Λατρεία για Eurovision και... ζέσταμα για τελικό

Gazzetta team
Λατρεία για Eurovision και... ζέσταμα για τελικό
Ο 2ος ημιτελικός της Eurovision περιλαμβάνει φαβορί για την κορυφή και θα είναι το απολαυστικό... ορεκτικό πριν τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Μαγευτικό το Champions League και οι συγκινήσεις που μας προσφέρει. Ποιοτικότατο το Europa League. Εντυπωσιακή η Euroleague, η οποία θα έχει το Final 4 το τριήμερο (17-19/5).

Όμως υπάρχει μια στιγμή που ψάχνεις κάτι πιο ανάλαφρο. Και πάντα μέσα σε μια σεζόν υπάρχει αυτή η εβδομάδα που η Eurovision έχει την τιμητική της.

Φέτος ο διάσημος διαγωνισμός τραγουδιού διεξάγεται στο Ισραήλ, αφού πέρυσι κέρδισε την μεγάλη μάχη από την Ελένη Φουρέιρα και την Κύπρο.

Εξαιρετικά έκλεισε ο πρώτος ημιτελικός, αφού η Ελλάδα με την Κατερίνα Ντούσκα και η Κύπρος με την Τάμτα έκλεισαν το εισιτήριο για τον τελικό.

Ο 1ος ημιτελικός έκρυβε εκπλήξεις, αφού ελάχιστοι πίστευαν στο Σαν Μαρίνο, όμως κατάφερε να μπει στην 10άδα και να παρουσιαστεί στον τελικό του Σαββάτου.

Το δεύτερο ορεκτικό πριν το κυρίως πιάτο του Σαββάτου διεξάγεται σήμερα.

Στον δεύτερο ημιτελικό θα ακούσουμε 3 μεγάλα φαβορί.

Ποιες χώρες θα προκριθούν από τον 2ο ημιτελικό; (21+)

Η Ολλανδία που μέχρι στιγμής δίνεται στην πρώτη θέση και για τον τελικό. Ωραία μελωδία που σε τραβάει και απόλυτα λογική η χαμηλότερη απόδοση από όλες τις χώρες. Το τραγούδι έχει αυτό το κάτι που συναντάς πάντα σε τραγούδια που νικούν τον διαγωνισμό.

Από κοντά η Σουηδία, η Ρωσία και το Αζερμπαϊτζάν θα περάσουν στον τελικό και εκεί... βλέπουν μέχρι και 5άδα.

Ποια χώρα θα αναδειχθεί νικήτρια στη Eurovision; (21+)

Η Ισλανδία που είναι μοναδική στο είδος της και έχει πολλούς υποστηρικτές παρουσιάζει σημαντική άνοδο τις τελευταίες ώρες.

Πολύ ιδιαίτερο είναι και το τραγούδι της Αυστραλίας που θα παλέψει και αυτό να βρίσκεται στην πρώτη 5άδα του τελικού. Πάντως μέχρι στιγμής οι πιθανότητες είναι υπέρ της, αλλά μην ξεχνάμε πως παίζουν ρόλο και οι επιτροπές με την ψήφο τους.

Η εμφάνιση και πολύ περισσότερο η φωνή της Ντούσκα σε κάνει να νιώθεις μια σιγουριά πως η Ελλάδα θα είναι η καλύτερη βαλκανική χώρα στον τελικό.

Σλοβενία και Σερβία θα προσπαθήσουν να της πάρουν αυτόν τον άτυπο τίτλο, αλλά δεν θα είναι καθόλου εύκολο.

Θα είναι η Ελλάδα η καλύτερη Βαλκανική χώρα του διαγωνισμού; (21+)

Για την εντυπωσιακή Τάμτα που περίμενε πως και πως αυτή την παρουσία της στη Eurovision, μια θέση μεταξύ 9-11 μοιάζει πιθανή στον τελικό, κάτι που ισχύει και για την Ελλάδα.

Μένει να δούμε ποιες θα είναι οι χώρες που θα συμπληρώσουν το παζλ του τελικού.

Για άλλη μια χρονιά το βράδυ του Σαββάτου θα έχει πολύ τραγούδι και στο τέλος το καλύτερο μέρος του διαγωνισμού κατά πολλούς. Την ψηφοφορία των χωρών που πάντα δημιουργεί σασπένς.