Οι 9 σκηνές που χύθηκε το περισσότερο αίμα στο Game of Thrones (pics)

Gazzetta team
Οι 9 σκηνές που χύθηκε το περισσότερο αίμα στο Game of Thrones (pics)
Ήρθε η ώρα να «ματώσεις» κι εσύ (για καλό σκοπό) για τον Iron Throne.

O Iron Throne είναι βαμμένος με αίμα. Επί 7 σεζόν οι μεγαλύτερες οικογένειες του Westeros και των περιχώρων σφάζονται προκειμένου ν' αναδειχθεί ο εκλεκτός που θα κάτσει στο θρόνο και θα προλάβει να σώσει το «σύμπαν» του Μάρτιν από τον χειμώνα που έχει πλέον φτάσει και μαζί του φέρνει ορδές από White Walkers.

Η Cersei, ο Tyrion, ο Jon, η Arya κι οι υπόλοιποι αγαπημένοι χαρακτήρες του Game of Thrones έχουν πληρώσει τεράστιους φόρους αίματος προκειμένου να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον μας. Εν αναμονή του 8ου και τελευταίου κύκλου της σειράς, ο οποίος θα κάνει πρεμιέρα στις 14 Απριλίου και στην Ελλάδα αποκλειστικά στη Nova, ταυτόχρονα με την Αμερική, οι φανς της σειράς μπορούν να δώσουν κι αυτοί το αίμα τους για τον Iron Throne. Όχι, όμως, προκειμένου ν' αφαιρέσουν, αλλά για να σώσουν ζωές.

Η Nova, στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας καμπάνιας της HBO και σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), πραγματοποιεί εθελοντική αιμοδοσία (Bleed For The Throne) και ζητά από εσένα να είσαι εκεί.

Με αφορμή την αιμοδοσία, κατά τη διάρκεια της οποίας οι αιμοδότες θα πάρουν από ένα συλλεκτικό μπλουζάκι Bleed For The Throne και θα πραγματοποιηθεί στα παρακάτω σημεία, δημιουργήσαμε μια λίστα με τις 9 σκηνές που χύθηκε περισσότερο αίμα στις προηγούμενες 7 σεζόν του Game of Thrones.

18/3 στη Λάρισα, «Ο Μύλος Του Παππά», Ωράριο Αιμοδοσίας: 8.30-15.00
19/3 στη Θεσσαλονίκη στη ΔΕΘ περίπτερο 14, Ωράριο Αιμοδοσίας: 09:00-20:00
26-27/3 στο Μετρό Συντάγματος, Ωράριο Αιμοδοσίας: 9:00 – 20:00

1. Purple Wedding (Σεζόν 04, Επεισόδιο 02)


Ο θάνατος που πανηγυρίστηκε πιο έξαλλα μέχρι στιγμής στη σειρά. O Joffrey ετοιμάζεται να παντρευτεί την Margeary και μέσα στο πλαίσιο των εορτασμών για τον επερχόμενο γάμο του, με τη γνωστή μετριοφροσύνη και καλοσύνη που τον διακρίνει αποφασίζει να πικάρει τον Tyrion παρουσιάζοντας ένα event με νάνους κατά τη διάρκεια του γεύματος.

Όλα πηγαίνουν κατ' ευχήν για εκείνον μέχρι που αποφασίζει να πιει λίγο από το (όπως θα αποδειχθεί στη συνέχεια, δηλητηριασμένο) ποτό του. Μετά από μερικές γουλιές του κόβεται η αναπνοή, γίνεται μωβ και η Cersei τον παίρνει στην αγκαλιά της για να τον σώσει, ενώ εκείνος φτύνει αίμα προς κάθε κατεύθυνση.

2. Η επίθεση του μελών της Night's Watch στο Craster’s Keep (Σεζόν 04, Επεισόδιο 05)

Μια ομάδα μεθυσμένων μελών της Night's Watch αποφασίζει να καταπατήσει τους όρκους της. Μπαίνει στο keep του Craster, σφάζει τον Craster, βιάζει τις γυναίκες και τις κόρες του και γλεντάει τρώγοντας και πίνοντας κρέας και κρασί από τα πλούσια αποθέματά του.

Δεν παίρνει πολλή ώρα στον Jon Snow, να τους εντοπίσει και ν' ακολουθήσει μία από τις μεγαλύτερες σφαγές της 4ης σεζόν. Σε ρόλο πρωταγωνιστή ο Hodor στου οποίου το σώμα μπαίνει ο Bran και σφάζει έναν έναν τους άντρες που αμαύρωσαν το όνομα της Night's Watch.

3. Hardhome (Σεζόν 05, Επεισόδιο 08)

Πρόκειται για μία από τις πιο δυνατές σκηνές της σειράς. O Jon Snow με μια ομάδα από τη Night's Watch πηγαίνει στο Hardhome, πέρα από το τείχος, προκειμένου να πείσει τα wildings να συμμαχήσουν μαζί του ενάντια στους White Walkers.

Πριν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις, το Hardhome περικυκλώνεται από White Walkers και τα ζόμπι τους τα οποία σε μια πρωτοφανή σφαγή πετσοκόβουν εκατοντάδες wildings. Κι ενώ το Hardhome έχει μετατραπεί σε κρανίου τόπο και όλοι περιμένουν πως έστω και με αυτό το ακριβό τίμημα η σκηνή έλαβε τέλος, ένας White Walker υψώνει τα χέρια του στον ουρανό και τα wildings που σκοτώθηκαν πριν λίγο, «ζωντανεύουν» ξανά. Μόνο που αυτή τη φορά μετατρέπονται σε ζόμπι.

4. Η μονομαχία του Mountain με τον Viper (Σεζόν 04, Επεισόδιο 08)


Το πιστέψαμε. Λίγο η εξέλιξη της σκηνής. Λίγο η επιθυμία να αποδοθεί δικαιοσύνη για όσα έκανε ο Mountain στην Elia Martell μας έκαναν να πιστέψουμε πως τελικά ο Oberyn Martell θα επικρατούσε του Gregor Clegane στην μεταξύ τους μονομαχία. Όταν, όμως, οι τηλεθεατές κάνουν όνειρα, ο Μάρτιν γελάει.

Αν και η μονομαχία των προαναφερθέντων χαρακτήρων, η οποία έγινε επειδή ο Oberyn θέλησε να εκπροσωπήσει τον Tyrion σε μονομαχία-δίκη, το αποτέλεσμα της οποίας θα καθόριζε τη ζωή του γόνου των Lannisters, ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον γρήγορο Martell, το τέλος της μας χάρισε ένα από τα πιο αποτρόπαια πλάνα της σειράς.

Ο Viper έχει καρφώσει το δόρυ του στον Mountain. Είναι σίγουρος πως τον έχει σκοτώσει και κοιτά τη γυναίκα του θριαμβευτικά. Ο Mountain, όμως, είναι ακόμη ζωντανός. Ρίχνει στο έδαφος τον Martell και του συνθλίβει το κρανίο περνώντας τους αντίχειρες του μέσα από την κόγχες των ματιών του.

5. Η μάχη του Blackwater (Σεζόν 02, Επεισόδιο 09)


Η πρώτη επικών διαστάσεων μάχη της σειράς (ευελπιστούμε πως αυτές της 8ης σεζόν θα κάνουν τη συγκεκριμένη να μοιάζει με αψιμαχία πεντάχρονων). O Stannis Baratheon αποφασίζει πως έχει έρθει η ώρα του για το θρόνο. Παίρνει όλο του το στόλο και το στρατό και κάνει κατά μέτωπο επίθεση στο King's Landing.

Σ' ένα 50λεπτο επεισόδιο που είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στη συγκεκριμένη μάχη ο σκηνοθέτης μάς δίνει πλάνα κι από τα δύο στρατόπεδα. Τόσο από αυτό του Stannis όσο και από αυτό του Tyrion, ο οποίος κάνει τα πάντα για να κρατήσει όρθιο τον King's Landing. Τελικά, ο δεύτερος, αν και σε κάποια στιγμή θα χάσει τις αισθήσεις του, θα τα καταφέρει, ύστερα από ένα απίστευτο λουτρό αίματος και από τις δύο πλευρές.

6. Red Wedding (Σεζόν 03, Επεισόδιο 09)


Δεν μιλάμε απλώς για τη σκηνή που έχει καθορίσει το Game of Thrones. Μιλάμε για μία σκηνή που έχει καθορίσει τη σύγχρονη ποπ κουλτούρα, αφού η ένταση της μπορεί να συγκριθεί μόνο με το «We have to go back» του Jack στην Kate στο Lost.

Αφού ο Robb Stark άλλαξε γνώμη και δεν θέλησε να παντρευτεί την κόρη του Walder Frey που είχε αρχικά υποσχεθεί αποφάσισε να πάει με την Talisa, τη γυναίκα που τελικά παντρεύτηκε, στον πύργο του Frey για να γιορτάσει τον γάμο ενός αδερφού της μητέρας του (Catelyn) με μια από τις κόρες του Frey. Πολύ λογικό.

