ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ STAR WARS (VIDS)

TV & MOVIES

Αυτό το ντοκιμαντέρ υπόσχεται ότι θα λύσει το μεγαλύτερο μυστήριο του Star Wars (vids)

Σταυρώνουμε τα δάχτυλά μας και προσευχόμαστε να λάμψει επιτέλους η αλήθεια, μετά από δεκαετίες.

Ίσως μιλάμε για το μεγαλύτερο μυστήριο στην ιστορία του κινηματογράφου.

Και μόνο το γεγονός ότι παραμένει άλυτο 42 χρόνια τώρα, αρκεί.

Το Star Wars αποτελεί -αναμφισβήτητα- το πιο σπουδαίο franchise στην ιστορία της ποπ κουλτούρας, με ταινίες, βιντεοπαιχνίδια, βιβλία, έχει γίνει ακόμη και μάθημα σε πανεπιστήμια ανά τον κόσμο και πολλά πολλά ακόμα.

Όμως, ποτέ, κανείς και τίποτα, δεν μπόρεσε να απαντήσει στο μεγαλύτερο ερώτημα του Star Wars. Μεγαλύτερο ακόμη και από αυτό που «γέννησαν» οι τελευταίες ταινίες, για το ποιοι είναι, δηλαδή, οι γονείς της Rey.

Ποιος υποδύεται τον stormtrooper που χτυπάει το κεφάλι του σε μια πόρτα στο ''New Hope'' του 1977;

Αυτό ακριβώς το μυστήριο έρχεται να λύσει ο κινηματογραφιστής Jamie Stangroom με το ντοκιμαντέρ Empire Strikes Door!

Γνωρίζουμε ποιος είναι ο πατέρας του Luke. Γνωρίζουμε ποιος έκλεψε τα σχέδια του Death Star. Ξέρουμε ακόμη και ποιος ξεκίνησε τον καβγά! Αυτό που δεν ξέρουμε, όμως, είναι η ταυτότητα του stormtrooper, που διέλυσε το κεφάλι του σε μια πόρτα του Death Star, σε ένα από τα πιο διάσημα bloopers στην ιστορία του κινηματογράφου. 

«Θα προσπαθήσω να μάθω ποιος ήταν», λέει ο  Stangroom. «Πάντα ήθελα να βρω τον stormtrooper που χτύπησε το κεφάλι του στην πόρτα, μια αθάνατη στιγμή στην ιστορία του κινηματογράφου, που ''πέρασε'' στο μοντάζ».

Η έρευνα του έχει οδηγήσει σε τρεις πιθανούς υποψηφίους και θα μάθουμε επιτέλους την αλήθεια στις 25 Σεπτεμβρίου, όταν το Empire Strikes Door θα κάνει πρεμιέρα στη σελίδα του Stangroom στο YouTube.