H απίστευτη επιτυχία της Captain Marvel (pic)

Gazzetta team
H απίστευτη επιτυχία της Captain Marvel (pic)
Η πιο επιτυχημένη ταινία με γυναίκα πρωταγωνίστρια...

Παρά τη χλιαρή υποδοχή από τους κριτικούς, η «Captain Marvel» έφερε στις αίθουσες πολλούς περίεργους θεατές που ήθελαν να μάθουν ποιά είναι η ισχυρότερη υπερηρωίδα στο σύμπαν της Marvel Comics, αυτή που θα σώσει τον κόσμο από τον Thanos στην επόμενη ταινία των «Εκδικητών».

Στο πρώτο της τριήμερο στις ΗΠΑ και τον Καναδά η ταινία κατέγραψε εισπράξεις 153 εκατ. δολαρίων (ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 125 εκατ.) αλλά και τα 103 εκατ. που είχε κερδίσει η «Wonder Woman» το 2017 (πλέον η «Captain Marvel» είναι και η πιο επιτυχημένη ταινία με γυναίκα πρωταγωνίστρια). Εντυπωσιακά ήταν τα κέρδη από τον υπόλοιπο κόσμο, που ανέβασαν το σύνολο στα 455 εκατ. δολάρια. Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο άνοιγμα ταινίας με υπέρηρωες (μετά από το «Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας») και το έκτο μεγαλύτερο όλων των εποχών για οποιαδήποτε ταινία.

Μετά από τη Βόρεια Αμερική, το πιο επιτυχημένο άνοιγμα της «Captain Marvel» ήταν στην Κίνα, με 89,3 εκατ. δολάρια. Ακολούθησε η Νότια Κορέα με 24,1 εκατ., το Ηνωμένο Βασίλειο με 16,8 εκατ. και η Βραζιλία με 13,4 εκατ. Η μόνη αγορά στην οποία η ταινία δεν άνοιξε ακόμη είναι εκείνη της Ιαπωνίας (όπου θα κάνει πρεμιέρα την ερχόμενη Παρασκευή).

Πηγή: reader.gr