#Womanism: Το κίνημα για τις γυναίκες που θα ξεκινήσει μ' ένα σου post!

Gazzetta team
#Womanism: Το κίνημα για τις γυναίκες που θα ξεκινήσει μ' ένα σου post!
Το μανιφέστο που θα επαναπροσδιορίσει τον τρόπο που σκέφτεσαι για τις γυναίκες.

Μαθήτρια. Ερωμένη. Εργαζόμενη. Σύζυγος. Κορίτσι. Μητέρα. Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους ρόλους που η σημερινή multi-tasking κοινωνία ζητά από τις γυναίκες να υιοθετούν. Και όχι να τους υιοθετούν με επιδόσεις κομπάρσου, αλλά με επιδόσεις αντάξιες του Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου. Στην ουσία, ζητάμε από τις γυναίκες να είναι αθλήτριες της ζωής, οι οποίες πρέπει καθημερινά να σπάνε ένα ακόμα παγκόσμιο ρεκόρ.

Εμείς, ως άντρες, πρέπει να βρισκόμαστε πλάι τους όχι μόνο στην αναμνηστική φωτογραφία που θα βγάζουν μετά από κάθε νέο μετάλλιο, αλλά σε κάθε μέτρο και κάθε βήμα της προσπάθειάς τους να το πετύχουν. Όχι με λόγια, αλλά με πράξεις.

Η νέα πρόταση στήριξης στις γυναίκες που αγωνίζονται καθημερινά ανάμεσα στα πρέπει και τα θέλω τους έχει όνομα.

Λέγεται #Womanism και πρόκειται για ένα νέο social media challenge, που θα διαδοθεί μέσω Instagram και το οποίο βασίζεται στην ανεξάντλητη δύναμη που έχει μέσα της κάθε γυναίκα και την κάνει ξεχωριστή. Την στηρίζει σε κάθε της προσπάθεια, μοιράζεται μαζί της τα ίδια όνειρα και το ίδιο πάθος.

Στόχος του #Womanism είναι να αποτελέσει το σημείο αναφοράς κάθε γυναίκας, που μέσα από την καθημερινότητά της καλείται να γίνει κυρίαρχος του εαυτού της και να κατακτήσει ό,τι της ανήκει. Και της ανήκουν τα πάντα:

Της ανήκει ο χρόνος: Χρόνος για ν' απολαύσει τους ρόλους (της πρώτης παραγράφου) που επιτελεί καθημερινά, αλλά και όσους ακόμα εκείνη έχει επιλέξει να επιτελέσει χωρίς ν΄αποτελούν κοινωνική επιταγή.

Της ανήκουν οι επιλογές: Επιλογές που σχετίζονται με τη δουλειά, τη σεξουαλικότητά, τις συναναστροφές της. Επιλογές που την καθορίζουν ως άνθρωπο και δίνουν το στίγμα της στην καθημερινότητα.

Της ανήκει το στιλ: Ο τρόπος που θα ντυθεί ή δεν θα ντυθεί, ο τρόπος που θα βαφτεί ή δεν θα βαφτεί, ο τρόπος που θα μιλήσει ή θα επιλέξει να σωπάσει. Το στιλ της θα το ορίσει εκείνη.

Της ανήκει η αυτοπεποίθησή της: Δεν υπάρχει (ή έστω δεν θα έπρεπε να υπάρχει) κάποιος εκεί έξω που θα μπορεί να αυξομειώσει την εικόνα που έχει για τον εαυτό της. Η αυτοπεποίθησή της οφείλει να έχει ένα και μόνο εσωτερικό μέτρο που πηγάζει από το είναι της.

Της ανήκει η υγεία της: Το αν θα προσέξει τον εαυτό της ή θα τον παραμελήσει, ακόμα κι αν είναι λάθος είναι καθαρά δική της επιλογή. Εκείνη ξέρει αν θα προστατεύσει το εαυτό της ή θα τον βάλει σε οποιοδήποτε κίνδυνο.

Της ανήκει το σώμα της: Το αν θα παχύνει ή αν θα αδυνατίσει. Το αν θα γεμίσει το σώμα της τατουάζ και piercing ή θα το διατηρήσει εντελώς φυσικό είναι μια δική της απόφαση την οποία δεν πρέπει να επηρεάσει κανείς.

Μπορεί πολλά από τα παραπάνω να μοιάζουν με τα πιο φυσιολογικά και αναμενόμενα πράγματα στον κόσμο, ωστόσο για να τα συζητάμε το 2019 σημαίνει ότι τίθενται υπό αμφισβήτηση.
Το πρώτο πράγμα που οφείλεις να κάνεις κι εσύ από την πλευρά σου για να στηρίξεις τις γυναίκες, αφού ασπαστείς τη φιλοσοφία του #Womanism, είναι να διαδόσεις παντού στα social media αυτό το μανιφέστο. Πώς;

1. Ανεβάζοντας μια φωτογραφία της γυναίκας που θαυμάζεις (είτε είναι επώνυμης είτε όχι) στα social media σου (Instagram και Facebook) και η οποία αντιπροσωπεύει για σένα το βαθύτερο νόημα του #Womanism.

2. Γράφοντας με λίγα λόγια γιατί την επέλεξες.

3. Προσθέτοντας τα hashtags #Womanism #Challenge. Μην ξεχάσεις να παρακινήσεις τις φίλες/φίλους σου να κάνουν το ίδιο.

Λοιπόν; Ποια γυναίκα θα περιλαμβάνει το πρώτο σου post;

H INTERSPORT στηρίζει το κίνημα για τις γυναίκες #Womanism