Misifu: Η νέα μοντέρνα μεσογειακή «ταβέρνα» της Αθήνας (pics)

Gazzetta team
Misifu: Η νέα μοντέρνα μεσογειακή «ταβέρνα» της Αθήνας (pics)
Τα πιάτα του σεφ Δημήτρη Νίκολη είναι ένας καλός λόγος για να βρεθείς στο Παλαιό Ψυχικό.

Κάτι καινούργιο έχει ανοίξει τις πόρτες του εδώ και λίγο καιρό στο Παλαιό Ψυχικό. Κάτι που οφείλεις να γνωρίζεις, αν είσαι λάτρης της καλής μοντέρνας μεσογειακής κουζίνας.

Με όνομα παρμένο από το γνωστό καρτούν-κεραμιδόγατο, το Misifu Mediterranean Tavern αποτελεί τη νέα άφιξη στο γαστριμαργικό χάρτη της Αθήνας και φιλοδοξεί να γίνει το απόλυτο meeting point για γεύμα ή δείπνο.

Με αρχιτεκτονική διάθεση που χαρακτηρίζεται από την έμφαση στο μέταλλο και το ξύλο, το Misifu απλώνεται σε μεγάλα και άνετα επίπεδα, προσφέροντας ζεστή φιλοξενία και minimal αισθητική. Επιπλέον, με σήμα κατατεθέν τη μεγάλη τετράγωνη μαρμάρινη μπάρα στο κέντρο του μαγαζιού, τις περιμετρικές τζαμαρίες αλλά και τον τοίχο που έχει επενδυθεί με κεραμικά πλακάκια από τη Λατινική Αμερική, έχει ήδη κλέψει την καρδιά και των πιο απαιτητικών.

Το εντυπωσιακό σκηνικό συμπληρώνει η πολυσυλλεκτική κουζίνα της οποία ηγείται ο πολύπειρος και ταλαντούχος chef Δημήτρης Νίκολης με ένα μενού που εστιάζει στο εξαιρετικό κρέας αλλά και στο φρέσκο ψάρι.

Για αρχή, δοκιμάσαμε την πρωτότυπη Αθηναϊκή σαλάτα με κολοκύθι, σπόρους φασολιού, αβοκάντο, αυγά ψαριού και μαγιονέζα μάραθου. Η συνέχεια ήταν εξίσου απολαυστική. Στο τραπέζι μας «προσγειώθηκε» ένα carpaccio μοσχάρι με κρούστα μυρωδικών, ανθό αλατιού και πέρλες τρούφας και ένα ριζότο με άρωμα γεμιστά και σάλτσα φέτας. Εξαιρετικά ήταν και τα μοσχαρίσια ribs με καπνιστό αλάτι και BBQ μπανάνα.

Για τα κυρίως, οι επιλογές είναι πολλές και άκρως ενδιαφέρουσες: από ελληνική μπριζόλα ωρίμανσης μέχρι Bistecca Fiorentina Chianina και κομπέ φιλέτο Tajima Ιαπωνίας.

Παράλληλα, όπως μάθαμε, ο ερχομός της άνοιξης φέρνει νέες εκπλήξεις με το νέο brunch μενού που ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε!

Photo credit: Παναγιώτης Μαυρομάτης

Διεύθυνση: Κ. Δαβάκη 1 & 28ης Οκτωβρίου, Παλαιό Ψυχικό
Τηλέφωνο για κρατήσεις: 6972 844744