Όλα κυλούν σε εορταστικό κλίμα, μέχρι που η Catelyn ακούει την πόρτα της αίθουσας που λαμβάνει χώρα η δεξίωση να κλείνει και ακούγεται το «The Rains of Castamere». O Roose Bolton σφάζει τον Robb, ενώ αντίστοιχη τύχη έχει η Talisa και το αγέννητο παιδί της. Το φονικό παρακολουθεί η Catelyn χωρίς να μπορεί να κάνει κάτι, λίγο πριν κάποιος από τους παρευρισκόμενους της κόψει το λαιμό. Αριστούργημα.

7. Η «ενθρόνιση» του Viserys Targaryen (Σεζόν 01, Επεισόδιο 06)

Μπορεί στη συγκεκριμένη σκηνή η τηλεόρασή μας να μην έσταξε αίμα, αλλά χρυσάφι, ωστόσο η «ενθρόνιση» του Viserys Targaryen από τον Khal Drogo δεν μπορούσε να λείπει από την παρούσα λίστα.

Ο Viserys έχει φαγωθεί με κάθε τρόπο να γίνει βασιλιάς. Το λέει, το δείχνει, φέρεται στην Denerys σαν να είναι δούλα του και από το πρώτο δευτερόλεπτο στην οθόνη μας μάς βγάζει συναισθήματα που μόνο ο Joffrey και ο Ramsay θα καταφέρουν να μας γεννήσουν αργότερα.

Ε αφού, λοιπόν, ο Viserys λέει εκατό, διακόσιες, τριακόσιες φορές ότι πρέπει να γίνει βασιλιάς, ο Khal Drogo αποφασίζει να του κάνει τη χάρη. «Στήνει» ένα τελετουργικό, κατά τη διάρκεια του οποίου χύνει καυτό, λιωμένο χρυσάφι στο κεφάλι του Viserys, αντί για στέμμα. Αίμα, μυαλά και χρυσό έγιναν ένα προετοιμάζοντάς μας για το τι θα ακολουθούσε στη σειρά που αγαπήσαμε μέσα από τη Nova.

8. Ο αποκεφαλισμός του Ned Stark (Σεζόν 01, Επεισόδιο 09)

Δεν θυμάμαι αν υπήρχε πλάνο που έδειχνε αίμα να τρέχει από τον κομμένο λαιμό του Ned Stark μετά τον αποκεφαλισμό του. Παρ' όλα αυτά, η αίσθηση που μου έχει αφήσει είναι πως έτρεξε τόσο αίμα που έβαψε κόκκινο το χιόνι πέρα από το τείχος.

Οι δολοπλοκίες του King's Landing έπιασαν τόπο και κατάφεραν το πρώτο μεγάλο πλήγμα στον Βορρά, εκτελώντας από την πρώτη μόλις σεζόν τον άρχοντά του, έναν χαρακτήρα που είχαμε πειστεί πως θα έπαιζε καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη της σειράς, αφήνοντάς μας με το καλημέρα σοκαρισμένους.

9. Η μάχη των μπάσταρδων (Σεζόν 06, Επεισόδιο 09)


Χτιζόταν επεισόδιο το επεισόδιο και σεζόν τη σεζόν. Η τιμωρία του Ramsay κάποια στιγμή θα ερχόταν και θα ήταν αυτή που του άξιζε. Το παράξενο και συνάμα απολαυστικό ήταν πως ήρθε από την μέχρι τότε χαμηλών τόνων Sansa.

Οι Stark με μπροστάρη πλέον τον Jon Snow παίρνουν πίσω το Winterfell στην μάχη των μπάσταρδων και έχει φτάσει η ώρα ο Ramsay να πληρώσει για όλους τους θανάτους και τα βασανιστήρια που προκάλεσε στη σειρά. Ένας «ένδοξος» θάνατος κατά τη διάρκεια της μάχης δεν θα ικανοποιούσε κανένα. Έτσι ο Μάρτιν αποφάσισε να κάνει μεγαλειώδη το θάνατό του όπως και αυτούς των άλλων μεγάλων κακών της σειράς (βλ. Joffrey, Viserys). Έβαλε τη Sansa να τον πετάξει στα ίδια του τα σκυλιά, τα οποία των ξεκοκάλισαν.

Τι λες; Μετά από το παραπάνω λουτρό αίματος, δεν αξίζει να προσφέρεις κι εσύ το αίμα σου για καλό σκοπό;

Πάρε μέρος στην εθελοντική αιμοδοσία της Nova και του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και δώσε και εσύ αίμα. Επίλεξε το σημείο που θα επισκεφτείς, συμπλήρωσε την φόρμα για να εγγραφείς στην αιμοδοσία και ταυτόχρονα πάρε μέρος και σε διαγωνισμό για πολλά αναμνηστικά δώρα του Game of Thrones.