Ακυρώνεται οριστικά το Woodstock 50

Gazzetta team
Ακυρώνεται οριστικά το Woodstock 50
Ακυρώνεται τελικά το Woodstock 50, το φεστιβάλ που επρόκειτο να τιμήσει τα 50 χρόνια του θρυλικού Woodstock του 1969.

Θυμίζουμε ότι από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσής του, το επετειακό και αρκετά φιλόδοξο φεστιβάλ είχε προκαλέσει αρκετό ντόρο με το περίεργο κυρίως line up καλλιτεχνών που θα εμφανιζόταν στη σκηνή του.

Ήδη πριν μερικές μέρες, ένας από τους headlinders του φεστιβάλ, οι Black Keys, με μια λιτή ανακοίνωση στο Twitter είχαν ανακοινώσει την αποχώρησή τους από τη διοργάνωση, ενώ παράλληλα και η έναρξη της προπώλησης των εισιτηρίων η οποία επρόκειτο να ξεκινήσει στις 22 Απριλίου, είχε αναβληθεί.

Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει, λέει ο θυμοσοφος λαός μας, έτσι οι διοργανωτές αποφάσισαν τελικά την τελική ακύρωση του Woodstock 50.

H επίσημη ανακοίνωση των διοργανωτών όπως δημοσιεύεται στο Billboard μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «παρά την τεράστια επένδυση χρόνου, προσπάθειας και δέσμευσής μας, δεν πιστεύουμε ότι η παραγωγή του φεστιβάλ μπορεί να φανεί αντάξια του ονοματος του Woodstock, διασφαλίζοντας παράλληλα την υγεία και την ασφάλεια των καλλιτεχνών, των συνεργατών και των παρευρισκομένων». Ως αποτέλεσμα και μετά από προσεκτική εξέταση, η Amplifi Live της Dentsu Aegis Network, συνεργάτης του Woodstock 50, αποφάσισε να ακυρώσει το φεστιβάλ. Όσο δύσκολο είναι, πιστεύουμε ότι αυτή είναι η πιο συνετή απόφαση εκ μέρους όλων όσων εμπλέκονται με αυτό».

Με λίγα λόγια, τα κύρια προβληματα που αντιμετώπισε η φιλόδοξη διοργάνωση ήταν η ετοιμότητα του χώρου ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες φιλοξενίας 100.00 περίπου ατόμων και η αδειοδότηση.

Σημειώνεται ότι για τη διεξαγωγή του φεστιβάλ έχουν δαπανηθεί πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια, ενώ οι περισσότεροι καλλιτέχνες έχουν ήδη πληρωθεί από την Amplify Live.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι το Woodstock 50 επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το τριήμερο 16-18 Αυγούστου στο Watkins Glen της Νέας Υόρκης με healiners τους: Dead and Company, The Killers, Imagine Dragons, Jay-Z κ.ά.

Πηγή: reader.gr