ένα από τα πιο εμβληματικά τραγούδια τους. Το "Burn My Shadow", με τη συμμετοχή του εμβληματικού Ian Astbury να το απογειώνει ακόμη περισσότερο, θεωρείται δικαίως ένα από τα πιο αγαπημένα όλων των fans τους και το έχουμε ακούσει σε διαφημίσεις, video games, σε επεισόδιο του CSI και σε ταινία! Μπορεί μια ταινία με τους Τζουντ Λο και Φόρεστ Ουίτακερ να πατώσει εμπορικά και να λάβει σχεδόν μόνο αρνητικές κριτικές; Ναι, μπορεί. Μπορεί ένα τραγούδι σαν το "Burn My Shadow" να «σώσει» έστω και μια σκηνή; Ναι, μπορεί.

Hold My Hand ("Trance" OST, 2013)

Άλλο ένα iconic τραγούδι των UNKLE, άλλη μια φορά που τους χρησιμοποιεί ο Ντάνι Μπόιλ. Τόσο απλά είναι και εδώ τα πράγματα. Το "War Stories" LP, που κυκλοφόρησε το 2007, εκτός από το "Burn My Shadow", περιείχε και το εξίσου εμβληματικό "Hold My Hand". Χιλιοπαιγμένο στα ραδιόφωνα, πολυαγαπημένο τραγούδι όλων των fans και φυσικά, ο Ντάνι Μπόιλ σιγά μην άφηνε την ευκαιρία να μην το συμπεριλάβει στο soundtrack της δέκατης ταινίας του με τίτλο "Trance".

Looking for the Rain ("The Rain", 2018)

Το "The Road: Part 1" ήταν το άλμπουμ που περίμεναν με ανυπομονησία όλοι οι φίλοι των UNKLE. Βλέπετε, βρισκόμασταν στο 2017 και είχαν περάσει ήδη επτά χρόνια από την προηγούμενη δισκογραφική τους δουλειά. Και σε αυτό το δίσκο, οι UNKLE συνεργάζονται με μεγάλα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας με το τραγούδι "Looking for the Rain" να ξεχωρίζει περισσότερο από όλα καθώς φιγουράρουν τα ονόματα των Mark Lanegan, Eska και Twiggy Ramirez. Ένα χρόνο αργότερα, αυτό το τραγούδι θα το ακούσουμε και στο 8ο επεισόδιο της πρώτης σεζόν της δανέζικης σειράς "The Rain" του Netflix.

Περισσότερες πληροφορίες για το Sónar Athens 2019:

Website: sonarathens.gr

Facebook: Sónar Athens

Instagram: sonar.athens

Youtube: Sónar Festival