Avengers Endgame: Σπάει όλα τα ρεκόρ και στα box office (vid)

Gazzetta team
Avengers Endgame: Σπάει όλα τα ρεκόρ και στα box office (vid)
Ρεκόρ εισπράξεων καταγράφει η ταινία "Avengers: Endgame", που κατέκτησε ήδη τη δεύτερη θέση στη λίστα με τις ταινίες με τα περισσότερα έσοδα όλων των εποχών.

Τις πρώτες 11 μέρες προβολής, οι πωλήσεις εισιτηρίων για την ταινία της Marvel έφτασαν τα 2,18 δισεκατομμύρια δολάρια.

Έγινε έτσι η πρώτη ταινία στην ιστορία που ξεπέρασε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα το ορόσημο των 2 δισ. δολαρίων, το οποίο έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να ξεπεράσουν 5 συνολικά ταινίες.

Την πρωτιά κατέχει το Avatar (2009) με 2,78 δισ. δολάρια, με το "Avengers: Endgame" να χρειάζεται ακόμα περίπου 600 εκατ. δολάρια για να το φτάσει. Την πεντάδα συμπληρώνουν οι ταινίες «Τιτανικός», "Star Wars: The Force Awakens" και "Avengers: Infinity War".

Την πρώτη βδομάδα προβολής του, τo "Avengers: Endgame" έκανε 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια εισπράξεις παγκοσμίως και τις πρώτες 2 εβδομάδες 428 δισ., εκ των οποίων τα 146 εκατομμύρια στη Βόρεια Αμερική.

Σύμφωνα με τον Paul Dergarabedian, κύριο αναλυτή μέσων ενημέρωσης της Comscore παρόλο που «το ταξίδι του μέλιτος» τελείωσε, το "Endgame" αποδεικνύει ότι δεν είναι το θαύμα του ενός Σαββατοκύριακου.

Το μόνο που μπορεί να του κόψει την σαρωτική του πορεία είναι η επερχόμενη καλοκαιρινή επέλαση του «Blockbusters» που φτάνει στις οθόνες μας τις επόμενες εβδομάδες.