Είναι το Far From Home η καλύτερη ταινία Spider-Man που έχει βγει ποτέ; (pics)

Gazzetta team
Είναι το Far From Home η καλύτερη ταινία Spider-Man που έχει βγει ποτέ; (pics)
Η πολυμήχανη Marvel το κάνει ξανά - Είδαμε τη νέα ταινία του Spidey και αφού ονειρευτήκαμε ότι swingάρουμε γυρίζοντας την Ευρώπη, αναλύσαμε όλα τα δεδομένα που κάνουν την ταινία «SUPER». Το Geeksanity Effect αποθεώνει ΧΩΡΙΣ SPOILERS το Spider-Man: Far From Home και θέτει τη μεγάλη ερώτηση!

Για όλους εμάς τους σκληροπυρηνικούς φίλους του σύμπαντος της Marvel, η νέα ταινία του Spider-Man δεν ήταν μόνο... μια ταινία Spider-Man. Μετά το grand finale του Avengers:Endgame, ήταν και ο επίλογος 11 χρόνων.

Το Spider-Man: Far From Home έγινε η 23η ταινία του Marvel Cinematic Universe και η τελευταία του Infinity Saga. Δηλαδή του πρώτου κεφαλαίου του σύμπαντος, από την 1η ταινία Iron Man το 2008 έως σήμερα. Η Marvel φυσικά δεν έχει κανένα σκοπό να σταματήσει να παράγει ταινίες και να βγάζει δισεκατομμύρια, αλλά πλέον έχουμε ένα "τέλος εποχής" για τους μέχρι τώρα ήρωες και τις ιστορίες τους, οπότε αυτή η ταινία είχε την αποστολή να δώσει το στίγμα της νέας εποχής που έρχεται.

Παρόλα αυτά βέβαια, όταν έρχεται μια νέα ταινία Spider-Man θες να δεις κυρίως... Spider-Man βρε αδερφέ! Ναι ωραία τα ενωμένα universe και η κοινή τους ιστορία, ωραίοι οι Avengers και ο Thanos, να δούμε και Iron Man, να δούμε και SHIELD, να βάλεις και reference για τους άλλους ήρωες, αλλά... δώσε μου Peter Parker! Δώσε μου Θεία May, δώσε μου swinging στις πολυκατοικίες της Νέας Υόρκης, δώσε μου Spider - Sense, δώσε μου teen drama!

Εδώ λοιπόν ήταν (για μια ακόμη φορά) η μαγκιά και η επιτυχία της Marvel. Το Far From Home κράτησε με εκπληκτική ακρίβεια όλες τις ισορροπίες που έπρεπε να κρατήσει. Μας τα έδωσε όλα! Και τα έδωσε μέσα σε ένα απίστευτα fun, απολαυστικότατο πακέτο που είχε την καρδιά της κλασικής superhero movie και την ψυχή της ιστορίας του Spider-Man, ενώ ήταν και απόλυτα ευθυγραμμισμένο με τον ρόλο του επιλόγου του MCU.

Απο τη μία, είδαμε την προσωπική μάχη του υπερήρωα να συνδυάσει τα θέλω της καθημερινής του ζωής με τις ευθύνες της υπερηρωικής του ζωής. Ολα τα διαχρονικά χαρακτηριστικά της ιστορίας του Peter Parker και των υπερηρωικών ταινιών.

Από την άλλη, είδαμε το πως κυλάει η ζωή στον κόσμο του MCU μετά τα γεγονότα του Endgame, αλλά και την "εξήγηση" σε πολλά ερωτήματα που είχαν δημιουργηθεί. Είδαμε τη σκιά του Tony Stark πάνω από τον πλανήτη και πως όλο αυτό επηρεάζει άμεσα τη ζωή του Peter Parker.

Μέσα σε όλα αυτά είδαμε και ένα πανέμορφο τουρ της Ευρώπης που μέσα σε λίγες σκηνές η ταινία κατάφερε να αποτυπώσει υπέροχα την κουλτούρα και τις εικόνες της κάθε χώρας που επισκέπτονται οι ήρωες. Από τα κανάλια της Βενετίας μέχρι τις τουλίπες της Ολλανδίας. Ένα σκηνικό σωστά δεμένο με την ιστορία που σου δίνει σε κάθε αποστολή του ήρωα ένα διαφορετικό χρώμα.

Το γράψιμο συνολικά είναι πολύ πολύ δυνατό. Αν δεν γνωρίζεις και πολλά από το story των comics, θα μείνεις "χαζός" με κάποια από τα plot twists. Οι Chris McKenna και Erik Sommers που έγραψαν και το Homecoming (και μεταξύ άλλων και το καινούριο Jumanji και το Ant Man and the Wasp), έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά, όπως φυσικά και ο σκηνοθέτης Jon Watts πουήταν και αυτός στο Homecoming.

Το χιούμορ είναι όντως αστείο (πολύ αστείο μερικές φορές), ενώ η ροή της πλοκής κυλάει νερό! Υπάρχει συνεχώς κάτι καινούριο να δεις. Αυτό είναι και το κλειδί για μια πετυχημένη action movie. Κάθε σκηνή να είναι ένα διαφορετικό task για τον ήρωα. Μια διαφορετική "πίστα".

Η δράση είναι πολύ πρότυπη. Ίσως θες να δεις κάτι... πιο κλασικό από τον Spider-Man, αλλά αυτό που παίρνεις έχει τρομερό ενδιαφέρον. Γενικά η ταινία έχει μερικές πολύ ωραίες ιδέες που δεν τις έχουμε ξαναδεί, κάτι που πάντα συμβαίνει στις ταινίες του MCU. Σε αυτό βοηθούν και τα πολύ απαιτητικά CGI στα οποία σε κάποιες σκηνές χάνεσαι! Έχει γίνει τρομερη δουλειά. Όλο το χρώμα της ταινίας κρατάει ψηλά την αδρεναλίνη χωρίς να χάνει σε συναίσθημα και αυτό είναι μεγάλη υπόθεση.

Για Tom Holland τι να πεις. Peter Parker επί γης! Σε κάνει κάθε φορά να τον αισθάνεσαι και πιο δικό σου άνθρωπο μέσα σε αυτόν τον ρόλο. Ο Friendly Neighborhood Tom Holland! Είναι πολύ καλός ηθοποιός ο Tom και ξέρει να δίνει ποιότητα υποκριτικά όπου χρειάζεται ο ήρωας και ταυτόχρονα να παραμένει απολαυστικός.

* Για καθημερινό γκικάρισμα για Marvel και DC, με πολύ χαβαλέ και ανάλυση για superhero movies και όχι μόνο... κάντε like στο Geeksanity Effect!

Ο Jake Gyllenhaal κάνει μια πραγματικά υψηλού επιπέδου δουλειά για τα δεδομένα του ρόλου. Φαίνεται ότι γουστάρει πολύ αυτό που κάνει. Αν πρέπει δώσουμε κάτι ας πούμε αρνητικό ίσως είναι ότι ο ρόλος του δεν έχει πολύ έντονο background. Γενικά το story του περιγράφεται σχετικά γρήγορα. Παρόλα αυτά είναι ένας πολύ ιντιγκαδόρικος ρόλος.

H Zendaya σαν "νέα MJ" είναι απόλυτα πειστική σε αυτό το πολύ διαφορετικό μοντέλο "κοπέλας του υπερήρωα". Δεν είναι η κλασική πριγκιπισούλα της διπλανής πόρτας. Είναι μια ρεαλιστική έφηβη. Λίγο περίεργη, λίγο αμήχανη, λίγο αντιδραστική. Πολύ ενδιαφέρουσα οπτική.

Συνοψίζοντας... η ταινία ήταν απόλαυση. Ήταν μια χορταστική Spider-Man movie και ταυτόχρονα ένα season finale για το σύμπαν της Marvel με όλα τα Easter eggs και τα references που γουστάρουν οι fans. Μια όμορφη καλοκαιρινή ταινία που μπορεί να διασκεδάσει ο καθένας. Για τους fans της Marvel και των superhero fans είναι απόλυτο must. Για τους πιο ουδέτερους... ότι πρέπει για έξοδο σε θερινό, βραδάκι μετά τη παραλία!

Και αφού τα είπαμε όλα αυτά, ώρα για το μεγάλο ερώτημα...Είναι το Far From Home η καλύτερη ταινία Spider-Man που έχει βγει ποτέ; Σίγουρα αυτό εξαρτάται από το γούστο του καθενός. Δεν υπάρχει κανένας κανόνας. Η ταινία αυτή ήταν σίγουρα από τις πιο γεμάτες, φαντασμαγορικές και συναισθηματικά φορτισμένες ταινίες του ήρωα λόγω του μεγάλου background της ιστορίας. Αν τώρα βάζεις πιο πάνω τη νοσταλγία του Spider-Man 2 ή την καλλιτεχνικότητα του Spider-Verse είναι δικό σου θέμα.

Για εμένα πάντως και την ταπεινή μου άποψη... Η απάντηση είναι «Ναι».

ΥΓ1: Όσο η Marvel θα συνδυάζει τόσο σωστά το συνολικό story του σύμπαντός της με τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της κάθε ταινίας και θα τις κρατάει προσβάσιμες σε όλους, θα βγάζει δισεκατομμύρια.

ΥΓ2: Οι δύο credit scenes είναι δύο από τις καλύτερες στην ιστορία του MCU. Στη mid credit scene γίνονται δύο σημαντικά πράγματα. Ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΔΩΡΟ για τους... παλιούς fans και ένα πανέξυπνο cliffhanger για το μέλλον της ιστορίας του ήρωα. ΔΕΝ ΚΡΑΤΙΟΜΑΣΤΕ!!

ΥΓ3: Η post credit scene αλλάζει τη μισή ταινία! Το τελευταίο πλάνο είναι η "μεγάλη πόρτα" που ανοίγει το νέο κεφάλαιο του σύμπαντος της Marvel σε έναν... "μεγαλύτερο κόσμο".

* Για καθημερινό γκικάρισμα για Marvel και DC, με πολύ χαβαλέ και ανάλυση για superhero movies και όχι μόνο... κάντε like στο Geeksanity Effect!