Ο Θοδωρής Δρίβας θέλει να οργανώσει στο Skyfall τα γενέθλια του George Clooney

Γιώργος Μυλωνάς
Ο Θοδωρής Δρίβας θέλει να οργανώσει στο Skyfall τα γενέθλια του George Clooney
Μιλήσαμε με τον ιδιοκτήτη του cocktail & food bar με την ωραιότερη θέα στην Αθήνα.

Φωτογραφίες: Μίνα Ρήγα
Κείμενο: Γιώργος Μυλωνάς

Θα έβαζα διόδια για τους τουρίστες στο ιστορικό κέντρο. Εκεί που η Αμαλίας συναντά την Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Δεν γίνεται κάθε τουρίστας ν’ απολαμβάνει την Ακρόπολη, την Πλάκα και το Θησείο χωρίς αντίτιμο -όταν μάλιστα στην βόρεια Ευρώπη πληρώνουμε εισιτήριο για να δούμε και το παραμικρό (και κατά πάσα πιθανότητα λιγότερης αρχαιολογικής και καλλιτεχνικής αξίας) μνημείο. Αυτό θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα έκανα εάν γινόμουν δήμαρχος της Αθήνας.

Το δεύτερο, θα ήταν να ανακηρύξω το μπαλκόνι και την ταράτσα του Skyfall σε μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς. Για να καταλήξω στην πρώτη σκέψη χρειάστηκε να ζήσω 35 χρόνια στο αθηναϊκό κέντρο, για τη δεύτερη χρειάστηκε απλώς ένα cocktail και μια κουβέντα με τον Θοδωρή Δρίβα (ιδιοκτήτη του καταστήματος) στην ταράτσα του Skyfall, του μαγαζιού με την ωραιότερη θέα στην Αθήνα.

Θοδωρή, από πότε ξεκίνησε η σχέση σου με το Skyfall;

«Ασχολούμαι με το χώρο της εστίασης και των μαγαζιών διασκέδασης τουλάχιστον 25 χρόνια. Στο Skyfall βρίσκομαι τα τελευταία 15. Πριν το 2013 ήμουν διευθυντής του και από τον Μάιο του 2013 μέχρι και σήμερα είμαι ο ιδιοκτήτης του. Πρόκειται για ένα πολύ ιστορικό μαγαζί, trademark για την πόλη. Είναι 32 ετών. Αρχικά λεγόταν «Στάδιο», μετά «Exo» και στη συνέχεια «Vitrine». «Skyfall» ονομάζεται τα τελευταία 6 χρόνια».

Ποιες ώρες είστε ανοιχτά και τι μπορεί να απολαύσει όποιος επισκεφτεί το μαγαζί εκτός από την υπέροχη θέα;

«Ανοίγουμε κάθε μέρα από τον Απρίλη μέχρι τον Οκτώβρη στις 19:30 και κλείνουμε όταν θα φύγει και ο τελευταίος πελάτης. Προσφέρουμε φαγητό με menu φτιαγμένο από τον chef μας Δημήτρη Παναγιωτόπουλο και cocktails. Όλα τα κλασικά, αλλά και 10 δικά μας signature cocktails τα οποία είναι πολύ αγαπητά στον κόσμο.

Επίσης διοργανώνουμε πάρα πολλά events. Εταιρικά, αλλά και προσωπικά (γάμους, βαφτίσεις, επετείους γάμων και γενέθλια). Το καλοκαίρι έχουμε δύο χώρους, το μπαλκόνι και την ταράτσα, στους οποίους μπορούμε να διοργανώσουμε δύο events ταυτόχρονα».

Ποιου διάσημου τα γενέθλια θα ήθελες να οργανώσεις εδώ;

«Του George Clooney. Φαίνεται πολύ ωραίος τύπος, κυριλέ και έξω καρδιά και είμαι σίγουρος ότι θα περνούσαμε φανταστικά».

Εκτός από τα events γιατί να επισκεφτεί κάποιος το μαγαζί;

«Το Skyfall διαθέτει την πιο ευρυγώνια θέα στην Αθήνα. Άνω των 180 μοιρών. Επίσης εδώ μπορεί να έρθει κάποιος για να απολαύσει καλό ποιοτικό φαγητό. Τόσο από το menu που προανάφερα όσο και burgers και bao buns με πάρα πολλές γεύσεις.

Ακόμα οργανώνουμε θεματικές βραδιές. Κάθε Δευτέρα κάνουμε latin party, κάθε Τρίτη disco, κάθε Τετάρτη tango. Τις Πέμπτες δίνουμε έμφαση στην ελληνική μουσική ενώ κάνουμε συχνά βραδιές αφιερωμένες στο swing. Γενικά, παίζουμε mainstream μουσική, αλλά στα events προσαρμοζόμαστε στις επιθυμίες των πελατών. Έχουμε κάνει γάμο, όπου παίζαμε ρεμπέτικα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο τραγούδι».

Ποιο είναι το αγαπημένο σου πιάτο και ποιο το αγαπημένο στο cocktail από το menu;

«Κάθε εξάμηνο που αλλάζουμε το menu ακολουθώ ένα-δύο πιάτα. Μια σαλάτα κι ένα κυρίως. Από το τωρινό menu τα αγαπημένα μου είναι η πατατοσαλάτα με πάπια και αυγό ποσέ και από τα κυρίως το ροσμπίφ γάλακτος.

Όσον αφορά τα cocktails, το αγαπημένο μου το οποίο δεν αλλάζω με τίποτα είναι το Skyfall και περιέχει μαστίχα, φράουλα, φρέσκο βασιλικό και κομμάτια πικρής σοκολάτας. Είναι το μοναδικό cocktail το οποίο δεν έχει αλλάξει τα τελευταία 6 χρόνια. Το γνωρίζουν όλοι και το πίνουν σχεδόν μονορούφι».

Έχεις βάλει κάποιον συγκεκριμένο στόχο για το Skyfall;

«Θέλω το Skyfall να γίνει βασικός προορισμός για τους επισκέπτες από το εξωτερικό. Να μην έρχονται στην Αθήνα μόνο για να πάρουν το πλοίο ή το αεροπλάνο με προορισμό κάποιο ελληνικό νησί, αλλά να επιλέγουν να διανυκτερεύσουν στην πόλη προκειμένου να επισκεφτούν το Skyfall και να απολαύσουν την υπέροχη θέα μαζί με το ποτό και το φαγητό τους».

Skyfall, Μάρκου Μουσούρου 1, 11636, Αθήνα, τηλ: 210 9210098, Facebook