Prophets or Rage: Το τραγούδι που... ντρόπιασε τον Τραμπ! (vid)

Gazzetta team
Prophets or Rage: Το τραγούδι που... ντρόπιασε τον Τραμπ! (vid)
Οι Prophets of Rage έρχονται στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στις 27 Αυγούστου και με αφορμή την επικείμενη συναυλία τους, θυμόμαστε το τραγούδι που... τρέλανε τους Ρεπουμπλικανούς!

Για τους Prophets of Rage δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Πρόκειται για μια ιστορική συνύπαρξη, μια μπάντα η οποία ανεβάζει πάνω στη σκηνή μουσικούς και μουσικές που σημάδεψαν γενιές ολόκληρες! O Tom Morello, ο Brad Wilk και ο Tim Commeford από τους Rage Against the Machine. Όλη, δηλαδή, η μουσική τους. Ο θρυλικός Chuck D από τους Public Enemy, που άλλαξαν τη μοίρα του hip hop, μαζί με τον DJ Lord. Και ο B-Real από μια επίσης εμβληματική μπάντα του hip hop, τους Cypress Hill.

Το μείγμα είναι εκρηκτικό και πάνω στη σκηνή γίνεται ακόμα καλύτερο, καθώς ακούγοντας κομμάτια με τη δική τους ιστορία, όπως το Killing in the Name, παιγμένα από τους μουσικούς που τα έγραψαν, καθώς και εκείνα τα τραγούδια που έγραψαν μαζί οι καλλιτέχνες ως Prophets of Rage. Ένα από αυτά που ξεχώρισαν και έδειξαν σε όλους πως το supergroup που σχηματίστηκε ως απάντηση στο φαινόμενο Τραμπ, δεν μασάει τα λόγια του.

Η «επίλεκτη δύναμη κρούσης επαναστατικών μουσικών» έγραψε ένα κομμάτι που παίζει φουλ επίθεση. Βάζει τον Πύργο Τραμπ μέσα στον Λευκό Οίκο και σοκάρει, με κρεμάλες μαύρων πολιτών έξω από αυτόν, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τον θεσμικό ρατσισμό απέναντί τους, ο οποίος έχει οδηγήσει σε αρκετές δολοφονίες Αφροαμερικανών από τα όργανα επιβολής της τάξης. Παρουσιάζει τον Τραμπ με στολή καουμπόι να πυροβολεί την Χίλαρι Κλίντον και τον Μάικ Πενς, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, να χειροκροτεί με θέρμη. Και στο ρεφρέν, όπου ο Chuck D τραγουδάει «Όλοι χαιρετήστε τον αρχηγό, που ήρθε στο όνομα ενός κλέφτη για να παύσει την ειρήνη», ο Πενς έχει τους δύο αντίχειρες ψηλά και μπροστά του πολλαπλές φιγούρες του Τραμπ, χαιρετούν ναζιστικά με την αντίστοιχη περιβολή! Διαδηλώσεις, οι ζωές των μαύρων, των προσφύγων, η ΚΚΚ σε ένα εκρηκτικό video cip που παρουσιάζει τον Tραμπ ως μαριονέτα!

Ο Chuck D σχολίασε για το video clip, μετά την κυκλοφορία του: «Το τελευταίο video των Prophets of Rage λέει να προσέχετε. Μην αφήσετε έναν νέο φασισμό να εμφανιστεί θέλοντας να παρουσιαστεί κανονικός ή με σώας τας φρένας...».

Δείτε το video clip και ακούστε το live, μαζί με ένα εκρηκτικό set list από Rage Against the Machine, Public Enemy, Cypress Hill και φυσικά Prophets of Rage στις 27 Αυγούστου στο κλειστό του Tae Kwon Do στο Φάληρο!