Ο Ράσελ Κρόου εξηγεί το «όχι» που είπε στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»

Gazzetta team
Ο Ράσελ Κρόου εξηγεί το «όχι» που είπε στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»
Ο «Μονομάχος» θα μπορούσε να είναι ο Άραγκορν της τριλογίας του Πίτερ Τζάκσον.

Πριν από 20 χρόνια (τόσα πολλά; κι όμως...), όταν ο Πίτερ Τζάκσον έκανε το κάστινγκ για την τριλογία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», για το ρόλο-κλειδί του Άραγκορν είχαν προταθεί ονόματα που ξεκινούσαν από τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις και έφταναν μέχρι τον... Βιν Ντίζελ (μπορείτε να φανταστείτε τον Ντομ Τορέτο του «Fast & Furious» σε αυτό το ρόλο;).

Ένα από αυτά ήταν και του Ράσελ Κρόου που μετά το «Λος Άντζελες: Εμπιστευτικό» ήταν από τα πιο hot ονόματα στη βιομηχανία. Όμως ο Αυστραλός ηθοποιός αρνήθηκε το ρόλο και μια συμφωνία που θα του εξασφάλιζε ποσοστό επί των εισπράξεων το οποίο σήμερα ξέρουμε ότι θα έφτανε τα 100 εκατ. δολάρια. Τους λόγους για την άρνησή του αυτή τους εξήγησε πρη ημερών στη ραδιοφωνική εκπομπή του Χάουαρντ Στερν.

Αρχικά είπε ότι δίσταζε επειδή είχε μόλις κλείσει να κάνει τον «Μονομάχο», που επίσης είχε σπαθιά και μάχες. Αλλά το βασικότερο ήταν ότι κατάλαβε πως δεν τον ήθελε ο σκηνοθέτης. «Δεν νομίζω ότι ο Πίτερ Τζάκσον με ήθελε σε αυτή την ταινία», είπε ξερά στον Στερν. «Τον είχαν αναγκάσει οι παραγωγοί να μου μιλήσει. Γιατί υπήρξε μία χρονική περίοδος που όλοι με ήθελαν για να παίξω στα πάντα. Του μιλούσα στο τηλέφωνο και είχα την αίσθηση ότι δεν γνώριζε καν τι έχω κάνει στην καριέρα μου. Το ένστικτό μου μου έλεγε ότι είχε κάποιον άλλο στο μυαλό του. Και αυτός ο άλλος αποδείχθηκε ότι ήταν ο Βίγκο (σ.σ. Μόρτενσεν) και έτσι πρέπει να γίνεται, θα πρέπει να μπορεί να παίρνει τον ηθοποιό που θέλει».

Ο Μόρτενσεν αποδείχθηκε όντως η σωστή επιλογή (αν και ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις δεν θα ήταν καθόλου κακός – ποτέ δεν είναι, άλλωστε – κρίνοντας από τον «Τελευταίο των Μοϊκανών») και το μόνο που μας μένει από τον Ράσελ Κρόου ως Άραγκορν είναι αυτό το καθόλου κολακευτικό φωτομοντάζ: